معرفی گردوهایی که سودآوری خیلی زیادی برای باغداران دارند!!

معرفی گردوهایی که سودآوری خیلی زیادی برای باغداران دارند!!

بازدید: 1197    انتشار: 1403/05/12    کد مطلب: 24559    دسته بندی: رپورتاژ آگهی
معرفی گردوهایی که سودآوری خیلی زیادی برای باغداران دارند!!
[رپورتاژ آگهی]

بازدهی نسبتا سریع و سودآوری گردو سبب گرایش بسیاری از باغداران به پرورش این نهال است. بیشتر باغداران به امید بازگشت زودهنگام، سرمایه خود را صرف احداث باغ گردو می‌کنند. میزان قابل توجه فروش گردو و رونق بازار آن حتی در سطح بین‌المللی انگیزه آنان را در این مسیر بیشتر می‌کند.

با همه این احوال باید توجه کرد که درآمد درخت گردو به عوامل گوناگونی بستگی دارد. یکی از مهم‌ترین این عوامل، داشتن طرح و برنامه و به بیان بهتر استراتژی احداث باغ است. اگرچه گردو زودبازده است، سرمایه‌گذاری برای احداث باغ آن را باید بلندمدت تلقی کنیم و برنامه عملکرد را مطابق با آن بریزیم. 

معرفی گردوهایی که ارزش تجاری و سودآوری بالایی دارند؛ برای شما باغداران عزیز

انواع نهال گردو سودآور

استراتژی برای سودآوری گردو تا حد زیادی با انتخاب نوع نهال‌ها در ارتباط است. همواره تأکید کرده‌ایم که اگر باغدار می‌خواهد از باغ گردوی خود بهترین نتیجه را بگیرد، باید هم شرایط اقلیمی و هم نوع نهال‌ها را به خوبی بشناسد تا نهالی انتخاب کند که با شرایط اقلیمی متناسب باشد. همچنین دانستن و اجرای اصول کاشت، داشت و برداشت می‌تواند درآمد درخت گردو را به بیشترین حد برساند. 

در اینجا شما را با تعدادی نهال گردو سودزا آشنا می‌کنیم.

نهال گردو ژنوتیپ پالیز تیپ های مختلف

انواع نهال‌های ژنوتیپ دسته‌ای دیگر از ارقام نهال گردو سودزا را تشکیل می‌دهند. این ارقام پیوندی و اصلاح‌شده هستند؛ به همین دلیل است که باردهی فراوانی دارند و مقاومت خوبی در شرایط گوناگون ازخود نشان می‌دهند. 

برای مثال یکی از ویژگی‌های آن‌ها این است که برای کاشت محدودیتی از نظر ارتفاع زمین ندارند. ویژگی مهم دیگر آن‌ها دیرگل بودن و مقاومت خوبشان در برابر سرماست. برای مثال گردو ژنوتیپ پالیز تیپ 9 کوهستانی دیرگل‌ترین نهال گردو در ایران است. وجود دو ویژگی دیرگل بودن و مقاومت به سرما سبب می‌شود نهال گردو پربار و بار آن بسیار مرغوب از آب درآید. 

در حالت بلوغ می‌توان از این ارقام نهال تا شانزده تن محصول در هر هکتار برداشت کرد. عمر اقتصادی این ارقام نیز به بیش از صد سال می‌رسد. 

نهال گردو اسراییلی

نمونه‌ای دیگر از نهال گردو سودزا که با شرایط اقلیمی بسیاری از مناطق کشورمان سازگار است، گردو اسراییلی است. این رقم گردو از سال دوم شروع به محصول‌دهی می‌کند و در زمان بلوغ هشت تن محصول در هر هکتار می‌دهد. با رعایت فاصله هشت‌متری که مورد نیاز این نوع نهال است، می‌توان در هکتار 156 اصله درخت گردو اسراییلی کاشت. این گردو را می‌توان در مناطقی با ارتفاع گوناگون از صفر تا دوهزار متر از سطح دریا پرورش داد. 

