10 نکته طلایی در مورد حلوا دو رنگ خانگی (1403)
1-حلوای دو رنگ
حلوای دو رنگ یکی از حلواهای مقوی ایران است که برای مراسمات و ماه رمضان تهیه میشود. این حلوا به دلیل وجود زنجفیل مزاج گرمی دارد. حلوای دو رنگ زنجبیلی را در فصول سرد سال درست کنید. حلوای دو رنگ بافتی نرم دارد و در داخل آن از نثار استفاده میشود.دقت کنید که نثار همان پودر قند است.
2-مواد لازم
- آرد کامل یا سبوس دار: 3 پیمانه
- روغن محلی: 1 پیمانه
- پودر قند: 2 پیمانه
- گلاب: 1/2 پیمانه
- پودر زنجبیل: 1 قاشق غذاخوری
- پودر هل: 1 قاشق غذاخوری
- بادام خلال شده: 1 قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
- در صورتیکه از شکلات یا رنگ قهوه ای آن راضی نیستید به جای پودر کاکائو از زعفران دم کرده استفاده کنید و دقت کنید که دو رنگ شدن زعفران بستگی یا این دارد که از چه ماده ای استفاده میکنید.
در صورت استفاده از پودر شکلات قسمت دوم قهوه ای رنگ و در صورت استفاده از زعفران قسمت یا لایه دوم زرد رنگ میشود. حتی بعضی ها از خلاقیت خود استفاده کرده و نه از پودر کاکائو و نه از زعفران استفاده میکنند بلکه از مواد غذایی رنگ دانه دار یا سبزیجات معطر دیگر استفاده میکنند.
طرز تهیه
3-تهیه قسمت اول حلوا
ابتدا آرد کامل یا سبوس دار (البته نصف آن) را در یک تابه بزرگ روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود.
بعد از تفت دادن آردها،نصف روغن را به آنها اضافه کنید و هم بزنید تا روغن ذوب شود. تفت دادن آردها و روغن را تا زمانی ادامه دهید که رنگ آردها طلایی شود.
سپس نصف پودر قند را به مخلوط آردها و روغن اضافه کنید و هم بزنید تا پودر قند حل شود. بعد از حل شدن پودر قند، نصف گلاب و پودر زنجبیل و پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
4-تهیه قسمت شکلاتی حلوا
در یک تابه جداگانه،آن پیمانه باقیمانده از آرد کامل یا سبوس دار را (در واقع به مقدار مساوی با آرد مخلوط شده در تابه اول) تفت دهید تا طلایی شود. سپس نصف روغن باقیمانده و پودر کاکائو را در ظرفی جداگانه حل کرده و مخلوط کنید و هم بزنید تا روغن ذوب شود سپس آن را به آرد تفت داده شده اضافه کنید و هم بزنید.
سپس نصف باقیمانده گلاب و پودر زنجبیل و پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد یکدست شوند. حالا نصف پودر قند باقیمانده را نیز به مخلوط آردها و روغن اضافه کنید و هم بزنید تا پودر قند حل شود.سعی کنید با پشت کفگیر مواد را به خورد هم دهید.
5-دقت کنید که در تمام مراحل بخت و پز نه تنها در این حلوا که در هیچ مواد غذایی دیگری که با حرارت درست می شود هرگز از کفگیر یا لیسک های پلاستیکی استفاده نکنید.
6-حالا دو تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا دو حلوا به غلظت دلخواه برسند. وقتی حلوا به غلظت دلخواه رسید، آن را از روی حرارت بردارید. اما اگر غلظت حلوا خوب باشد احتیاجی ندارد مجدداً روی حرارت قرار دهید.
7-حلوا را که به دو قسمت مساوی تقسیم کرده اید یعنی یک قسمت رنگ حلوای عادی و دیگری حلوای شکلاتی رنگ را در ظرف می ریزیم. به اینصورت که یک قسمت از حلوا را در ظرف مورد نظر بریزید. قسمت دیگر حلوا را روی حلوای اول به ضخامت یکسان بریزید. حلوا را به صورت دلخواه فرم داده و برش دهید. حلوا را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
8-می توانید حلوا را با پودر بادام یا سایر مغز ها یا پودر نارگیل تزیین کنید. انتخاب روش تزیین حلوا دو رنگ به سلیقه شما بستگی دارد.
9-در تهیه حلوا دو رنگ، باید از آردهایی با کیفیت خوب و یکسان استفاده کنید. آرد را باید به اندازه کافی تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.
10-پودر قند را باید به تدریج به حلوا اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً حل شود. حلوا را باید مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد.
برای جلوگیری از سوختن حلوا، آن را مرتب هم بزنید. اگر می خواهید حلوا عطر و طعم بیشتری داشته باشد، از گل محمدی استفاده کنید.
بعد از اینکه حلوا به غلظت دلخواه رسید، آن را از روی حرارت بردارید و سریعاً در ظرف مورد نظر بریزید. با رعایت این نکات، می توانید حلوا دو رنگی خوشمزه و زیبا تهیه کنید.