با پرکاربردترین انواع پروفیل فولادی آشنا شوید [رپورتاژ آگهی]
فولاد یکی از اصلی ترین مصالح مورد استفاده در صنعت و ساخت و ساز است که به صورت های مختلفی مورد استفاده واقع میشود. بکارگیری این فلز در کاربردهای عمده و مصارف بالا به دلیل فراوانی منابع آن و وجود تکنولوژی های مختلف برای استفاده و بکارگیری آنها در زمینه های مختلف میشود. یکی از مقاطعی که در بخش های مختلف ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرد، پروفیل های فولادی هستند.
اما منظور از کلمه پروفیل فولاد دقیقا چه محصولاتی میباشد؟ این صطلاح در بازار آهن آلات به کدام تولیدات اشاره دارد؟ پس از پاسخ به دو سوال گذشته باید پرسید که کدام یک از انواع پروفیل فولادی کاربرد بیشتری در صنعت و ساختمان سازی دارند. در ادامه این محتوا به بررسی پاسخ سوالات بالا خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
پروفیل چیست؟
در یک معنای کلی و فراگیر به تمامی مقاطع تولید شده از فولاد، پروفیل گفته میشود. بنابراین تیرآهن، میلگرد، ورق، لوله و … تماما انواع پروفیل فولادی هستند. در اصطلاح بازار، تمامی انواع قوطی و مقاطع شاخه ای دیگر که نام جداگانه ای ندارند را پروفیل میخوانند. این محصولات به دسته های مختلفی تقسیم بندی میشوند و بنابر ساختار، وزن، ویژگی های فنی و مکانیکی مورد استفاده واقع میشوند.
قوطی های فولادی در سایز و ضخامت های مختلف با کاربردهای گوناگون از انوع پروفیل فولادی هستند. این محصولات پرکاربردترین انواع پروفیل میباشند که در بخش های مختلف ساختمان و صنایع مورد کاربرد واقع میشوند. در سراسر کشور ما کارخانجات متعددی به تولید این محصولات مشغول هستند. پرفروش ترین برند در این محصولات پروفیل اصفهان میباشد. مناسب بودن قیمت پروفیل اصفهان به نسبت سایر برندها موجب فراگیری استفاده و استقبال از این محصولات شده است.
دسته بندی پروفیل ها
پروفیل ها دارای ساختار ظاهری مختلفی هستند. فاکتورهای مختلفی برای تقسیم بندی انواع پروفیل های فولادی مورد توجه قرار میگیرند. این محصولات با توجه به ویژگی های ظاهری، جنس، سایز، میزان ضخامت و وزن دسته بندی میشوند. در ادامه چند نمونه از دسته بندی های موجود در این محصولات را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
تقسیم بندی با توجه به وزن
پروفیل های فولادی به دو گروه سبک و سنگین تقسیم بندی میشوند. نمونههای سنگین با حرف V و انواع سبک با حرف L علامت گذاری میشوند. این محصولات در صنعت و ساختمان سازی مورد استفاده واقع میشوند. انواع سنگین مورد استفاده در ساخت و ساز، بعضی از انواع قوطی ستونی هستند. نمونههای سنیگن مورد استفاده در صنعت نیز همان پروفیل های صنعتی هستند که با ضخامت های بالا برای اجرای انواع پروژه های عمرانی و صنعتی مورد کاربرد میباشد.
پروفیل های سبک همان قوطی مبلی و نمونههای مورد استفاده در صنعت برای کاربردهای سبک هستند. این محصولات برخلاف بسیاری از انواع پروفیل سنگین که با انجام نورد گرم بر روی شمش (به صورت فابریک) تولید میشوند، با استفاده از ورق های فولادی در ضخامت های مختلف تولید شدهاند. در ساخت پروفیل سبک از ورق های روغنی با استانداردهای آلیاژی ST11، ST12 و ST14 استفاده میشود.
تقسیم بندی با توجه به ساختار سطح مقطع
به طور کلی پرفیل ها با توجه به شکل سطح مقطعی که دارند در دو گروه باز و بسته قرار میگیرند. در صورتی که شکل ظاهری پروفیل در نمای عرضی بسته باشد در گروه پروفیل های بسته قرار میگیرد و در غیر این صورت در دسته پروفیل باز محسوب میشود. از انواع پروفیل بسته میتوان به انواع قوطی و لوله مبلی اشاره کرد و از انواع پروفیل های باز میتوان به پروفیل C، پروفیل Z و برخی از پروفیل های درب و پنجره و آبرو اشاره نمود.
