معرفی تعدادی از موتورهای جستجوگر فارسی

معرفی تعدادی از موتورهای جستجوگر فارسی

بازدید: 1470    انتشار: 1403/05/12    کد مطلب: 9285    دسته بندی: لیست آموزش

معرفی تعدادی از موتورهای جستجوگر فارسی

موتور جستجوی ایرانی با نام «یوز» با امکان جستجوی یک‌میلیارد صفحه فارسی با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات راه‌اندازی شد.
به گزارش خبرنگار مهر، موتور جستجوی ایرانی «یوز» به آدرس yooz.ir امکان جستجوی صفحات وب را برای کاربران ایرانی فراهم کرده است و صبح امروز با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توسط بخش خصوصی در سازمان فناوری اطلاعات ایران به بهره برداری رسید.

مهدی نقوی - مدیر و طراح این پروژه در مراسم رونمایی از موتور جستجوی ایرانی با اشاره به حجم اطلاعات در اینترنت که تا سال ۲۰۱۵، ۶۰ اگزا بایت برآورد می شود، گفت: هم اکنون تعداد ماشین های گوگل دو میلیون، تعداد ماشین های مایکروسافت یک میلیون و تعداد ماشین های فیس بوک بیش از ۱۰۰ هزار ماشین وب برآورد می شود.

وی با بیان اینکه ۹۳ درصد خریداران اینترنتی از جویشگرها استفاده می کنند، افزود: افزون بر ۹۰ درصد بازدید مجدد از سایت‌های اینترنتی مبتنی بر هدایت جویشگرها است .

رتبه ششم ایران در استفاده از گوگل

مدیر پروژه موتور جستجوی ایرانی با بیان اینکه ۸۵ درصد ترافیک هدفمند در اینترنت توسط موتورهای جستجو ایجاد می شود، از رتبه ششم  ایران در میان کشورهای دنیا در استفاده از موتور جستجوی گوگل خبر داد.

نقوی با بیان اینکه ایرانی ها روزانه ۲۵ میلیون بار از گوگل بازدید می کنند، خاطر نشان کرد: کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، ایتالیا و چین در این رتبه بندی در رده های ۱۰ به بعد قرار دارند.

وی تاکید کرد: هم اکنون در بین ایرانی ها، گوگل نه تنها ستون فقرات اینترنت بوده، بلکه ستون فقرات زندگی ایرانی ها شده است.

مدیر پروژه موتور جستجوی ایرانی تصریح کرد: برای جلوگیری از حرکت در فضای کاملا تاریک وب و استفاده از موتور جستجوی گوگل پروژه ایرانی موتور جستجوی «یوز» طراحی و ایجاد شده است تا کاربران ایرانی بتوانند درخواست های خود را در این فضا دنبال کنند.

نقوی بی‌اثرسازی تحریم های احتمالی، شناخت وب فارسی برای دانشگاه ها و رفع محدودیت های اطلاعاتی که بر اساس تحریم بر کاربران ایرانی اعمال می شود را از جمله مزایای استفاده از این پروژه بومی عنوان کرد.

وی با اشاره به پروژه PRISM که از سال ۲۰۰۷ توسط آژانس امنیت ملی آمریکا راه اندازی شده است، گفت: در این پروژه، آژانس امنیت ملی آمریکا از ۹ شرکت فناوری اطلاعات مانند گوگل، یاهو و مایکروسافت خواسته است که اطلاعات کاربران را در اختیار این پروژه جاسوسی قرار دهند. بر این اساس، افشای اطلاعات کاربران توسط سرویس‌دهندگان خارجی امری بدیهی است و به همین دلیل راه اندازی پروژه بومی می‌تواند این مشکل را رفع کند.

مدیر پروژه موتور جستجوی ایرانی با بیان اینکه در راه اندازی موتور جستجوی بومی «یوز»، ۹ جویشگر خارجی مورد مطالعه قرار گرفته است، گفت: این پروژه در گام نخست یک‌میلیارد صفحه فارسی را پوشش می دهد، در همین حال افزایش پوشش زبان های فارسی، عربی و انگلیسی به ۶ میلیارد صفحه و بدست آوردن ۲۰ درصد جستجوی تحت وب در کشور از جمله اهداف این پروژه در گام دوم خواهد بود

نقوی اضافه کرد: افزایش پوشش صفحات فارسی، عربی و انگلیسی به ۲۴ میلیارد صفحه و به دست آوردن ۳۰ درصد جستجوی کشور و توسعه تدریجی سرویس های ارزش افزوده، گام سوم این پروژه خواهد بود.

