چگونه از اسراف نان جلوگیری کنیم؟ (1403)
ما به عنوان مصرفکننده هم وظایفی برای جلوگیری از اسراف نان داریم. بیایید ببینیم چگونه از اسراف نان جلوگیری کنیم؟
1ـ نان فقط به میزان مصرف بخریم.
حالا که نان گران شده چرا باز هم برای یک یا دو روز بیش از اندازه نان میخریم و درست هم نگهداری نمیکنیم و حداقل بعضی از نانهای خریداری شده را دور میریزیم. واقعاً به اندازه نیاز نان بخریم.
2ـ نان از تزیینات سفره نیست.
از قدیم گفته اند که نان برکت سفره است و خیلی از ما عادت داریم نان سر سفره باشد، حتی اگر غذای داریم که نان مصرف نشود. اما نان تزیین سفره نیست که بیاوریم و بعد در چند وعده غذایی نان بیات شده را که کیفیت خود را از دست داده، دور بریزیم.
3ـ نگهداری درست نان.
هر وقت نان اضافه میگیریم آنها را درست بسته بندی کنیم و آن را در فریزر یا محیطی تمیز و خنک نگهداری کرده و در هر وعده غذایی به مقدار مصرف از آنرا خارج کنیم.هرچه از نان سفره باقی میماند حتی تکههای خرد و کوچک را هم جمعآوری کنیم و دوباره در وعده بعدی استفاده کنید. این عمل بد نیست که خرده نانها را مصرف کنیم. عملی زشت و ناپسند است که سرمایه ملی را که در مراحل تولید آن میلیارد ها تومان هزینه شده، دور ریخته شود.
4ـ جلوگیری از خمیر شدن نان
قسمتی از نان به یک علت خیلی ساده خمیر میشود و قابل خوردن نیست و آن هم به این علت که نانهای داغ را روی هم میگذاریم یا بلافاصله داخل پلاستیک قرار میدهیم. این رفتار عجولانه را اگر فقط چند دقیقه تحمل کنیم و بگذاریم نان حرارت اولیه پخت را از دست بدهد یا به جای استفاده از پلاستیک از سفره پارچه ای استفاده کنیم، نان با کیفیت بهتری باقی میماند و هنگام مصرف هم بهتر میشود.
5 ـ محیط زیست
قسمت هایی از نان ها که واقعا خمیر است و کاری نمیشود با آن کرد میتواند یک وسیله آموزشی برای بچهها باشد. هر وقت که به پارک ها و بوستانها میرویم تا بچهها بازی کنند و سرگرم شوند، میتوانیم خمیرهای نان را با خود برده و به بچهها یاد بدهیم که نان را برای پرندگان خرد کنند. این کار ساده، یک نکته آموزشی دارد که آن هم احترام به محیط زیست است را به کودکان یاد میدهد.
نان برکت خداست
نان های بیات و خراب را چگونه دور بریزیم؟ کاری که باید انجام دهیم این است که آن را با بقیه زبالهها مخلوط نکنیم. شاید این که نان برکت خداست لفظ زبان ما باشد، اما یادمان میرود و این برکت خدا را با همه زبالهها یک جا در سطلهای زباله میاندازیم.
میتوانید ظرف ویژهای برای نان خشک داشته باشید و آن را به مراکز بازیافت زباله تحویل دهید. شاید با خودتان فکر کنید که تحویل نان به مراکز بازیافت سودی ندارد و رقمی نمیشود و بهتر است بریزید توی سطل آشغال و خودتان را خلاص کنید، اما واقعا برای این یک مورد به صرفه و سود خودمان فکر نکنیم.