تقسیم بندی با توجه به روش تولید
پروفیل های فولادی با توجه به روش تولیدی که دارند، به دو گروه تقسیم بندی میشوند. نورد سرد و نورد گرم نام فرآیندهایی است که برای ساخت انواع پروفیل استفاده میشوند. برخی از آنها با انجام عملیات پرس کاری بر روی انواع ورق فولادی (نورد سرد) فرم دهی شده و تولید میشوند و برای تولید گروه دیگر،عملیات نورد گرم و فرآیند فرمینگ بر روی شمش فولادی گداخته کاربرد دارد. به پروفیل هایی که با این روش تولید میشوند پروفیل و یا قوطی فابریک نیز میگویند.
معرفی پروفیل های پرکاربرد
به طور کلی پروفیل های فولاد برای ساخت مقاطع مختلف بکارگیری میشوند. برای این محصولات کاربردهای متنوعی از مرحله فونداسیون تا نمای خارجی و ظاهری ساختمان تعریف شده است. پرکاربردترین این مقاطع بسته به نوع نقشی که در سازه دارند متفاوت میباشد. در ادامه برخی از انواع پروفیلهای پرکاربرد را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
پرکاربردترین پروفیل سنگین
همانطور که اشاره شد، برخی از قوطی های ستونی و پروفیل های صنعتی از جمله این محصولات هستند. نقش قوطی ستونی در ساختمان، همانطور که از نام آن پیداست، اجرای ستون های میانی، کناری و کنج میباشد. این محصولات با ضخامت های مختلفی تولید میشوند. برخی از آنها در دسته پروفیل های سنگین قرار میگیرند.
از دیگر پروفیل های سنگین پرمصرف میتوان به نام پروفیل های صنعتی اشاره کرد. برخی از انواع پروفیل های صنعتی به صورت فابریک یعنی با استفاده از شمش فولادی تولید میشوند. آلیاژ بکارگیری شده در تولید بر روی قیمت پروفیل صنعتی و کیفیت آن تاثیر خواهد داشت.
پرکاربردترین پروفیل سبک
پروفیل های سبک نمونههایی از این محصولات هستند که برای کاربردهای ظریف تر در صنعت مورد استفاده هستند. کیفیت سطحی این مقاطع از پروفیل های سنگین به مراتب بیشتر بوده و قیمت آنها نیز در وزن های مشابه بالاتر است. قوطی مبلی یا همان پروفیل مبلی نام پرکاربردترین پروفیل سبک فولادی میباشد. این محصولات برای ساخت انواع میز، مبل و لوازم اداری دیگر مورد استفاده قرار میگیرند. کاربردهای پروفیل های مبلی بسیار متعدد بوده و این نام صرفا به جهت کاربرد زیاد آنها در ساخت لوازم اداری بر روی آن گذاشته شده.
پرکاربردترین پروفیل ساختمانی
پروفیل های ساختمانی محصولاتی هستند که برای ساخت و اجرای بخش های مختلف ساختمان مورد استفاده هستند. به عنوان مثال مقاطع مورد استفاده برای ساخت درب و پنجره های آهنی گروهی از زیرمجموعه های پروفیل ساختمانی میباشند. انواع قوطی در سایزهای کوچک خصوصا پروفیل 40*80 از جمله پرمصرف ترین پروفیل های ساختمانی هستند.
جمع بندی
از جمله مقاطع پرکاربرد فولادی در ساختمان سازی و صنایع گوناگون انواع پروفیل هستند. پروفیل ها در دسته های مختلفی قرار میگیرند و با توجه به وزن، شکل ظاهری و میزان ضخامت جداره کاربردهای مختلفی دارند. در این محتوا تلاش کردیم تا پروفیل های فولادی و دسته بندی های آن را به صورت مختصر معرفی نماییم. امیدواریم که این محتوا مورد کاربرد و پسند شما مخاطب عزیز قرار گرفته باشد.
آدرس سایت ما :
https://ahanmaham.com
برای اینکه با ما و تیم ما بیشتر آشنا شوید حتما به ما سر بزنید
با سپاسی بیکران
منبع : (reference)
ahanmaham.com
/ پایان رپورتاژ
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و آگهی90 هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
هشدار پلیس :
لطفاً پیش از انجام معامله و هر نوع پرداخت وجه، از صحت کالا یا خدمات ارائه شده، به صورت حضوری اطمینان حاصل نمایید.