تأثیر رسانه های اجتماعی بر سلامتی ذهن و تندرستی
در سال ۱۹۷۱، اولین ایمیل به دست صاحبش رسید. بیش از ۴۰ سال پیش، رسانه های اجتماعی دنیا را فرا گرفتند. سایتهای شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر در حال حاضر توسط یک چهارم مردم جهان استفاده میشوند. چنین فعالیتی شاید بیضرر به نظر برسد اما برخی تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که رسانه های اجتماعی میتوانند روی سلامتی و تندرستی ذهن افراد تأثیرگذار باشند.
در سال ۲۰۱۲، Medical News Today نتایجی از یک تحقیق را منتشر کرد که میگفت که استفاده از فیسبوک باعث افزایش حس اضطراب و عدم کفایت میشود. یکی دیگر از مطالعاتی که اخیراً انجام شده است و توسط روانپزشک اجتماعی به نام Ethan Cross از دانشگاه میشیگان رهبری میشود به این نتیجه رسیده است که استفاده از فیسبوک حتی میتواند باعث شود که فرد بدبخت به نظر برسد. اما آیا این ادعا بزرگنمایی شده است؟ و یا ما باید استفاده از شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک را محدود کنیم؟ بهتر است در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
اخیراً محققان نشان دادند که حدود ۴۲ درصد از نوجوانان آنلاین از چندین شبکه اجتماعی استفاده میکنند و تعجب آور نیست که بگوییم بیشتر کاربران شبکه های اجتماعی افراد زیر ۳۰ سال هستند. هرچند تعداد کاربران با سن بیشتر نیز رو به افزایش است. حدود ۴۵ درصد از کاربران اینترنت ۶۵ ساله یا بالاتر از فیسبوک استفاده میکنند که این مقدار در سال ۲۰۱۲، ۳۵ درصد بود. بهطور میانگین آمریکاییها ۷.۶ ساعت در ماه را صرف استفاده از شبکه های اجتماعی میکنند و اکثر آنها از طریق گوشی های تلفن همراهشان به این شبکه ها دسترسی دارند
افرادی که خود می گویند حس میکنند زندگیشان توسط رسانه های اجتماعی احاطه شده است بیان میکنند که زمانی که داشته های خود را با دوستانشان مقایسه میکنند، احساس آرامش و اعتماد به نفس کمتری درند. تحقیقات مشخص کرد که دو سوم افراد حاضر در این مطالعه، پس از استفاده از این شبکه ها مشکلات خواب و استراحت دارند در حالی که ۵۵ درصد گفتهاند که در صورت عدم توانایی دسترسی به این سایتها احساس نگرانی و ناراحتی به سراغشان میآید .