10 نکته طلایی در مورد تهیه کره خانگی (1403)
کره خانگی
کره خانگی یک نوع چربی لبنی است که از خامه یا ماست پرچرب تهیه میشود. در فرایند تهیه کره خانگی، چربی خامه یا ماست از آب و پروتئین آن جدا میشود.
این فرایند معمولاً با هم زدن انجام میشود. در نتیجه این فرایند، کرهای غلیظ و خوش رنگ تشکیل میشود که آب و پروتئین خامه نیز در آن وجود دارد.
فوائد کره خانگی
کره خانگی طعم و بافتی متفاوت از کرههای صنعتی دارد. کره خانگی معمولاً طعمی خامهایتر و بافتی نرمتر و لطیفتر دارد. کره خانگی همچنین حاوی مقدار بیشتری چربی است.
کره خانگی را میتوان به صورت ساده یا طعمدار مصرف کرد. کره طعمدار معمولاً با افزودن ادویهجات یا سبزیجات معطر به خامه تهیه میشود.
برای تهیه کره خانگی با ماست، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- 250 گرم ماست ترش یا پرچرب
- مقداری آب
- مقداری یخ تکه تکه
- نمک (به مقدار کم)
طرز تهیه کره خانگی با ماست:
ماست را در کاسهای بریزید و کمی آب اضافه کرده (معمولا یک پنجم مقدار ماست باید آب اضافه کرد) و با همزن برقی با مخلوط کن به مدت 15-10 دقیقه هم بزنید.
بعد از این مدت مخلوط کردن،یخ های تکه تکه شده و کمی نمک را اضافه کنید و هم زدن را ادامه دهید.
هم زدن را تا زمانی ادامه دهید که تکه هایی از ماست کاملاً سفت شود و کرهای غلیظ و خوش رنگ تشکیل شود.
کره را از کاسه خارج کنید و آب آن را بگیرید در یک پارچه تمیز یا حوله آشپزخانه بپیچید.
کره را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت شود.
نکات:
اگر میخواهید کره شما بافتی نرم و لطیف داشته باشد، میتوانید آن را با شیر یا خامه رقیق کنید.
برای تهیه کره طعمدار، میتوانید به ماست قبل از هم زدن ادویهجات یا سبزیجات معطری مانند سیر، ریحان، یا آویشن اضافه کنید.
روش تهیه کره خانگی با ماست در دستگاه کره گیر:
اگر دستگاه کره گیر دارید، میتوانید به جای روش بالا، از دستگاه کره گیر استفاده کنید.
برای این کار، ماست را در کاسه دستگاه کره گیر بریزید و دستگاه را روشن کنید.
دستگاه به طور خودکار کار هم زدن را انجام میدهد. بعد از یک ربع ساعت هم زدن توسط دستگاه یخ ها و کمی نمک اضافه کنید و مجدداٌ دستگاه را روشن کنید.
زمانی که کره گیری تمام شد، کره را از دستگاه خارج کنید و آب آن را بگیرید و در یک پارچه تمیز یا حوله آشپزخانه بپیچید.
کره را به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت شود.
تفاوت کره خانگی تهیه شده با خامه و ماست
کره خانگی تهیه شده با خامه و ماست، هر دو از نظر طعم و بافت شبیه به هم هستند. با این حال، کره خانگی تهیه شده با خامه، معمولاً رنگ روشنتری دارد و بافتی نرمتر و لطیفتر دارد. کره خانگی تهیه شده با ماست، معمولاً رنگ تیرهتری دارد و بافتی منسجمتر و سفتتر دارد.
نگهداری کره خانگی
کره خانگی را میتوانید در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید. البته کار کره گیری یک کار تجربی است که با مرور زمان و تکرار و تمرین بیشتر خودتان قلق کار دستتان می آید.