10 نکته طلایی در مورد حلوای ساگو هرمزگان (1403)
1-حلوای ساگو بندرعباس
یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب استان هرمزگان است که به عنوان سوغاتی شهر بندرعباس شناخته می شود. این حلوا بافتی نرم و لطیف دارد و به دلیل استفاده از ساگو، طعمی شیرین و مطبوع دارد.
2-ساگو چیست؟
ساگو نشاسته استخراخ شده از مغز اسفنجی ساقههای درخت نخل است. بزرگترین تولیدکننده آن کشورهای جنوب شرقی آسیا مالزی و اندونزی میباشند. ساگو همانند بسیاری از نشاستههای دیگر بصورت دانه دانه تولید میشود. در کشورهای آسیایی معمولا ساگو را بصورت سنتی به همراه آب جوش پخت میکنند.
3-مواد لازم برای تهیه حلوای ساگو بندرعباس
- ساگو: 1 پیمانه
- شیر یا آب: 2 پیمانه
- شکر: 1 پیمانه
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
- پودر هل: 1/2 قاشق چایخوری
- خلال بادام: کمی برای تزئین
4-در تهیه حلوای ساگو بندرعباس، ساگو را در یک قابلمه مناسب با آب سرد می شویند تا نشاسته اضافی آن گرفته شود. سپس، ساگو را با شیر و شکر روی حرارت ملایم قرار می دهند تا بجوشد.
5-بعد از اینکه ساگو کاملاً نرم شد، گلاب و پودر هل را به حلوا اضافه می کنند و هم می زنند. حلوا را روی حرارت ملایم قرار می دهند و به مدت 15 تا 20 دقیقه هم می زنند تا کاملاً غلیظ شود.
6-حلوا را از روی حرارت برمی دارند و در یک ظرف مناسب می ریزند. حلوا را به مدت چند ساعت در یخچال قرار می دهند تا سرد شود.
7-حلوای ساگو بندرعباس را می توان به صورت قالبی یا رولی تهیه کرد. برای تهیه حلوای ساگو بندرعباس به صورت رولی، می توان آن را روی یک سطح صاف پهن کرد و به صورت رولی پیچید.
8-سپس، حلوای ساگو بندرعباس را در یخچال قرار می دهند تا سرد شود و سپس آن را برش می زنند.
9-حلوای ساگو بندرعباس از نظر طبیعت گرم و تر است و برای سرد مزاجان مفید است. این حلوا دارای خواص زیادی از جمله تقویت قوای بدن، رفع کم خونی، بهبود عملکرد قلب و عروق، و کاهش کلسترول خون است.
10-برای اینکه حلوای شما طعم بهتری داشته باشد، بهتر است از ساگو مرغوب استفاده کنید. ساگو را باید به خوبی بشویید تا نشاسته اضافی آن گرفته شود.
حلوای ساگو بندرعباس را می توان به عنوان میان وعده یا دسر سرو کرد. این حلوا برای پذیرایی از مهمانان نیز بسیار مناسب است.