مدیر پروژه موتور جستجوی ایرانی با بیان اینکه در مرحله نخست ۲۰ سرویس برای این پروژه تعریف شده است، قابلیت ایندکس ۱۰ میلیارد صفحه، بی‌درنگ بودن ارائه نتایج، پاسخ هوشمند و سرویس های دانلود، ویدئو و ترجمه را از دیگر قابلیت های این پروژه عنوان کرد.
یوز
اینترنت منبع بسیار عطیمی از اخبار، اطلاعات، دانستنی های گوناگون، عکس، فیلم و ... است که هر روز بر حجم آن اطلاعات نیز افزوده می شود. در حال حاضر میلیاردها صفحه وب که اطلاعات فراوانی از موضوعات مختلف را در خود جای داده اند، بر روی کامپیوترهای مختلف جاخوش کرده اند. این در حالیست که تولد سایت های جدید و گسترش وب سایت های موجود در دنیای اینترنت نیز به طور فزاینده ای به این حجم اطلاعات می افزاید. در حقیقت نرخ رشد اطلاعات در دنیای مجازی اینترنت آنقدر زیاد است که امروزه از جهاتی مشکل دسترسی به اطلاعات، جدی تر از نبود خود اطلاعات است.  بنابراین می توان گفت که در حال حاضر چالش عمده اکثر کاربران اینترنت، دستیابی به اطلاعات است. به عبارت دیگر اگر کاربری دنبال موضوعی خاص باشد، کدام صفحه را باید بخواند؟ از میان این تعداد عظیم صفحات موجود، کدام صفحه نیاز او را بر آورده می کند؟
iran

در این حالت اگر سایت یا سایت هایی باشند که به شخص در یافتن اطلاعات کمک کنند، قطعا مورد توجه میلیون ها کاربر اینترنت خواهند بود. خوشبختانه چنین سایت هایی وجود دارند و ما آنها را با نام موتور جستجوگر می شناسیم.
 
موتورهای جستجوگر فارسی

در یک تعریف نسبتا جامع، موتور جستجوگر، سایتی است که برای کمک به کاربران اینترنت در یافتن اطلاعات موجود در سایت های دیگر، طراحی شده است و در واقع دروازه ورود به اینترنت است. همچنین موتور جستجو گر، سایتی است که با گرفتن کلمه یا عبارتی مختصر، کاربر را با لیستی از سایت هایی روبرو می کند که به موضوع مورد علاقه او ارتباط دارند. در همین رابطه امروزه با وجود موتورهای جستجوگر بزرگی مثل گوگل، یاهو، بینگ و ... که از زبان فارسی نیز پشتیبانی می کنند، دسترسی به منابع عظیم موجود در اینترنت بسیار راحت و آسان شده است.

ضمن اینکه در این میان برای پشتیبانی و دسترسی سریع تر از اطلاعات و منابع فارسی، ایجاد و توسعه موتورهای جستجو گر فارسی نیز شاید امری ضروری و لازم به نظر برسد. به همین منظور در سالیان اخیر تلاش های زیادی در کشور ما برای ایجاد این موتورهای جستجوگر فارسی به عمل آمده است که گرچه هنوز بسیاری از این وب سایت های جستجوگر، در ابتدای راه هستند و توان رقابت با غول های بزرگی همانند گوگل را ندارند، اما حمایت و پشتیبانی و استفاده کاربران فارسی زبان از این موتورهای جستجو گر فارسی، قطعا می تواند هم از بستگی به منابع و سایت های خارجی جلوگیری نموده و هم باعث گسترش و پیشرفت موتورهای فعلی و ایجاد جستجوگرهای جدید و قدرتمند فارسی در دنیای اینترنت شود. در همین راستا و در این مقاله قصد معرفی تعدادی از این موتورهای جستجو گر را داریم. بله، تاکید می شود که در اینجا قصد ما صرفا معرفیست و در رابطه با ضرورت وجودی این موتورها و اینکه آیا اصلا نیازی به آنها در عرصه وب وجود دارد یا ندارد، صحبت نمی کنیم. زیرا این بحثی جداگانه است و مجال دیگری را می طلبد و بی شک موافقان و مخالفان زیادی در این عرصه وجود خواهند داشت که هر یک دلایل خود را دارند.

کسانی که معتقدند به هر صورت در کنار موتورهای جستجوی اصلی اینترنتی، هر زبان و کشوری، به یک یا چند موتور جستجوی ملی نیاز دارد (همانطور که چین موتور جستجوی بایدو را دارد و روسیهموتور جستجوی یاندکس) و کسانی هم که معتقدند نیازی به یک موتور جستجوی ملی نیست و همین موتورهای جستجوی موجود، نیازهای کاربران را در سراسر جهان رفع می کنند .

