10 نکته طلایی در مورد شیره خرما خانگی (1403)
1-پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: زن را در ماهی که می زاید، خرما بخورانید که فرزندش بردبار و پاکدامن خواهد بود و نیز فرمودند: بر شما باد به خوردن برنی که خستگی را می برد و از سرما حفظ می کند، و آدمی را سیر می نماید، و هفتاد و دو در از شفا به روی انسان می گشاید.
2-پیامبر اکرم (صلی الله و علیه و آله و سلم) وقتی چند نوع غذا در سفره وجود داشت و میان آن غذاها خرما نیز وجود داشت، با آن غذا را شروع می کرد.
3-از امیر مؤمنان علی (علیه السلام): تمر بخورید که شفا هر دردی است.
4-از امام صادق (علیه السلام): عجوه مادر همه خرماها است، که حضرت آدم آن را از بهشت آورده است. و فرمودند عجوه از بهشت است و دارو سحر می باشد. هر کس ناشتا هفت دانه عجوه عالیه (قریه ای است نزدیک مدینه ) بخورد؛ در آن روز هیچ زهر یا سحر یا شیطانی به او زیان نرساند. خانه ای که در آن خرما نباشد، اهل آن خانه گرسنه اند(کمبود غذایی دارند).
نحوه درست کردن شیره خرما خانگی
5-برای تهیه شیره خرما خانگی که بیشتر در استانهای جنوبی با خرمای بسیار رسیده درست میشود. ابتدا مقداری خرمای بسیار رسیده یا حتی لهیده شده تهیه کنید.
6-خرماها را شسته و هسته آنها را درآورید سپس خرما را در ظرفی ریخته و روی آنها آبجوش بریزید و نیم ساعت استراحت دهید.
7-در این مرحله مخلوط آب و خرما را روی شعله به مدت یک ساعت کاملا بجوشانید و سپس آن را از روی حرارت بردارید تا کمی خنک شود.
8-در این مرحله مخلوط حاصل از مرحله قبل را از صافی عبور دهید و باقی مانده خرماهای روی صافی را با دست یا پشت قاشق فشار دهید تا شیره آن کاملاٌ خارج شود.
9-شیره بدست آمده را روی شعله بجوشانید تا غلیظ تر شده و اصطلاحاٌ آب آن بخار شود.بعد از آنکه کمی غلیظ شد زیر آن را خاموش کنید.
10-سپس شیره را با رد کردن از صافی، کاملاً صاف کرده و استفاده می کنند و اجازه دهید تا سرد شود.شیره خرمای خانگی شما آماده شده تا آنرا در وعده صبحانه یا در پخت انواع شیرینی ها و حلواها (از جمله حلوای خرما) استفاده کنید. حهت دیدن آموزش تهیه حلوای خرما در منزل اینجا را لمس یا کلیک کنید.