صمغِ گوار یا گوارگام یا گاما یک افزودنی خوراکی است که مصارف بسیار زیادی در صنعت مواد غذایی، دارویی و آرایشی دارد.
گوارگام یک فیبر غذایی گرفته شده از نوعی لوبیای خوشهای گیاه گوآر در هند است؛ و بیشتر در پاکستان و هندوستان و ایالات متحدهٔ آمریکا تولید میشود. این ماده از نظر ساختمانی یک گالاکتومانان است.
برخلاف سایر تغلیظکنندهها مثل نشاستهٔ اصلاحشده، میتوان از گوارگام در مواد غذایی دارای برچسب کاملاً طبیعی استفاده کرد.
گوارگام، بسته به شرایط دماییِ مختلف، مدتزمان خیس خوردن، پیاچهای متفاوت، سرعت پخشسازی پودر در حلّال، غلظت کاربردی و مش ذرات گوار میزان رطوبتپذیری مادهٔ فوق در حلّالهای گوناگون غلظتهای متفاوتی را ایجاد میکند.
در صنایع مختلفی از قبیل صنایع غذایی و صنایع دارویی مورد استفاده قرار میگیرد.
صمغ گوار در کارخانههای تولید فراوردههای لبنی بیشترین استفاده را دارد.
گیاه گوار اغلب در مناطقی مانند پاکستان و هند رشد میکند. از جمله مواد شیمیایی تولیدی آن مناطق میباشد
کاربرد های گوارگام
گوارگام به عنوان یک افزودنی غلیظ کننده، بیشتر برای تثبیت، مورد استفاده قرار می گیرد. پودر صمغ گوار از ویژگی های بسیار جالبی برخوردار است که می توان به قابلیت نگهداری آب، مانند فیبر برای بافت و اتصال اشاره کرد. غذاهای زیادی وجود دارد که در آنها از پودر صمغ گوار به عنوان ماده ژل کننده، یکی از غلظت دهنده ها و همچنین تبلور و حجم دهی استفاده می شود. پودر گوار دارای بافت بسیاری نرمی است و عطر و بوی بسیار کمی دارد.
این ماده تا حد زیادی به صورت پودر صمغ گوار بعنوان ماده افزودنی در صنایع غذایی ، دارویی ، کاغذ ، منسوجات ، مواد منفجره، حفر چاه نفت و صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.
همچنین جالب توجه است که گوارگام به دلیل کیفیت دادن به بافت ، حجم ، ساختار و ضخامت ، برای فرآوری محصول غذایی پخته شده و همچنین نگهداری رطوبت در آن استفاده می شود
گوارگام در چه صنایعی کابرد دارد؟
1.صنعت دارو
2.صنایع لبنی
3.صنایع سس سازی و نوشیدنی و سوپ ها
کاربرد گوارگام در صنعت دارو
افراد متخصص در علوم پزشکی عقیده دارند که این صمغ کاربرد درمانی در مواردی همچون: دیابت، کلسترول بالا، یبوست و نیز سندروم روده تحریک پذیر را دارا میباشد. نکته جالب توجه دیگر در خصوص این ماده این است که اگر گوارگام در کنار پکتین مورد استفاده قرار گیرد، در این حالت، خاصیت کاهش دهندگی میزان کلسترول تا تقریبا دو برابر بالا میرود.
در چه صورت گوارگام مضر است؟
در صورتی که از این ماده در دوزهای خیلی بالا یعنی تا حد زیادی بالاتر از آن دوزی که در محصولات غذایی و مکمل ها وجود دارد، استفاده شود، عوارضی جانبی جدی را به همراه خواهد داشت.
این عوارض شامل پارگی ریه، آمبولی ریه، انسداد مجرا و انسداد روده کوچک میباشد. لازم به ذکر است که در بعضی از مطالعه ها مشاهده شده است که افرادی که حساسیت آلرژیک به سویا دارند، هنگامی که در معرض دانه های گیاه گوار هم قرار گرفته اند، از خود حساسیت نشان داده اند. وقتی که صمغ گوار به صورت خام باشد فقط و فقط برای استفاده خارجی خواهد بود. در صورتی که به منظور اهداف درمانی بخواهید از این ماده استفاده کنید، بایستی حتما با یک پزشک مشورت نمایید.
افرادی که مشکلاتی از قبیل انسداد دستگاه گوارش دارند و یا پوستشان حساس است و یا عمل جراحی انجام داده اند، بایستی زیر نظر پزشک از محصولاتی که گوارگام را درون خود دارند، استفاده نمایند. زنان باردار و شیرده نباید از محصولاتی که حاوی گوارگام است استفاده کنند و حتما این ماده باید از دسترس کودکان دور نگه داشته شود.
شیمیایی فتحی وارد کننده و تامین کننده انواع گوارگام می باشد
لطفا در صورت هرگونه سوال و نیاز به راهنمایی با ما در تماس باشید همکاران ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود
شماره تماس:09212018226
shimiyayi.fathi.co@gmail.com ایمیل: