10 نکته طلایی در مورد طرز تهیه حلوای مجلسی (1403)
حلوای نثار
حلوای نثار از جمله حلواهای لذیذ و سنتی کشور است که در شهرهای گوناگون با شیوه های مختلف درست می شود حلوای نثار مخصوص شهر ارومیه است و جزء شناختهشدهترین حلواهای این منطقه میباشد. برای نذری و سایر مراسم مذهبی از جمله ماه رمضان درست کرده و پخش میکنند. در شهر ارومیه به پودر قند، نثار گفته میشود. به همین علت اسم این حلوا نثار است.
مواد لازم حلوای نثار
آرد سفید ۲ کیلوگرم
پودر قند ۱ کیلوگرم
روغن محلی ۱ کیلوگرم
کره ۱۰۰ گرم
عسل ۱ استکان
پودر هل ۱ قاشق غذا خوری
گلاب و زعفران به مقدار دلخواه
نحوه درست کردن حلوا نثار
1-ابتدا آرد را الک کرده و در داخل قابلمه یا تابه ریخته و به مدت نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه به صورت آهسته و پیوسته با شعله کم تفت میدهیم تا دیگر بوی خامی ندهد و رنگ آن کمی تغییر کند. سپس اجاق را خاموش می کنیم. پودر قند یا همان نثار را نیز مثل آرد الک میکنیم. اما فعلا اضافه نکنید.
2-همزمان با مرحله قبل روغن را هم در داخل یک تابه یا قابلمه ریخته و بر روی گاز با شعله ملایم میگذاریم تا داغ گردد. در این جا کره و روغن رو به آرد اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
3-ترکیب مواد را با قاشق هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و با پشت قاشق مواد را به خورد هم بدهید و بعد از روی حرارت برداشته اجازه بدهید تا حلوا کمی از حرارت افتاده اما کاملا سرد نشود و بعد پودر قند الک شده را داخل تابه یا ظرف بریزید.
4-بعد از اینکه پودر قند را به آرد اضافه کردید، اگر خمیر داغ نباشد با دست مواد رو کاملا ترکیب کنید و آنها را با دست به طور کامل ورز میدهیم. دقت کنید که نحوه ورز دادن بر کیفیت حلوا موثر خواهد بود. در غیر اینصورت با پشت قاشق، مواد را مخلوط کنید تا حرارت آن بحدی برسد که با دست مواد را ورز دهید.
5-گلاب و زعفران را درون شیرجوش یا ظرف دیگری ریخته و آن را بر روی کتری میگذاریم تا از طریق گرمای کتری دم بکشد. سپس گلاب و زعفران را هم به آنها اضافه مینماییم. یک بار دیگر مواد را توسط دست ورز میدهیم.
6-چنانچه مقدار کمی از حلوا را برداشته و مواد از هم متلاشی نشود و دارای بافت کاملا منسجمی باشد نشان دهنده آن است که مقدار گلاب استفاده شده مناسب میباشد. اما چنانچه مواد به شکل منسجم نباشد اندکی گلاب را به تدریج به مواد اضافه کنید.
7-با پشت قاشق اگر خمیر داغ است، مواد را مخلوط مینماییم تا به خورد هم بروند. دقت کنید که چنانچه مواد را زیاد ورز بدهیم به روغن میافتد. در تمام مراحل بعد از اضافه کردن پودر قند...
جهت مشاهده ادامه مقاله حلوای نثار روی لینک کلیک کنید.
حلوای خرما
حلوای خرما از جمله حلواهای لذیذ و سنتی کشور است که در شهرهای گوناگون با شیوه های مختلف درست می شود و جزء شناختهشدهترین حلواهای منطقه غرب آسیا میباشد. برای نذری و سایر مراسم مذهبی از جمله ماه رمضان درست کرده و پخش میکنند.
مواد لازم حلوای خرما
آرد گندم یا برنج ۲ پیمانه
شیره خرما ۲ پیمانه
روغن محلی ۱ پیمانه
پودر هل ۱ قاشق غذا خوری
گلاب به مقدار دلخواه
نحوه درست کردن حلوا خرما
1-برای تهیه حلوا خرما اول باید با طرز تهیه شیره خرما خانگی آشنا شوید، که بیشتر در استانهای جنوبی با خرمای بسیار رسیده درست میشود.سپس شیره را با رد کردن از صافی، کاملاً صاف کرده و استفاده می کنند.
2-برای تهیه شیره خرما خانگی ابتدا مقداری خرمای بسیار رسیده یا حتی لهیده شده تهیه کنید.خرماها را شسته و هسته آنها را درآورید سپس خرما را در ظرفی ریخته و روی آنها آبجوش بریزید و نیم ساعت استراحت دهید.
3-در این مرحله مخلوط آب و خرما را روی شعله به مدت یک ساعت کاملا بجوشانید و سپس آن را از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود. در این مرحله مخلوط بالا را از صافی عبور دهید و تفاله روی صافی را با دست یا پشت قاشق فشار دهید تا شیره آن کاملاٌ خارج شود.
4-شیره بدست آمده را روی شعله بجوشانید تا غلیظ تر شده و اصطلاحاٌ آب آن بخار شود.بعد از آنکه کمی غلیظ شد زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا سرد شود.شیره خرمای خانگی شما آماده شده تا آنرا در وعده صبحانه یا شیرینی ها و حلواها استفاده کنید.
5-آرد را الک کرده و در داخل قابلمه یا تابه ریخته و به مدت تقریبا نیم ساعت به صورت آهسته و پیوسته با شعله کم تفت میدهیم تا دیگر بوی خامی ندهد و رنگ آن کمی تغییر کند. سپس اجاق را خاموش می کنیم.
6-همزمان با مرحله قبل روغن را هم در داخل یک تابه یا قابلمه ریخته و بر روی گاز با شعله ملایم میگذاریم تا داغ گردد. در این جا روغن را به آرد اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
7-ترکیب مواد را با قاشق هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و با پشت قاشق مواد را به خورد هم بدهید و بعد از روی حرارت برداشته اجازه بدهید تا حلوا ....
جهت مشاهده ادامه مقاله حلوای خرما روی لینک کلیک کنید.
حلوای شیرازی
حلوای شیرازی یکی از انواع حلواهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به دلیل بافت نرم و لطیف آن، به عنوان دسر یا میان وعده مورد استفاده قرار می گیرد. این حلوا به راحتی در منزل تهیه می شود و نیاز به مواد اولیه زیادی ندارد.
1-مواد لازم برای تهیه حلوای شیرازی
آرد برنج: 1 پیمانه
شکر سرخ: 1 پیمانه
گلاب: 1/2 پیمانه
زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری
روغن کنجد: 1/2 پیمانه
طرز تهیه حلوای شیرازی
2-ابتدا آرد برنج را در یک تابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آرد برنج را تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و رنگ آن کمی تغییر کند.
3-روغن کنجد را به آرد برنج اضافه کنید و هم بزنید تا آرد برنج با روغن مخلوط شود.
4-شکر را به آرد برنج و روغن اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند.
5-گلاب و زعفران دم کرده را به حلوا اضافه کنید و هم بزنید. حلوا را به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم باشد تا غلیظ شود.
6-حلوا را از روی حرارت بردارید و در یک ظرف مناسب بریزید. برای تزیین حلوای شیرازی می توانید از پودر پسته، بادام و دارچین استفاده کنید. حلوا را به...
حلوا شيره انگور
خواص انگور
اولین خاصیت انگور برطرف کردن آثار افسردگی و ایجاد روحیه شادابی است. به نقل از پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) آمده است: نوح (علیه السلام) به خدا شکایت کرد از غم و غصه، خدا بر او وحی نمود که انگور بخور زیرا انگور غصه را از بین میبرد.
خاصیت دیگر انگور کمک به گوارش و هضم غذا است. پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: «کُلُوا العِنَبَ حَبَّةً حَبَّةً فَإِنَّهُ أهنَأُ و أمرَأُ»؛ انگور، را دانه دانه بخورید، چراکه گواراتر و خوشتر است.
امام رضا (علیه السلام) همچنین از آن به عنوان غذای کامل یاد کرده و درباره امیر مۆمنان حضرت علی (علیه السلام) نقل میفرماید که ایشان نان را با انگور میخوردند.
