10 نکته طلایی در مورد حلوای نثار خانگی (1403)
حلوای نثار خانگی
حلوای نثار از جمله حلواهای لذیذ و سنتی کشور است که در شهرهای گوناگون با شیوه های مختلف درست می شود حلوای نثار مخصوص شهر ارومیه است و جزء شناختهشدهترین حلواهای این منطقه میباشد. برای نذری و سایر مراسم مذهبی از جمله ماه رمضان درست کرده و پخش میکنند. در شهر ارومیه به پودر قند، نثار گفته میشود. به همین علت اسم این حلوا نثار است.
مواد لازم حلوای نثار
- آرد سفید ۲ کیلوگرم
- پودر قند ۱ کیلوگرم
- روغن جامد یا محلی ۱ کیلوگرم
- کره ۱۰۰ گرم
- عسل ۱ استکان
- پودر هل ۱ قاشق غذا خوری
- گلاب و زعفران به مقدار دلخواه
نحوه درست کردن حلوا نثار
1-ابتدا آرد را الک کرده و در داخل قابلمه یا تابه ریخته و به مدت نیم ساعت تا چهل و پنج دقیقه به صورت آهسته و پیوسته با شعله کم تفت میدهیم تا دیگر بوی خامی ندهد و رنگ آن کمی تغییر کند. سپس اجاق را خاموش می کنیم. پودر قند یا همان نثار را نیز مثل آرد الک میکنیم. اما فعلا اضافه نکنید.
2-همزمان با مرحله قبل روغن را هم در داخل یک تابه یا قابلمه ریخته و بر روی گاز با شعله ملایم میگذاریم تا داغ گردد. در این جا کره و روغن رو به آرد اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
3-ترکیب مواد را با قاشق هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و با پشت قاشق مواد را به خورد هم بدهید و بعد از روی حرارت برداشته اجازه بدهید تا حلوا کمی از حرارت افتاده اما کاملا سرد نشود و بعد پودر قند الک شده را داخل تابه یا ظرف بریزید.
4-بعد از اینکه پودر قند را به آرد اضافه کردید، اگر خمیر داغ نباشد با دست مواد رو کاملا ترکیب کنید و آنها را با دست به طور کامل ورز میدهیم. دقت کنید که نحوه ورز دادن بر کیفیت حلوا موثر خواهد بود. در غیر اینصورت با پشت قاشق، مواد را مخلوط کنید تا حرارت آن بحدی برسد که با دست مواد را ورز دهید.
5-گلاب و زعفران را درون شیرجوش یا ظرف دیگری ریخته و آن را بر روی کتری میگذاریم تا از طریق گرمای کتری دم بکشد. سپس گلاب و زعفران را هم به آنها اضافه مینماییم. یک بار دیگر مواد را توسط دست ورز میدهیم.
6-چنانچه مقدار کمی از حلوا را برداشته و مواد از هم متلاشی نشود و دارای بافت کاملا منسجمی باشد نشان دهنده آن است که مقدار گلاب استفاده شده مناسب میباشد. اما چنانچه مواد به شکل منسجم نباشد اندکی گلاب را به تدریج به مواد اضافه کنید.
7-با پشت قاشق اگر خمیر داغ است، مواد را مخلوط مینماییم تا به خورد هم بروند. دقت کنید که چنانچه مواد را زیاد ورز بدهیم به روغن میافتد. در تمام مراحل بعد از اضافه کردن پودر قند مواد رو با دست در حد مخلوط شدن ترکیب کنید و از بیش از اندازه ورز دادن مواد خودداری کنید.
8-در این مرحله عسل را اضافه کرده و با مواد ترکیب میکنیم. سپس مایه آماده شده را بر روی کف یک سینی ریخته و پهن مینماییم. برای صاف کردن سطح آن میتوانیم از پشت یک قاشق استفاده کنیم. سپس با چاقو آن را به شکل لوزی و یا هر شکل دلخواه دیگر برش میزنیم. در این مرحله حلوا هنوز ولرم باشد و کاملا خنک نشده باشد چون در شکل گیری حلوا موثر خواهد بود پس بهتر است بعد از خاموش کردن حرارت در انجام تمام مراحل سرعت عمل داشته باشید.
9-حلواهایی را که برش زدهایم در داخل یک ظرف مناسب میچینیم و به کمک پودر انواع مغزها مثل بادام روی آنها را تزئین مینماییم.
10-حلوا سنتی به دلیل داشتن قند و روغن، به سرعت خراب میشود. بنابراین، باید حلوا سنتی را در مدت زمان کوتاهی مصرف کنید و بهتر است در محیط خشک و خنک نگهداری شود.