کدام بلاک چین برای ساخت NFT مناسب تر است؟

کدام بلاک چین برای ساخت NFT مناسب تر است؟

بازدید: 1239    انتشار: 1402/11/26    کد مطلب: 24558    دسته بندی: رپورتاژ آگهی

کدام بلاک‌ چین برای ساخت NFT مناسب‌ تر است؟ [رپورتاژ آگهی]


اگر شما هم کاربر بازار ارزهای دیجیتال باشید و برای نمونه خرید ارز دیجیتال از صرافی تبدیل را تجربه کرده باشید، احتمالاً اسم NFT را شنیده‌‌اید. وقتی می‌خواهیم در مورد NFTها صحبت کنیم، همه بلاک‌چین اتریوم را به‌عنوان بلاک‌چین میزبان این توکن‌های غیرمثلی به یاد می‌آورند. در واقع اتریوم طی یک سال اخیر به‌خوبی توانسته است خود را به‌عنوان بزرگ‌ترین بلاک‌چین میزبان قراردادهای هوشمند و NFT مطرح کند.

صرافی تبدیل

ازآنجاکه بلاک‌چین اتریوم تا کنون هزینه تراکنش بالایی داشته و در نسخه ۱٫۰ خود با مصرف برق بالا چندان با محیط‌زیست هم سازگار نبوده است، بسیاری از هنرمندان و فعالان عرصه NFT به دنبال جایگزین بهتری برای این بلاک‌چین بوده‌اند تا بتوانند NFTهای خود را صادر (mint) کرده و معامله کنند.

برای انتخاب بلاک‌چین مناسب برای صدور NFT نکات و عوامل مختلفی را باید در نظر گرفت. از جمله مهم‌ترین موارد این عوامل می‌توان به‌اندازه شبکه، هزینه‌های سازنده، عادت‌های مصرف و هزینه مصرف‌کننده، امنیت و جامعه کاربری می‌توان اشاره کرد. در ادامه مقاله به بررسی مشهورترین بلاک‌چین‌های میزبان NFT می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

NFT ‌ چیست؟

NFT توکنی است که در فضای دیجیتال نماینده یک شیء، اثر یا موضوع منحصربه‌فرد است و در واقع به شکل دیجیتال مالکیت یک اثر منحصر‌به‌فرد را به شما می‌دهد و قابلیت خریدوفروش دارد. گرچه در برخی موارد ممکن است چند نسخه از یک NFT هم وجود داشته باشد؛ اما هر چه تعداد نسخه‌های کم‌تری از یک NFT منتشر شود این توکن غیرمثلی ارزشمندتر شده و قیمت بالقوه بالاتری خواهد داشت.

بلاک‌چین‌هایی که از ساخت NFT پشتیبانی می‌کنند

اتریوم (Ethereum)

پرطرف‌دارترین بلاک‌چین برای NFTها در حال حاضر بلاک‌چین اتریوم است. این بلاک‌چین تا حد بسیار زیادی غیرمتمرکز بوده و همه خدمات مالی و قانونی که شخص برای تراکنش‌هایش نیاز دارد را بدون احتیاج به وجود واسطه فراهم می‌کند. این بلاک‌چین میزبانبرخی از مهم‌ترین بازارهای NFT مانند OpenSea را بر عهده دارد. 

صرافی تبدیل
 
این بلاک‌چین متأسفانه در نسخه یک خود یکی از گران‌ترین گزینه‌ها بوده و انرژی بسیار زیادی نیز مصرف می‌کرده است. این مسئله به این خاطر بود که اتریوم از سازوکار اجماع اثبات کار (PoW) استفاده می‌کرد. در سازوکار اجماع اثبات کار نیاز بود که رایانه‌ها از سیستم پردازشی خود استفاده کرده و معماهایی را حل کنند تا بتوانند تراکنش‌ها را تأیید کنند که این امر نیازمند مصرف برق بسیار بالایی بود و می‌توانست به محیط‌زیست آسیب وارد کند.