حلوای شیره انگور خانگی از جمله حلواهای سنتی ایران است که در شهرهای گوناگون با شیوه های مختلف درست می شود و جزء شناخته شده ترین حلواهای منطقه شمال غرب میباشد. برای نذری و سایر مراسم مذهبی از جمله ماه رمضان درست کرده و پخش میکنند.
مواد لازم:
آرد گندم: ٢ پیمانه
شیره انگور:١پیمانه
گلاب نیم پیمانه
روغن زرد گاوی ١/٣ پيمانه
زعفران حل شده در آب ٢ قاشق سوپخوري
پودر هل و دارچين نصف قاشق مربا خوري
طرز تهیه حلوای شیره انگور:
1-آرد را الک کرده و در داخل قابلمه یا تابه ریخته و به مدت تقریبا نیم ساعت به صورت آهسته و پیوسته با شعله کم تفت میدهیم تا دیگر بوی خامی ندهد و رنگ آن کمی تغییر کند. سپس اجاق را خاموش می کنیم.
2-همزمان با مرحله قبل روغن را هم در داخل یک تابه یا قابلمه ریخته و بر روی گاز با شعله ملایم میگذاریم تا داغ گردد. در این جا روغن را به آرد اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پودرهل و دارچین را اضافه کرده ازروی حرارت بردارید.
3-ترکیب مواد را با قاشق هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و با پشت قاشق مواد را به خورد هم بدهید و بعد از روی حرارت برداشته اجازه بدهید تا حلوا کمی از حرارت افتاده اما کاملا سرد نشود.
4-درظرف دیگری شیره و گلاب و زعفران را با هم مخلوط کنید بر روی کتری یا سماور گذاشته تا دم بکشد و به تدریج به آرد بو داده اضافه کنید و به سرعت هم بزنید تا آرد گلوله نشود. اگر خمیر داغ نباشد با دست مواد رو کاملا ترکیب کنید و آنها را ...
تر حلوا
تر حلوا یکی از انواع حلواها است که در شهرهای مختلف ایران، به ویژه در شیراز، تهیه می شود. این حلوا به دلیل داشتن طعمی شیرین و لطیف و همچنین بافتی نرم و مرطوب، از محبوبیت خاصی برخوردار است. تر حلوا از مواد اولیه ساده ای مانند آرد برنج، شکر، شیر، گلاب، زعفران و روغن تهیه می شود.
طرز تهیه این حلوا نیز بسیار ساده است و در مدت زمان کوتاهی می توان آن را آماده کرد. برای تهیه تر حلوا، ابتدا آرد برنج را در مقداری روغن تفت می دهیم تا رنگ آن طلایی شود. سپس شیر را اضافه می کنیم و مرتباً هم می زنیم تا غلیظ شود. در ادامه شکر، گلاب و زعفران را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا حلوا به غلظت دلخواه برسد.
مواد لازم:
آرد برنج: 200 گرم
پودر قند: 200 گرم
شیر: 500 میلی لیتر
گلاب: 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری
روغن کنجد: 100 گرم
طرز تهیه تر حلوا :
آرد برنج را در تابه ای روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا رنگ آن طلایی شود. شیر را اضافه می کنیم و مرتباً هم می زنیم تا غلیظ شود. پودر قند، گلاب و زعفران را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا حلوا به غلظت دلخواه برسد. تر حلوا را در ظرف مورد نظر می ریزیم و سرو می کنیم. نکات: برای تهیه تر حلوا بهتر و مفیدتر می توان از آرد برنج قهوه ای که شامل خواص بهتر و بیشتری نسبت به برنج سفید است، استفاده کرد.
برای تهیه تر حلوا، رعایت برخی نکات مهم می تواند به شما کمک کند تا حلوا را با کیفیت بهتری تهیه کنید.
10 نکته مهم در تهیه تر حلوا:
1-از آرد برنج مرغوب استفاده کنید. آرد برنج مرغوب، رنگ و طعم بهتری به حلوا می دهد.
2-آرد برنج را به خوبی تفت دهید. تفت دادن آرد برنج باعث می شود که حلوا به خوبی غلیظ شود و رنگ و طعم بهتری پیدا کند.