نهال گردو چندلر

باردهی نهال گردو چندلر از سال اول با 2 تا 15 عدد آغاز می‌شود و بعد از سال پنجم به هزار عدد می‌رسد. گزارش‌هایی از محصول‌دهی 6000 عددی نیز در برخی کشورها به دست آمده که حاکی از سودآوری گردو چندلر است. 

اگر گردوها را با رعایت فاصله استاندارد بکاریم، هر هکتار به طور میانگین ظرفیت 280 اصله نهال گردو را خواهد داشت. با توجه به این‌که عمر اقتصادی گردوی چندلر 80 سال است، می‌توان آن را به‌راحتی یک نهال گردو سودزا دانست. 

نهال گردو فرنور

عمر اقتصادی درخت گردو فرنور تا صد سال و حتی بیشتر است و از سال دوم میوه می‌دهد. میزان باردهی آن بعد از سه تا چهار سال می‌تواند به یک تن در هکتار و پس از بلوغ کامل به هفت تا هشت تن برسد. با داشتن این ویژگی‌ها و با توجه به توان خوب برای رشد و باردهی در مناطق مرتفع و بسیار سردسیر، سودآوری گردو فرنور امری مسلم است. 

نهال گردو تویسرکان

نهال تویسرکان از دیگر ارقام نهال گردو سودزا و بومی کشورمان است. سودآوری گردو تویسرکان علاوه بر میزان باردهی به مرغوبیت میوه آن نیز ربط دارد. در واقع میوه‌های درشت این گردو است که نام آن را در بازار فروش بسیار مشهور کرده است. همچنین رنگ روشن و درصد چربی مناسبی دارد. 

این رقم نهال گردو در همان سال‌های نخست شروع به میوه‌دهی می‌کند اما برای رسیدن آن به باردهی مناسب و مرغوب باید بین پنج تا هفت سال صبر کنیم.

گردو هایی که ارزش تجاری دارند

پس از رسیدن به بلوغ تا شش تن در هر هکتار محصول می‌دهد و میزان حداکثری باردهی آن می‌تواند به ده تن در هکتار هم برسد. عمر اقتصادی نهال گردو تویسرکان حدود پنجاه سال است. 

دشمن درخت گردو چیست؟

چه مواردی دشمن درخت گردو محسوب می‌شود؟

درخت گردو درختی پربازده و اقتصادی است که میوه آن در سرتاسر دنیا استفاده می‌شود. خواص میوه این درخت به‌قدری زیاد است که خوردن روزانه 2 عدد از آن برای تمامی افراد توصیه می‌گردد. این مسائل باعث شده است بسیاری از باغداران تمایل به داشتن باغی پر از درخت گردو داشته باشند. البته باید تمامی دشمنان درخت گردو را بشناسند تا بهترین استفاده را از عمر مفید درخت ببرند و بیشترین سود ممکن در فصل میوه‌چینی، عایدشان شود. از مهم‌ترین دشمن درخت گردو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. خاک نامناسب

پس از خرید نهال گردو باید آن را در خاک مناسبی بکارید. بهترین خاک برای این درخت خاکی است که نه خیلی نرم و رس‌مانند باشد و نه خیلی سنگین و سنگلاخی؛ چراکه ریشه‌ها به‌خوبی رشد نمی‌کنند و به‌دلیل رطوبت بالا می‌پوسند، لذا بهترین خاک برای کاشت نهال گردو خاکی متشکل از ترکیبات رس، لوم و شن به‌صورت مساوی است.

