10 نکته طلایی در مورد حلوای سیاه اردبیل (1403)
1-حلوای سیاه اردبیلی
یکی از انواع حلواهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان اردبیل می باشد. این حلوا به دلیل رنگ تیره و طعم آن، طرفداران زیادی دارد.
2-مواد لازم:
- آرد سنگک: 4 پیمانه
- آرد جوانه گندم: 1 پیمانه
- آب: 2 پیمانه
- روغن یا کره محلی: 200 گرم
- شیره انگور: 1 لیتر
- پودر گردو: 100 گرم
- ادویه مخصوص حلوا: 1 قاشق غذاخوری
ادویه مخصوص که شامل دارچین، زنجبیل، فلفل سیاه، هل، گلپر، زیره، زردچوبه است.
طرز تهیه:
3-ابتدا آرد سنگک و آرد جوانه گندم (برای تهیه آرد جوانه گندم مقداری گندم را به مدت چند روز داخل دستمال تمییز نم دار بگذارید تا جوانه بزند و زمانی که گندم ها جوانه زد آن ها را خشک کنید و سپس آسیاب کنید.) را با هم مخلوط کنید و به آن ها آب اضافه کنید تا خمیر شود.
4-خمیر را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا تفت بخورد و رنگ آن کمی تیره شود.
5-روغن یا کره محلی را اضافه کنید و هم بزنید تا ذوب شود. حلوا را باید به مدت 1 ساعت به طور مداوم هر از گاهی هم بزنید که نسوزد.
6-بعد از 1 ساعت، شیره انگور را اضافه کنید و نیم ساعت هم بزنید تا کاملاً به خورد حلوا برود.
7-ادویه مخصوص حلوا را اضافه کنید و در ادامه پودر گردو را به مواد بیفزایید. وقتی مواد یکدست شد آن را به ظرف مورد نظر منتقل کرده با گردو، بادام تزئین نمایید.
8-ادویه مخصوص حلوا سیاه اردبیلی ترکیبی از پودر دارچین، پودر زنجبیل، فلفل سیاه، پودر هل، گلپر، زیره و زردچوبه است.
نکات:
9-برای جلوگیری از سوختن حلوا، آن را مرتب هم بزنید. اگر می خواهید حلوا تیره تر باشد، زمان بیشتری برای تفت دادن آن در نظر بگیرید.
اگر می خواهید حلوا طعم تندتری داشته باشد، مقدار فلفل سیاه را بیشتر کنید.
10-حلوای سیاه اردبیلی را می توان به عنوان یک دسر خوشمزه و مقوی در مهمانی ها و مجالس سرو کرد.جهت ماندگاری بهتر حلوا را در یخچال نگهداری کنید.