3-شیر را به تدریج اضافه کنید. اضافه کردن شیر به تدریج باعث می شود که حلوا به خوبی یکدست شود و گلوله گلوله نشود.
4-حلوا را مرتباً هم بزنید. هم زدن مداوم حلوا باعث می شود که حلوا به خوبی غلیظ شود و ته نگیرد. 5-پودر قند را به مقدار دلخواه اضافه کنید.
میزان پودر قند مورد نیاز برای تهیه تر حلوا...
جهت مشاهده ادامه مقاله تر حلوا روی لینک کلیک کنید.
حلوای زرده همدان
یکی از دسرهای سنتی و محبوب ایرانی است که به عنوان سوغاتی شهر همدان شناخته می شود. این حلوا بافتی نرم و لطیف دارد و به دلیل استفاده از زرده تخم مرغ، طعمی مقوی و لذیذ دارد.
مواد لازم برای تهیه حلوای زرده همدان
زرده تخم مرغ: 10 عدد
شکرسرخ: 1/2 پیمانه
کره یا روغن حیوانی: 3 قاشق غذاخوری
گلاب: 1/4 پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ: 3 قاشق غذاخوری
پودر مغز هل: 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوای زرده همدان:
ابتدا زرده تخم مرغ ها را در یک کاسه مناسب بریزید و با همزن برقی به مدت 10 دقیقه بزنید تا از لختگی خارج شوند و به رنگ کرمی درآیند.
برای تهیه حلوای زرده همدان می توانید از زرده تخم مرغ محلی استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
شکر سرخ را به تدریج به زرده ها اضافه کنید و هم بزنید تا زرده ها کمی حجیم و نسبت به ابتدا غلیظ تر شوند.
کره را در یک تابه بریزید و صبر کنید تا ذوب و داغ شود. زرده ها را به کره اضافه کنید و روی حرارت کم هم بزنید. حتماً مرتب هم بزنید تا ....
حلوای سیاه اردبیل
یکی از انواع حلواهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان اردبیل می باشد. این حلوا به دلیل رنگ تیره و طعم آن، طرفداران زیادی دارد.
مواد لازم:
آرد سنگک: 4 پیمانه
آرد جوانه گندم: 1 پیمانه
آب: 2 پیمانه
روغن یا کره محلی: 200 گرم
شیره انگور: 1 لیتر
پودر گردو: 100 گرم
ادویه مخصوص حلوا:
1 قاشق غذاخوری ادویه مخصوص که شامل دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه، هل، گلپر، زیره، زردچوبه است.
طرز تهیه:
ابتدا آرد سنگک و آرد جوانه گندم (برای تهیه آرد جوانه گندم مقداری گندم را به مدت چند روز داخل دستمال تمییز نم دار بگذارید تا جوانه بزند و زمانی که گندم ها جوانه زد آن ها را خشک کنید و سپس آسیاب کنید.) را با هم مخلوط کنید و به آن ها آب اضافه کنید تا خمیر شود.
خمیر را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا تفت بخورد و رنگ آن کمی تیره شود.
روغن یا کره محلی را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود. حلوا را باید به مدت 1 ساعت به طور مداوم هر از گاهی هم بزنید که نسوزد.
بعد از 1 ساعت، شیره انگور را اضافه کنید و نیم ساعت هم بزنید تا کاملاً به خورد حلوا برود. ادویه مخصوص حلوا را اضافه کنید و در ادامه پودر گردو را....
حلوای شیر
حلوای شیر یکی از انواع حلواهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که به دلیل بافت نرم و لطیف آن، به عنوان دسر یا میان وعده مورد استفاده قرار می گیرد. این حلوا به راحتی در منزل تهیه می شود و نیاز به مواد اولیه زیادی ندارد.
مواد لازم برای تهیه حلوای شیر
آرد خوب: 1 لیوان
شیر: 2 لیوان
شکر: 1 لیوان
کره: 100 گرم
زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری
پودر هل: 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوای شیر
ابتدا آرد را در یک تابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود و رنگ آن کمی تغییر کند.
کره را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا کره ذوب شود و با آرد مخلوط شود. شیر را به آرد و کره اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. اجازه دهید حلوا به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ شود.
