10 نکته طلایی در مورد تهیه روغن زرد خانگی (1403)
روغن زرد گاوی
تهیه روغن حیوانی از کره محلی کار سادهای است و میتوان آن را در خانه انجام داد. روغن حیوانی، علاوه بر خاصیت های فراوانی که برای بدن دارد، و مقاومتش در برابر حرارت بالا که از سرطانزا شدن این روغن جلوگیری میکند.بر طبق روایتی: شیر گاو دارو است و روغن زرد گاوی شفاست و گوشت گاو بیماری است.
مواد لازم:
500 گرم کره محلی
یک تابه یا قابلمه
طرز تهیه:
1-کره محلی را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
2-کره را مرتب هم بزنید تا آب شود.
3-زمانی که کره آب شد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید کره به آرامی بجوشد.
4-حبابهای ریز روی سطح کره را بگیرید.
5-زمانی که کره به رنگ طلایی روشن درآمد و کف آن از بین رفت، روغن حیوانی آماده است.
6-روغن حیوانی را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی از جوشیدن بیافتد.
7-با یک کفگیر روغن حیوانی را از روی ظرف بردارید و در یک ظرف روحی یا شیشه ای بریزید.
8-در هیچ یک از مراحل کار از ظروف و حتی کفگیر پلاستیکی استفاده نکنید.
9-روغن حیوانی را خنک کنید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
10-البته میتوان در مرحله جوشیدن کره به آن کمی آرد اضافه کرد که این کار اختیاری است.
ناخالصیهای کره
کره حاوی مقداری ناخالصیها است که هنگام جوشیدن کره، این مواد در ته ظرف ته نشین میشوند. این مواد بهصورت یک لایه در ته ظرف دیده میشود. برای تهیه روغن حیوانی با کیفیت، باید این مواد را از روغن حیوانی جدا کرد. برای این کار، میتوانید روغن حیوانی را از روی ظرف بردارید.
مزایای افزودن آرد به کره محلی برای تهیه روغن حیوانی
باعث شفاف شدن روغن حیوانی میشود. آرد هنگام جوشیدن در کره، پروتئینها و ناخالصیهای کره را به خود جذب میکند و باعث میشود که روغن حیوانی شفافتر شود.
باعث کاهش طعم و بوی کره میشود. آرد طعم و بوی کره را به خود جذب میکند و باعث میشود که روغن حیوانی طعم و بوی ملایمتری داشته باشد.
باعث افزایش ماندگاری روغن حیوانی میشود. آرد با جذب آب و رطوبت از روغن حیوانی، باعث میشود که روغن حیوانی ماندگاری بیشتری داشته باشد.
معایب افزودن آرد به کره محلی برای تهیه روغن حیوانی
طعم و بوی آرد را به روغن حیوانی منتقل میکند. اگر آرد تازه و باکیفیت نباشد، ممکن است طعم و بوی نامطبوعی به روغن حیوانی منتقل کند.
در نهایت، تصمیمگیری برای اینکه آیا از آرد برای تهیه روغن حیوانی استفاده شود یا خیر، به سلیقه و ترجیح شخصی افراد بستگی دارد. برخی افراد ترجیح میدهند که روغن حیوانی آنها شفاف و بدون طعم و بوی کره باشد و برخی دیگر ترجیح میدهند که روغن حیوانی آنها دارای طعم و بوی کره باشد.
نکات
برای تهیه روغن حیوانی، بهتر است از کره محلی استفاده کنید. کره محلی چربی بیشتری دارد و روغن حیوانی بهتری تولید میکند.
اگر از سایر انواع کره استفاده کنید، روغن حیوانی شما کیفیت خوبی نخواهد داشت.
هنگام تهیه روغن حیوانی، حتماً از حرارت ملایم استفاده کنید. اگر حرارت زیاد باشد، روغن حیوانی شما تلخ میشود.
حبابهای روی سطح روغن حیوانی را حتماً بگیرید. این حبابها شامل پروتئین و آب هستند و باعث کپک زدن روغن حیوانی میشوند.
زمانی که روغن حیوانی به رنگ طلایی روشن درآمد و کف آن از بین رفت، روغن حیوانی آماده است. اگر روغن حیوانی را بیش از حد بجوشانید، طعم آن تلخ میشود.
جمع بندی
روغن زرد حیوانی یک محصول غذایی سالم و مغذی است که حاوی چربیهای اشباعشده مفید است. این روغن برای پختوپز، سرخ کردن و تهیه انواع غذاهای سنتی ایرانی استفاده میشود.از روغن زرد حیوانی در تهیه کاچی که از نظر مادربزرگها یک داروی خانگی و معجزه بخش است و وقتی با روغن حیوانی و زعفران تهیه شود میتواند حال هر مریضی را بهتر کند استفاده میشود (جهت دیدن آموزش تهیه کاچی کلیک کنید). اما در سنین بالاتر از چهل سالگی شبها نباید مصرف شود.