بسیاری از باغداران و کارشناسان بدترین دشمن درخت گردو را خاک فقیر درخت می‌دانند. به‌طور کلی خاک زمین باید غنی باشد و قدرت رشد نهال و تبدیل آن به درختی تنومند را داشته باشد، لذا بهتر است پیش از کاشت، از غنی بودن خاک مطمئن شوید و به‌صورت سالیانه آن را تقویت نمایید. لازم به ذکر است که ph خاک درخت گردو باید بین 6 تا 7.5 باشد و از این محدوده تخطی نکند.

 2. شیوع بیماری‌

بیماری‌های خاصی میان درختان گردو وجود دارد که در صورت بروز کردن باید به‌سرعت درمان شود تا میان درختان دیگر شیوع پیدا نکند، لذا آبیاری و کوددهی درختان باید به‌اندازه و به‌موقع انجام گردد تا کمترین میزان بیماری متوجه درختان شود. از مهم‌ترین بیماری‌هایی که آنها را دشمن درخت گردو می‌دانند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

3. قارچ فیتوفترایی

این بیماری در ابتدا در سال 1912 در ایالت کالیفرنیا آمریکا مشاهده شد و به‌تدریج به اروپا و آسیا نیز رسید. این قارچ یکی از مهاجم‌ترین گونه‌هایی است که به درختان گردو حمله‌ور می‌شود تا ریشه و طوقه درخت را بپوساند. علایم این بیماری شکاف روی طوقه و خارج شدن تراوشات سیاه‌رنگ از آن است. البته در برخی از موارد پوسیدگی تنها به ریشه می‌زند و باغدار متوجه هجوم این قارچ به درخت نخواهد شد.

زهکشی نشدن کامل باغ مهم‌ترین دلیل شیوع این قارچ میان درختان است، لذا با زه‌کشی کامل، از بین بردن علف‌های هرز و اضافه کردن کودهای آلی و حیوانی به خاک درخت در جهت درمان این بیماری قدم بردارید. توصیه می‌شود به‌جای پرداخت ‌هزینه‌های بالا برای سمپاشی و درمان درختان خود، اقدامات پیشگیری‌کننده را انجام دهید. علت این مسئله طولانی و سخت بودن پروسه درمان و از بین بردن این قارچ است که گاهی مقداری از آن به‌صورت نهفته در خاک باقی می‌ماند.

کلام آخر

سودآوری گردو تا حد زیادی به استراتژی و برنامه‌ریزی مناسب برای احداث باغ، نگهداری و بازاریابی و فروش بستگی دارد. با این حال انتخاب نهال گردو سودزا نیز در صورتی که متناسب با شرایط اقلیمی باشد، می‌تواند تأثیر بسزایی در رسیدن به این هدف داشته باشد. دریافت مشاوره از ابتدایی‌ترین مراحل احداث باغ تا به‌کارگیری ترفندهایی برای فروش بیشتر می‌تواند باغداران را زودتر به هدف برساند.

آدرس سایت ما :
https://bartarnahal.ir

برای اینکه با ما و تیم ما بیشتر آشنا شوید حتما به ما سر بزنید
با سپاسی بیکران 

منابع : (reference)
bartarnahal.ir
/ پایان رپورتاژ

 این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و آگهی90 هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

هشدار پلیس
هشدار پلیس :
لطفاً پیش از انجام معامله و هر نوع پرداخت وجه، از صحت کالا یا خدمات ارائه شده، به صورت حضوری اطمینان حاصل نمایید.



ارسال نظر

[ نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود ]
درج آگهی رایگان

سایت آگهی90 یک شتاب دهنده تبلیغاتی میباشد که صرفا جهت نمایش آگهی ها و تبلیغات کاربران فعالیت دارد.در این سایت هیچ گونه خرید و فروش کالا وجود ندارد این سایت جهت تبلیغات کسب و کارهای مختلف , محصولات و خدمات میباشد.

اینمادSSL

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کنید.
ایمیل: info [@] agahi90.ir

طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع برعهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای شتاب دهنده تبلیغاتی آگهی90 محفوظ است
تصویر آیکن بگراند