10 نکته طلایی در مورد حلوای خرما خانگی (1404)

10 نکته طلایی در مورد حلوای خرما خانگی (1404)

بازدید: 1252    انتشار: 1404/01/01    کد مطلب: 25929    دسته بندی: لیست آموزش
10 نکته طلایی در مورد حلوای خرما خانگی (1404)


حلوای خرما خانگی 
حلوای خرما از جمله حلواهای لذیذ و سنتی کشور است که در شهرهای گوناگون با شیوه های مختلف درست می شود و جزء شناخته‌شده‌ترین حلواهای منطقه غرب آسیا می‌باشد. برای نذری و سایر  مراسم مذهبی از جمله ماه رمضان درست کرده و پخش می‌کنند.

حلوای خرما خانگی: طعمی سنتی و دلچسب 

حلوای خرما یکی از شیرینی‌های سنتی و محبوب ایرانی است که با طعم شیرین و بافت نرم و لطیفش، دل هر کسی را می‌برد. این حلوا علاوه بر طعم بی‌نظیر، سرشار از انرژی و مواد مغذی است و می‌تواند به عنوان یک میان وعده کامل و انرژی‌زا مصرف شود. در این مقاله، قصد داریم طرز تهیه حلوای خرما خانگی را به همراه نکات طلایی برای تهیه‌ی یک حلوا‌ی بی‌نظیر به شما آموزش دهیم. 

مواد لازم حلوای خرما
  • آرد گندم یا برنج ۲ پیمانه 
  • شیره خرما ۲ پیمانه 
  • روغن جامد یا محلی ۱ پیمانه 
  • پودر هل ۱ قاشق غذا خوری 
  • گلاب به مقدار دلخواه 

نحوه درست کردن حلوا خرما

1-برای تهیه حلوا خرما اول باید با طرز تهیه شیره خرما خانگی آشنا شوید، که بیشتر در استانهای جنوبی با خرمای بسیار رسیده درست می‌شود‌.سپس شیره را با رد کردن از صافی، کاملاً صاف کرده و استفاده می کنند. 

2-برای تهیه شیره خرما خانگی ابتدا مقداری خرمای بسیار رسیده یا حتی لهیده شده تهیه کنید.خرماها را شسته و هسته آنها را درآورید سپس خرما را در ظرفی ریخته و روی آنها آبجوش بریزید و نیم ساعت استراحت دهید.

3-در این مرحله مخلوط آب و خرما را روی شعله به مدت یک ساعت کاملا بجوشانید و سپس آن را از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود. در این مرحله مخلوط بالا را از صافی عبور دهید و تفاله روی صافی را با دست یا پشت قاشق فشار دهید تا شیره آن کاملاٌ خارج شود.

4-شیره بدست آمده را روی شعله بجوشانید تا غلیظ تر شده و اصطلاحاٌ آب آن بخار شود.بعد از آنکه کمی غلیظ شد زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا سرد شود.شیره خرمای خانگی شما آماده شده تا آنرا در وعده صبحانه یا شیرینی ها و حلواها استفاده کنید.

5-آرد را الک کرده و در داخل قابلمه یا تابه ریخته و به مدت تقریبا نیم ساعت به صورت آهسته و پیوسته با شعله کم تفت می‌دهیم تا دیگر بوی خامی ندهد و رنگ آن کمی تغییر کند. سپس اجاق را خاموش می کنیم.

6-همزمان با مرحله قبل روغن را هم در داخل یک تابه یا قابلمه ریخته و بر روی گاز با شعله ملایم می‌گذاریم تا داغ گردد. در این جا  روغن را به آرد اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. 

7-ترکیب مواد را با قاشق هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و با پشت قاشق مواد را به خورد هم بدهید و بعد از روی حرارت برداشته اجازه بدهید تا حلوا کمی از حرارت افتاده اما کاملا سرد نشود. 

8-در این مرحله شیره خرما را (با آب جوش کمی رقیق کرده) به آرد اضافه کنید، اگر خمیر داغ نباشد با دست مواد رو کاملا ترکیب کنید و آنها را با دست به طور کامل ورز می‌دهیم. دقت کنید که نحوه ورز دادن بر کیفیت حلوا موثر خواهد بود. در غیر اینصورت با پشت قاشق، مواد را مخلوط کنید تا حرارت آن بحدی برسد که با دست مواد را ورز دهید. 

9-چنانچه مقدار کمی از حلوا را برداشته و مواد از هم متلاشی نشود و دارای بافت کاملا منسجمی باشد نشان دهنده آن است که مقدار شیره استفاده شده مناسب می‌باشد. اما چنانچه مواد به شکل منسجم نباشد اندکی شیره رقیق شده با آب جوش را به تدریج به مواد اضافه کنید. 

10-با پشت قاشق اگر خمیر داغ است، مواد را مخلوط می‌نماییم تا به خورد هم بروند. دقت کنید که چنانچه مواد را زیاد ورز بدهیم به روغن می‌افتد. در تمام مراحل بعد از اضافه کردن پودر قند مواد رو با دست در حد مخلوط شدن ترکیب کنید و از بیش از اندازه ورز دادن مواد خودداری کنید. 

