10 نکته طلایی در مورد حلوای خرما خانگی (1403)
حلوای خرما خانگی
حلوای خرما از جمله حلواهای لذیذ و سنتی کشور است که در شهرهای گوناگون با شیوه های مختلف درست می شود و جزء شناختهشدهترین حلواهای منطقه غرب آسیا میباشد. برای نذری و سایر مراسم مذهبی از جمله ماه رمضان درست کرده و پخش میکنند.
مواد لازم حلوای خرما
- آرد گندم یا برنج ۲ پیمانه
- شیره خرما ۲ پیمانه
- روغن جامد یا محلی ۱ پیمانه
- پودر هل ۱ قاشق غذا خوری
- گلاب به مقدار دلخواه
نحوه درست کردن حلوا خرما
1-برای تهیه حلوا خرما اول باید با طرز تهیه شیره خرما خانگی آشنا شوید، که بیشتر در استانهای جنوبی با خرمای بسیار رسیده درست میشود.سپس شیره را با رد کردن از صافی، کاملاً صاف کرده و استفاده می کنند.
2-برای تهیه شیره خرما خانگی ابتدا مقداری خرمای بسیار رسیده یا حتی لهیده شده تهیه کنید.خرماها را شسته و هسته آنها را درآورید سپس خرما را در ظرفی ریخته و روی آنها آبجوش بریزید و نیم ساعت استراحت دهید.
3-در این مرحله مخلوط آب و خرما را روی شعله به مدت یک ساعت کاملا بجوشانید و سپس آن را از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود. در این مرحله مخلوط بالا را از صافی عبور دهید و تفاله روی صافی را با دست یا پشت قاشق فشار دهید تا شیره آن کاملاٌ خارج شود.
4-شیره بدست آمده را روی شعله بجوشانید تا غلیظ تر شده و اصطلاحاٌ آب آن بخار شود.بعد از آنکه کمی غلیظ شد زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا سرد شود.شیره خرمای خانگی شما آماده شده تا آنرا در وعده صبحانه یا شیرینی ها و حلواها استفاده کنید.
5-آرد را الک کرده و در داخل قابلمه یا تابه ریخته و به مدت تقریبا نیم ساعت به صورت آهسته و پیوسته با شعله کم تفت میدهیم تا دیگر بوی خامی ندهد و رنگ آن کمی تغییر کند. سپس اجاق را خاموش می کنیم.
6-همزمان با مرحله قبل روغن را هم در داخل یک تابه یا قابلمه ریخته و بر روی گاز با شعله ملایم میگذاریم تا داغ گردد. در این جا روغن را به آرد اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
7-ترکیب مواد را با قاشق هم بزنید تا کاملا مخلوط شده و با پشت قاشق مواد را به خورد هم بدهید و بعد از روی حرارت برداشته اجازه بدهید تا حلوا کمی از حرارت افتاده اما کاملا سرد نشود.
8-در این مرحله شیره خرما را (با آب جوش کمی رقیق کرده) به آرد اضافه کنید، اگر خمیر داغ نباشد با دست مواد رو کاملا ترکیب کنید و آنها را با دست به طور کامل ورز میدهیم. دقت کنید که نحوه ورز دادن بر کیفیت حلوا موثر خواهد بود. در غیر اینصورت با پشت قاشق، مواد را مخلوط کنید تا حرارت آن بحدی برسد که با دست مواد را ورز دهید.
9-چنانچه مقدار کمی از حلوا را برداشته و مواد از هم متلاشی نشود و دارای بافت کاملا منسجمی باشد نشان دهنده آن است که مقدار شیره استفاده شده مناسب میباشد. اما چنانچه مواد به شکل منسجم نباشد اندکی شیره رقیق شده با آب جوش را به تدریج به مواد اضافه کنید.
10-با پشت قاشق اگر خمیر داغ است، مواد را مخلوط مینماییم تا به خورد هم بروند. دقت کنید که چنانچه مواد را زیاد ورز بدهیم به روغن میافتد. در تمام مراحل بعد از اضافه کردن پودر قند مواد رو با دست در حد مخلوط شدن ترکیب کنید و از بیش از اندازه ورز دادن مواد خودداری کنید.
سپس مایه آماده شده را بر روی کف یک سینی ریخته و پهن مینماییم. برای صاف کردن سطح آن میتوانیم از پشت یک قاشق استفاده کنیم. سپس با چاقو آن را به شکل لوزی و یا هر شکل دلخواه دیگر برش میزنیم. در این مرحله حلوا هنوز ولرم باشد و کاملا خنک نشده باشد چون در شکل گیری حلوا موثر خواهد بود در صورتی که حلوا کاملاٌ سرد شده باشد در هنگام برش زدن، تکه تکه شده و پودر می شود. پس بهتر است بعد از خاموش کردن حرارت در انجام تمام مراحل سرعت عمل داشته باشید.
حلواهایی را که برش زدهایم در داخل یک ظرف مناسب میچینیم و به کمک پودر انواع مغزها مثل بادام روی آنها را تزئین مینماییم.
حلوا سنتی به دلیل داشتن شیره و روغن، فاسد شدنی است. بنابراین، باید حلوا سنتی را در مدت زمان کوتاهی مصرف کنید و بهتر است در محیط خشک و خنک نگهداری شود.سعی کنید اگر وقت دارید از شیره خرمای خانگی تهیه شده توسط خودتان استفاده کنیدجهت دیدن آموزش تهیه شیره خرما خانگی اینجا را لمس یا کلیک کنید.