زعفران دم کرده و پودر هل را به حلوا اضافه کنید و هم بزنید. حلوا را از روی حرارت بردارید و در یک ظرف مناسب بریزید. حلوا را به مدت....
جهت مشاهده ادامه مقاله حلوای شیر روی لینک کلیک کنید.
حلوای گردویی ارومیه
یکی از دسرهای سنتی و محبوب ایرانی است که به عنوان سوغاتی شهر ارومیه شناخته می شود. این حلوا بافتی نرم و لطیف دارد و به دلیل استفاده از گردو، طعمی لذیذ و مقوی دارد.
مواد لازم برای تهیه حلوای گردویی
آرد گندم یا گلوکز: 200 گرم
روغن کنجد: 200 گرم
شیره انگور: 200 گرم
پودر هل: 1 قاشق چایخوری
مغز گردو خرد شده: 200 گرم
طرز تهیه حلوای گردویی
ابتدا آرد را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. آرد را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی آن از بین برود. آرد را باید به خوبی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و بوی خامی آن از بین برود.
روغن را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. اجازه دهید آرد و روغن به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم تفت بخورند تا کاملاً طلایی شوند.
شیره انگور را به آرد و روغن اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند. اجازه دهید حلوا به مدت 10 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد تا غلیظ شود. پودر هل را به حلوا اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت، مغز گردو ...
حلوای دو رنگ
حلوای دو رنگ یکی از حلواهای مقوی ایران است که برای مراسمات و ماه رمضان تهیه میشود. این حلوا به دلیل وجود زنجفیل مزاج گرمی دارد. حلوای دو رنگ زنجبیلی را در فصول سرد سال درست کنید. حلوای دو رنگ بافتی نرم دارد و در داخل آن از نثار استفاده میشود.دقت کنید که نثار همان پودر قند است.
مواد لازم
آرد کامل یا سبوس دار: 3 پیمانه
روغن محلی: 1 پیمانه
پودر قند: 2 پیمانه
گلاب: 1/2 پیمانه
پودر زنجبیل: 1 قاشق غذاخوری
پودر هل: 1 قاشق غذاخوری
بادام خلال شده: 1 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
در صورتیکه از شکلات یا رنگ قهوه ای آن راضی نیستید به جای پودر کاکائو از زعفران دم کرده استفاده کنید و دقت کنید که دو رنگ شدن زعفران بستگی یا این دارد که از چه ماده ای استفاده میکنید. در صورت استفاده از پودر شکلات قسمت دوم قهوه ای رنگ و در صورت استفاده از زعفران قسمت یا لایه دوم زرد رنگ میشود. حتی بعضی ها از خلاقیت خود استفاده کرده و نه از پودر کاکائو و نه از زعفران استفاده میکنند بلکه از مواد غذایی رنگ دانه دار یا سبزیجات معطر دیگر استفاده میکنند.
طرز تهیه
تهیه قسمت اول حلوا ابتدا آرد کامل یا سبوس دار (البته نصف آن) را در یک تابه بزرگ روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود. بعد از تفت دادن آردها،نصف روغن را به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا روغن ذوب شود. تفت دادن آردها و روغن را تا زمانی ادامه دهید که رنگ آردها طلایی شود. سپس نصف پودر قند را به مخلوط آردها و روغن اضافه کنید و هم بزنید تا پودر قند حل شود. بعد از حل شدن پودر قند، نصف گلاب و پودر زنجبیل و پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
تهیه قسمت شکلاتی حلوا در یک تابه جداگانه،آن پیمانه باقیمانده از آرد کامل یا سبوس دار را (در واقع به مقدار مساوی با آرد مخلوط شده در تابه اول) تفت دهید تا طلایی شود. سپس نصف روغن باقیمانده و پودر کاکائو را در ظرفی جداگانه حل کرده و مخلوط کنید و هم بزنید تا روغن ذوب شود سپس آن را به آرد تفت داده شده اضافه کنید و هم بزنید. سپس نصف باقیمانده گلاب و پودر زنجبیل و پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند. حالا نصف پودر قند باقیمانده را نیز به مخلوط آردها و روغن اضافه کنید و هم بزنید تا....