سپس مایه آماده شده را بر روی کف یک سینی ریخته و پهن می‌نماییم. برای صاف کردن سطح آن می‌توانیم از پشت یک قاشق استفاده کنیم. سپس با چاقو آن را به شکل لوزی و یا هر شکل دلخواه دیگر برش می‌زنیم. در این مرحله حلوا هنوز ولرم باشد و کاملا خنک نشده باشد چون در شکل گیری حلوا موثر خواهد بود در صورتی که حلوا کاملاٌ سرد شده باشد در هنگام برش زدن، تکه تکه شده و پودر می شود. پس بهتر است بعد از خاموش کردن حرارت در انجام تمام مراحل سرعت عمل داشته باشید. 

حلواهایی را که برش زده‌ایم در داخل یک ظرف مناسب می‌چینیم و به کمک پودر انواع مغزها مثل بادام روی آنها را تزئین می‌نماییم. 

روش دوم
مواد لازم برای تهیه حلوای خرما: 

خرما: 500 گرم (بدون هسته) 
آرد گندم: 200 گرم 
کره: 100 گرم 
روغن مایع: 50 میلی‌لیتر 
پودر هل: 1 قاشق چای‌خوری 
دارچین پودر شده: ½ قاشق چای‌خوری 
مغز گردو یا بادام (برای تزیین): به مقدار دلخواه 

مراحل تهیه حلوای خرما: 

آماده‌سازی خرما: خرماها را در آب جوش بخیسانید تا نرم شوند. سپس هسته‌های آن‌ها را جدا کرده و با گوشت‌کوب یا مخلوط‌کن پوره کنید. (اگر پوست خرما پوره نشد، آنها را جدا کنید)

تفت دادن آرد: آرد را در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آن کمی طلایی شود. حواستان باشد آرد نسوزد. 

اضافه کردن کره و روغن: کره و روغن را به آرد تفت داده شده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود. 

اضافه کردن پوره خرما: پوره خرما، هل و دارچین را به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شود. 

پخت حلوا: مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا آب آن تبخیر شود و حلوا قوام بیاید. 

قالب زدن: حلوا را در ظرف مورد نظر ریخته و صاف کنید. 

تزیین: پس از سرد شدن حلوا، روی آن را با مغز گردو یا بادام تزیین کنید. 

نکات طلایی برای تهیه حلوای خرما: 

نوع خرما: برای تهیه حلوای خرما بهتر است از خرماهای نرم و شیرین استفاده کنید. 

تفت دادن آرد: تفت دادن آرد به مدت کافی باعث می‌شود بوی خامی آرد گرفته شده و طعم حلوا بهتر شود. 

حرارت: حرارت زیر تابه باید ملایم باشد تا حلوا نسوزد و یکدست بپزد. 

هم زدن مداوم: در طول پخت حلوا باید مرتب آن را هم بزنید تا ته نگیرد و یکدست شود. 

اضافه کردن مغزها: می‌توانید از مغزهای مختلف مانند پسته، بادام، فندق یا گردو برای تزیین حلوا استفاده کنید. 

فواید حلوای خرما: 

منبع انرژی: خرما سرشار از قندهای طبیعی است و به عنوان یک منبع انرژی سریع عمل می‌کند. 

مغذی: خرما حاوی انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است که برای سلامتی بدن مفید است. 

خوشمزه و مقوی: حلوای خرما یک دسر خوشمزه و مقوی است که می‌تواند به عنوان میان وعده یا دسر مصرف شود. 

سؤالات متداول: 

آیا می‌توان از آرد دیگری به جای آرد گندم استفاده کرد؟ (بله، می‌توانید از آرد نخودچی یا آرد برنج نیز استفاده کنید.) 

چگونه می‌توان خرما را نرم کرد؟ (خرما را در آب جوش بخیسانید تا نرم شود.) 

برای تزیین حلوای خرما از چه چیزهایی می‌توان استفاده کرد؟ (علاوه بر مغزها، می‌توانید از کنجد، نارگیل یا پودر نارگیل نیز استفاده کنید.) 

با رعایت این نکات و دستورالعمل، می‌توانید یک حلوای خرما خانگی خوشمزه و حرفه‌ای تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

حلوا سنتی به دلیل داشتن شیره و روغن، فاسد شدنی است. بنابراین، باید حلوا سنتی را در مدت زمان کوتاهی مصرف کنید و بهتر است در محیط خشک و خنک نگهداری شود. سعی کنید اگر وقت دارید از شیره خرمای خانگی تهیه شده توسط خودتان استفاده کنید جهت دیدن آموزش تهیه شیره خرما خانگی اینجا را لمس یا کلیک کنید. 

کلمات کلیدی: حلوای خرما، طرز تهیه حلوای خرما، حلوا خانگی، شیرینی سنتی، دستور پخت حلوای خرما، نکات پخت حلوای خرما، خرما، آرد، کره، هل، دارچین 

نکته جالب

تبلیغات حرفه ای

درج آگهی رایگان



ارسال نظر

[ نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود ]
درج آگهی رایگان

سایت آگهی90 یک شتاب دهنده تبلیغاتی میباشد که صرفا جهت نمایش آگهی ها و تبلیغات کاربران فعالیت دارد.در این سایت هیچ گونه خرید و فروش کالا وجود ندارد این سایت جهت تبلیغات کسب و کارهای مختلف , محصولات و خدمات میباشد.

اینمادSSL

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کنید.
ایمیل: info [@] agahi90.ir

طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع برعهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای شتاب دهنده تبلیغاتی آگهی90 محفوظ است
تصویر آیکن بگراند