بااین‌وجود به‌خاطر محبوبیت، سادگی استفاده و امنیت و غیرمتمرکز بودن این بلاک‌چین طرف‌داران زیادی را به خود جلب کرده است. به نظر می‌رسد با نسل جدید اتریوم ۲٫۰ و تغییر سازوکار اجماع به اثبات سهام و افزایش سرعت تراکنش‌ها و کاهش کارمزدها این بلاک‌چین بتواند بر طرف‌داران خود بیفزاید و با سرعت بیشتری از رقبای خود پیشی بگیرد.

سولانا (Solana)

سولانا یکی از سریع‌ترین بلاک‌چین‌های قابل برنامه‌نویسی در فضای ارزهای دیجیتال است. ترکیب منحصر‌به‌فرد گواهی اثبات تاریخچه (POH) و اثبات سهام  (POS) در آن نیاز به پردازش بالا و مصرف برق زیاد بلاک‌چین اتریوم را از بین برده است. این مسئله باعث شده است که پایداری و محیط‌زیست دوستی این بلاک‌چین بسیار بهتر از اتریوم باشد و علاوه‌برآن سرعت تأیید تراکنش‌ها افزایش‌یافته و کارمزد آن بسیار کاهش یابد.

در سازوکار اثبات سهام (POS) کاربران رمزارز خود را STAKE (قفل) می‌کنند تا شانس این را پیدا کنند که به‌صورت تصادفی به‌عنوان تأییدکننده بلوک انتخاب شوند. تأییدکنندگان در صورت انتخاب شدن، مقداری رمزارز SOL را به‌عنوان پاداش دریافت می‌کنند. این مسئله به کاربران انگیزه می‌دهد تا رمزارزهای خود را STAKE کرده و از آن پاداش دریافت کنند. 
POH نیز در سولانا برای اطمینان از درست بودن ترتیب تراکنش‌ها و صحت شخص تأییدکننده مورداستفاده قرار می‌گیرد.

در واقع به‌خاطر استفاده سولانا از سازوکارهای اثبات سهام و اثبات تاریخچه، زمان و کارمزد تراکنش‌های انجام شده تا حد امکان پایین آمده است. اما میزان استقبال از سولانا به‌اندازه اتریوم نبوده و بسیار کمتر از آن است که معنای این امر این است که هم بازارها و فروشگا‌ه‌های NFT کمتری روی آن وجود دارد و هم افراد کمتری روی این بلاک‌چین به معامله NFT می‌پردازند.

فلو (Flow)

Flow  بلا‌ک‌چینی با عملکرد بالا است که به‌صورت اختصاصی برای ایجاد NFT، بازی‌ها و برنامه‌های غیرمتمرکز (dApp) طراحی شده است. برخلاف بلا‌ک‌چین‌های عمومی مانند اتریوم، Flow با داشتن دید قبلی نسبت به مقیاس‌پذیری ایجاد شده است که معنایش این است که میلیاردها نفر می‌توانند از طریق این بلاک‌چین با NFTها در ارتباط باشند.

Flow که در سال 2019 منتشر شده است، به‌سرعت رشد کرد و به‌عنوان شریک بلاک‌چینی NBA‌ (اتحادیه ملی بسکتبال آمریکا)‌ شناخته شد. Flow با پشتیبانی از NBA Top Shots توانست نقش مهمی در گسترش و محبوبیت NFTها در مسابقات ورزشی بازی کند. NBA TopShot نوعی بازی است که در آن لحظات حساس بازی‌های NBA به‌صورت توکن غیرمثلی یا NFT به افراد فروخته می‌شود. شما می‌توانید تنها مالک گل حساس تیم محبوبتان باشید و آن را به‌صورت یک NFT در مالکیت خود داشته باشید. به دلیل محدود بودن و انحصار این دارایی می‌تواند در آینده به قیمت بالایی برسد و نگهداری آن نیز نوعی ارزش در میان علاقه‌مندان به لیگ NBA و هواداران دوآتشه آن به‌حساب می‌آيد.

این بلاک‌چین از سازوکار اجماع اثبات سهام استفاده می‌کند و علاوه بر مصرف کمتر برق می‌تواند سرعت بالایی در ثبت و تأیید تراکنش‌ها داشته و کارمزد کم‌هزینه‌تری داشته باشد.

