10 نکته طلایی در مورد نان بدون جوش شیرین (1403)
1-رسول خدا (صلي الله عليه و آله و سلم) مي فرمايند:
أَكْرِمُو الْخُبْزَ وَ عَظِّمُوهُ، فَإِنَّ اللّه َ تَبارَكَ وَ تَعالي أَنْزَلَ لَهُ بَرَكاتٍ مِنَ السَّماءِ وَ أَخْرَجَ بَرَكاتِ الْأَرْضِ مِنْ كِرامَتِهِ أَنْ لا يُقْطَعَ وَ لا يُوطَأ.
نان را گرامي داريد؛ زيرا خداوند تبارك و تعالي در آن بركاتي از آسمان و بركاتي از زمين قرار داده است و از گرامي داشتن نان اين است كه نه بريده و نه پامال شود.
2-پخت نان بدون جوش شیرین
نان بدون جوش شیرین به سادگی و در کمترین زمان تهیه میشود. طرز تهیه پخت نان داغ در بدون جوش شیرین یکی از آسانترین راههای پخت نان در خانه است. معمولا این نانها خیلی خوشمزه و پرطرفدار است. درست کردن این نان خیلی ساده است. با ما همراه باشید تا دستور پخت نان خانگی بدون جوش شیرین را انجام دهیم
3-مواد لازم نان:
- آرد کامل 2 لیوان
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- آب نیمه گرم ۱ لیوان
- خمیر مایه خانگی
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- روغن محلی یا زیتون ۳ قاشق غذاخوری
4-ابتدا برای خمیرمایه یک ظرف مناسب انتخاب کرده و خمیر مایه، شکر و آب نیمه گرم را مخلوط کرده و درب ظرف را گذاشته و ۱۵ الی ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا خمیر مایه به عمل بیاید.
5-در مرحله بعدی آرد را الک کنید و نمک را با آن مخلوط کنید و سپس آنها را درون ظرفی ریخته و وسط خمیر را گود کنید تا خمیر مایه که در مرحله قبل آماده شده است را به همراه روغن محلی یا زیتون در گودی ریخته و کمکم آرد را با خمیر مایه ترکیب کرده و به مدت 15 دقیقه با دستی که چرب شده ورز دهید.
6-اگر خمیر چسبناک است و به دست می چسبد مقداری آرد اضافه کنید تا خیس بودن خمیر از بین برود و خمیر آماده شود.
7-در حالت کلی جهت فرآیند تخمیر خمیر، ظرف بزرگتری را انتخاب کرده و مقداری آرد کف آن بپاشید و خمیر آماده را اضافه کنید و پارچهای تمیز روی آن بکشید و در دمای محیط به مدت تقریبی یک ساعت استراحت دهید تا خمیر پف کند و آماده پخت شود.
8-سطحی صاف برای پهن کردن خمیر را آرد پاشی کنیم و سپس چونه دلخواه از خمیر را جدا کرده و با وردنه به اندازهای که نیاز است خمیر را پهن میکنیم و سعی میکنیم تا به شکلی که زیبا باشد خمیر را پهن کنیم و اگر تمایل داشتید میتوانید روی آن را با موارد دلخواه رومال کنید.
9-یک پیشنهاد برای رومال، استفاده از ترکیب سه قاشق آرد با یک لیوان آب را در ظرفی ریخته و بر روی شعله ملایم کمی بپزید تا غلیظ شود می توان این ترکیب غلیظ شده را با افزودنی هایی مانند دارچین یا زعفران و یا به صورت ساده روی خمیر بمالید.
10-جهت پخت روی قالب فر یا تابه را با اندکی روغن چرب کنید و داخل فر که از 10 دقیقه قبل گرم کرده ایم با دمای 180 درجه سلسیوس بمدت 20 تا 30 دقیقه یا تابه را روی شعله اجاق قرار داده تا به خوبی داغ شود و سپس خمیر را پهن کرده و روی شعله ملایم قرار میدهیم تا یک طرف آن بپزد و سپس طرف دیگر آن را میپزیم. به همین ترتیب بقیه نانها را پخته و بعد از پخته شدن داخل پارچهای تمیز قرار دهید تا سرد و خنک شود.
نکات تکمیلی در مورد نان بدون جوش شیرین
برای پخت نان خانگی بدون جوش شیرین ، انتخاب نوع آرد و خمیر مایه و استراحت دادن آنها در طی مراحل پخت نان بوده که خیلی مهم است، تا حد امکان از آرد سبوس دار یا آرد کامل استفاده کنید (جهت دیدن خواص آرد سبوس دار اینجا کلیک کنید) اگر نان ها آن طور که باید مورد رضایت شما نشده، نگران نباشید چرا که بهترین سرآشپزها و نانوا ها روزی مثل شما بوده اند ، با کمی تکرار و پشتکار و کسب تجربه انشاالله به نتیجه مطلوب خواهید رسید.