بهتر است برای یکبار هم که شده، از این موتورهای جستجوی فارسی استفاده کرده و ضمن امتحان و آزمایش آنها، سرانجام نتیجه گیری کنید که اصولا میزان قدرت و توان آنها در جستجوهای اینترنتی، تا چه اندازه است و به چه میزان می توانند خواسته ها و نیازهای کاربران فارسی زبان را رفع کنند؟ ضمن اینکه در رابطه با جستجوی فارسی، آیا اصلا امتیازاتی در مقایسه با موتورهای جستجوی بین المللی دارند، یا نه؟ و اینکه سرانجام شما به کدام طیف از مخالفان و موافقان این موتورهای جستجو، خواهید پیوست؟
اما به هر حال فارغ از این نظرات موافق و مخالف، لازم به تذکر است که در معرفی این وب سایت ها و به اصطلاح موتورهای جستجوی فارسی، هیچ ترتیب خاصی مد نظر نبوده و ضمناً بسیاری از این موتورهای جستجوگر، در مرحله آزمایشی هستند که البته با توجه به توانمندی های خوبی که حتی در همین مرحله در آنها مشاهده می گردد، اقدام به معرفی آنان شده است .

موتور جستجوی جس جو
موتور جستجوی فارسی جس جو، وارد رقابتی سنگین با غولهایی همچون گوگل شده و با ارائه خدمات متنوع، زمینه مناسب را برای استفاده کاربران اینترنت ایجاد کرده است. بر خلاف گوگل که در صفحه اصلی خود بسیار ساده به نظر می رسد، این موتور فارسی، قابلیت های متعدد و بسیار خوبی را در همان صفحه اصلی خود به نمایش می گذارد. قابلیت هایی همانند: جستجو در صفحات وب، تصاویر، فیلم ها، آرشیو اخبار، لینک ها و دیکشنری و ... ضمناً در قسمت پایین صفحه اصلی این موتور جستجو، با دسته بندی های کاملتری هم مواجه خواهیم شد که کار جستجو را برایمان راحتتر خواهد کرد.
دسته بندی هایی همانند: کتابخانه (لغتنامه فارسی، اشعار کهن و ...) – سرگرمی (فال روز، بازی و تعبیر خواب) – سلامتی و خانواده.

موتور جستجوی پارسی جو
این موتور جستجو، دارای قسمت های متنوعی می باشد که کار جستجو را برای کاربر آسان کرده است. قسمت هایی همانند: وب، تصویر، علمی، دانلود، ترجمه، سادنا و ......

دو قسمت اول که برای تمام کاربران اینترنت آشناست. ضمن اینکه با استفاده از سرویس علمی، می توانید در بین یک میلیون مقاله فارسی و انگلیسی جستجو کنید. در قسمت دانلود نیز می توانید نرم افزار، بازی، فیلم آموزشی و ... را به سرعت جستجو کنید.

با استفاده از سرویس ترجمه این سایت می توانید از امکان ترجمه فارسی به انگلیسی، انگلیسی و پینگلیش به فارسی استفاده نمایید که نتایج قابل قبولی را نیز ارائه می نماید. و در قسمت سادانا با قابلیت های بیشتری از این موتور جستجو آشنا می شوید که گرچه بعضی از آنها در سایر موتورهای جستجو هم وجود دارند، اما سهولت استفاده از آنها در اینجا و نوع طراحی ساده آن، کاربر را به استفاده از آنها ترغیب می نماید.
علاوه بر مواردی همچون فرهنگ لغت فارسی و انگلیسی و مبدل تاریخ، می توان از مواردی همانند اطلاعات دارویی، اوقات شرعی، رسم نمودار و ... در این قسمت نام برد.
نکته قابل توجه در رابطه با این موتور جستجو این است که در قسمت وسط صفحه اصلی این موتور، می توانید با انتخاب شهر مورد نظر خود و ذخیره ی آن، از تغییرات آب و هوای شهر مورد نظر و اوقات شرعی آن اطلاع پیدا نمایید.
در قسمت پایین صفحه اصلی نیز گزینه های دیگری در اختیار شماست که بر کارایی این موتور جستجوگر می افزاید. به عنوان مثال با کلیک بر روی گزینه "افزودن وب گاه"، می توانید به معرفی وب سایت و یا وبلاگ مورد نطر خود از طریق این موتور جستجو اقدام نمایید که البته قابلیت جدیدی نیست و مشابه آن در سایت هایی مثل گوگل و یاهو نیز وجود دارد، اما در اینجا با سهولت و راحتی بیشتری می توان اینکار را انجام داد.