قابلیت دیگر NFTهای این بلاک‌چین این است که در فروشگاه‌های NFT بسیاری قابل‌عرضه هستند. از میان این فروشگاه‌ها و بازارهای NFT می‌توان OpenSea، Rarible و Foundation را نام برد. Flow در حال تبدیل‌شدن به محلی پرطرف‌دار برای NFTهای ورزشی است؛ چون علاوه بر NBA، NFL (لیگ ملی راگبی آمریکا) و UFC (سازمان مبارزات قهرمانی نهایی) هم در حال شکل‌دادن به فروشگاه‌های اختصاصی NFT خود روی این بلاک‌چین هستند.
 صرافی تبدیل


زنجیره بلاک‌چین هوشمند بایننس (BSC)

اگر به دنبال نقطه مطلوب میان عملکرد و هزینه کارمزد در یک بلاک‌چین هستید، BSC هم گزینه خوب دیگری است. BSC در میان بلاک‌چین‌های لیست شده در این مقاله متمرکزترین آن‌هاست. 

زنجیره هوشمند بایننس از سازوکار اجماع اثبات اعتبار سهام (PoSA) استفاده می‌کند که می‌تواند از زمان بلوک کوتاه و هزینه کارمزد پایین پشتیبانی کند. در این سازوکار تأییدکنندگان اداره‌کننده تأیید تراکنش‌ها در صف قرار می‌گیرند. ۲۱ تأییدکننده وجود دارند که در هر ۲۴ ساعت به تأیید تراکنش‌ها می‌پردازند. بر اساس گزارش‌ها ۱۱ تا از ۲۱ تأییدکننده مستقیماً به صرافی بایننس مرتبط هستند و از این طریق تراکنش‌ها را تأیید می‌کنند.

اگرچه متمرکز بودن این بلاک‌چین ممکن است نظر منفی در میان بسیاری از کاربران دنیای رمزارزها و NFT ایجاد کند، این بلاک‌چین در انتهای سال ۲۰۲۱ رشد نسبتاً خوبی را در میزبانی NFTها از خود نشان داده است. هرچند نتوانسته است در میزان کاربرد به بلاک‌چین اتریوم نزدیک شود.

سخن پایانی

در این مقاله ابتدا تعریفی بسیار کوتاه و مختصر از NFT یا توکن‌های غیرمثلی ارائه دادیم. در ادامه برخی از مهم‌ترین بلاک‌چین‌هایی که قابلیت میزبانی NFT‌ها را دارند با هم بررسی کردیم و نکات مثبت و منفی آن‌ها را به‌اختصار بیان کردیم. برای جمع‌بندی می‌توان گفت گرچه شاید اتریوم سریع‌ترین و کم‌کارمزدترین سکو برای NFT‌ها نباشد؛ اما در حال حاضر پرطراف‌دارترین پلتفرم پایه NFTها است و باتوجه‌به به‌روزرسانی جدید این بلاک‌چین به نظر می‌رسد شرایط بهتری را نیز تجربه کند. شما می‌توانید با درنظرگرفتن همه جوانب و بلاک‌چین‌های مختلف بلاک‌چین موردنظر خود را برای توسعه NFT خاص خود انتخاب کنید.

آدرس سایت ما :
https://tabdeal.org

برای اینکه با ما و تیم ما بیشتر آشنا شوید حتما به ما سر بزنید
با سپاسی بیکران 

منابع : (reference)
tabdeal.org
/ پایان رپورتاژ

 این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و آگهی90 هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

هشدار پلیس
هشدار پلیس :
لطفاً پیش از انجام معامله و هر نوع پرداخت وجه، از صحت کالا یا خدمات ارائه شده، به صورت حضوری اطمینان حاصل نمایید.



نظرات کاربران
ماهرو
1401/07/26

توکن یعنی چی ؟

ارسال نظر

[ نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود ]
درج آگهی رایگان

سایت آگهی90 یک شتاب دهنده تبلیغاتی میباشد که صرفا جهت نمایش آگهی ها و تبلیغات کاربران فعالیت دارد.در این سایت هیچ گونه خرید و فروش کالا وجود ندارد این سایت جهت تبلیغات کسب و کارهای مختلف , محصولات و خدمات میباشد.

اینمادSSL

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کنید.
ایمیل: info [@] agahi90.ir

طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع برعهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای شتاب دهنده تبلیغاتی آگهی90 محفوظ است
تصویر آیکن بگراند