موتور جستجوی سلام
طبق مندرجات قسمت راهنمای این موتور جستجوگر، سلام یک ابر جستجو گر Meta Search Engine هوشمند و پیشرفته ی اینترنتی است. لازم به ذکر است، موتور سلام، عبارت مد نظر کاربر را به طور همزمان و موازی، در چندین موتور جستجوگر جستجو کرده و با به کارگیری الگوهای هوش مصنوعی، ترکیب بهینه ی همه آن ها را نمایش می دهد. 
سلام با توجه به ویژگی های زبان فارسی طراحی شده است. کاربرانی که سر و کار بیشتری با موتورهای جستجو داشته اند به خوبی متوجه این نکته خواهند شد که سلام زبان فارسی را بهتر می فهمد و نیازهای کاربران فارسی زبان را بهتر برآورده می کند .

موتور جستجوی ریسمون
طبق مندرجات خود سایت، ریسمون نخستین موتور جستجو گر مستقل منابع فارسی در شبکه جهانی وب است. این جستجوگر، همه ی وب سایت های فهرست Link.ir را در دوره های زمانی یک ماهه می پیمایید و محتویات و مطالب آن ها را نمایه سازی می کند و در بانک اطلاعاتی خود جهت ارائه خدمات جستجو به مراجعه کنندگان نگهداری می نماید. در حال حاضر ریسمون به صورت آزمایشی راه اندازی شده است و ممکن است در ارائه برخی خدمات خود دچار مشکلاتی باشد .
این موتور جستجو نیز دارای سرویس هایی همانند: اخبار، اطلاعات 118، شعر ادب، تقویم و تبدیل تاریخ می باشد. کمی پایین تر از کادر جستجو، لینک "ثبت سایت در ریسمون" وجود دارد که می توانید با معرفی سایت  یا وبلاگ خود برای افزایش بازدید وبسایت خود اقدام نمایید .

موتور جستجوی پارسیک
سایت پارسیک در اردیبهشت 1381 و با هدف ایجاد خدمات جستجو به پارسی زبانان تأسیس شده است. سعی طراحان این موتور بر این بوده است تا پارسیک، محیط و ابزاری مناسب برای ایرانیان باشد و برای رسیدن به چنین هدفی سعی شده است تا خدمات سایت گسترش داده شود. صفحه اول سایت بسیار شلوغ تر از دیگر موتورهای جستجو به نظر می رسد و این شاید ناشی از تلاش مدیران این سایت در ارائه خدمات هر چه بیشتر به کاربران باشد که البته به نظر می رسد که این تلاش ها شاید بیشتر در ارائه جدیدترین اخبار خبرگزاری ها و سایت های خبری فارسی، نمود داشته باشد.
طبق راهنمای موجود در سایت، جستجوگر وب پارسیک، یک موتور جستجوگر از نوع فراگیر (Meta Search Engine ) است و این بدان معناست که پارسیک از بانک اطلاعاتی دیگر موتورهای جستجو گر نیز استفاده می کند. بنابراین جستجو در پارسیک، نتیجه ای برابر با جستجو در چند جستجوگر مطرح را خواهد داد .

جستجوگر خبر فارسی و انگلیسی، منابع علمی، تصاویر و واژه نامه، از دیگر سرویس های این سایت است. سایت پارسیک علاوه بر فراهم کردن بخشهای بالا، اقدام به پیاده سازی ابزارها و بخش های دیگری نیز کرده است که به فراخور در سایت معرفی شده است. از جمله برنامه مبدل متون فارسی به کدهای یونیکد، فهرست وبلاگ های فارسی، مبدل آنلاین صفحات فارسی با کدپیچ ایران سیستم به یونیکد، ارائه نسخه اصلاحیه صفحه کلید فارسی سیستم عامل های ویندوز ایکس پی و 2000 و ده ها ابزار دیگر. 

رسانه تبلیغاتی آگهی 90



آگهی

آگهی





ارسال نظر

[ نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود ]
درج آگهی رایگان

سایت آگهی90 یک شتاب دهنده تبلیغاتی میباشد که صرفا جهت نمایش آگهی ها و تبلیغات کاربران فعالیت دارد.در این سایت هیچ گونه خرید و فروش کالا وجود ندارد این سایت جهت تبلیغات کسب و کارهای مختلف , محصولات و خدمات میباشد.

اینمادSSL

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کنید.
ایمیل: info [@] agahi90.ir

طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع برعهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای شتاب دهنده تبلیغاتی آگهی90 محفوظ است
تصویر آیکن بگراند