10 نکته طلایی در مورد کیک میوه به (1403)
1-پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) می فرمایند :
« به» بخورید ، چرا که ذهن را تقویت می کند ، غم و اندوه را می برد و فرزند را زیبا می سازد.
2-امام صادق (علیه السلام) می فرماید :
به، معده را نیکو و قلب را محکم و قوی می سازد.
3-امام رضا (علیه السلام) می فرماید :
به بخورید که عقل و مغز را زیاد می کند.
4-کیک میوه به
یکی از کیک های خوشمزه پاییز و زمستان است که به روشهای مختلفی میتوان در خانه درست کرد. به طور کلی برای درست کردن کیک به از مواد زیر استفاده میشود.
آموزش تهیه کیک میوه به یا هیوا بدون فر و در فر
5-مواد لازم کیک به :
- آرد کامل۲ پیمانه
- به رسیده و زرد 1 عدد
- شکر یا خاکه قند 1 پیمانه
- روغن زیتون یا کنجد 1/2 پیمانه
- تخم مرغ ۳ عدد
- بکینگ پودر۲ قاشق چایخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- پودر دارچین۲ قاشق چایخوری
6-طرز تهیه کیک به بدون فر
در ابتدا یک به را بشورید و چند تکه کنید، پوست و تخمههای آن را جدا کنید و با چند برش به تکههای کوچک تقسیم کنید و آن را آب پز و یا بخار پز کنید.(یک قابلمه بزرگ را تا یک سوم آب ریخته و آن را بجوش آورید بعد میوه به تکه تکه شده را در یک قابلمه کوچکتر ریخته داخل قابلمه بزرگتر در حال جوش قرار دهید و درب آن را بگذارید تا خوب بخارپز شود)
سپس با هر وسیلهای که دارید میوه به پخته شده را له و یا پوره کنید، میتوانید در ظرفی بریزید و با گوشتکوب فشار دهید تا کاملا پوره شود، بعد حتما آب اضافی آنها را بگیرید.
7-تخم مرغ، شکر و وانیل را هم میزنیم: در اولین مرحله از تهیه کیک باید تخم مرغها را در یک کاسه بشکنیم . تخم مرغها را از نیم ساعت قبل از شروع کار از یخچال بیرون بیاورید تا هم دمای محیط شوند. سپس وانیل و شکر را به آن اضافه کنید. حالا با استفاده از همزن دستی یا برقی برای ۵ تا ۱۰ دقیقه این ترکیب را مخلوط کنید تا این مایه سفید و غلیظ شود.
در این مرحله روغن را اضافه کرده و خوب هم بزنید. در صورت تمایل وانیل را هم اضافه کنید. در این مرحله میوه پخته شده را در ظرف بریزید و با همزن دستی با برقی هم بزنید، تا خوب با هم ترکیب شوند و بافت مخلوط یکدست شود.
8-اضافه کردن مواد خشک به مایه کیک : حالا نوبت اضافه کردن آرد و بکینگ پودر و دارچین است. ابتدا آرد و بکینگ پودر و دارچین را با هم مخلوط کنید و الک کنید. سپس این ترکیب را در چندین مرحله به سایر مواد کیک اضافه کنید و مایه کیک را هم بزنید.
داخل تابه یا یک قابلمه یا قالب مورد نظر را با روغن چرب کنید و از مایه کیک داخل قابلمه بریزید، بالای قابلمه خالی بماند، چون ممکن است کیک پف کند و حجم آن زیاد شود.حالا چند بار به قابلمه ضربه بزنید یا با یک وسیله روی سطح خمیر بکشید تا حبابهای داخل خمیر از بین برود.
9-بعد به دلخواه خودتان روی آن برشهایی از میوه به پخته شده بگذارید. درب ظرف را گذاشته و یک دمکنی روی درب قابلمه بگذاریدو به مدت چندین دقیقه با شعله ملایم کیک را بپزید و با یک خلال دندان یا سیخ چوبی تست کنید و در کیک فرو کنید اگر از خمیر چیزی به آن نچسبید یعنی کیک کامل پخته شده و آماده است. بعد از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. کیک را به اندازه دلخواه برش دهید و در ظرف مناسب بچینید و به شکل دلخواه تزئین کنید و همراه با دمنوش فصل نوش جان کنید.
10-برای تهیه کیک در فر
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. فر را تقریبا ۱۰ دقیقه زودتر روشن کنید در این مرحله باید یک قالب مناسب برای تهیه کیک انتخاب کنید. با استفاده از روغن کف قالب را کمی چرب کنید و کمی آرد کف قالب بپاشید. مایه کیک را درون قالب بریزید. سپس قالب را چند بار روی تکان دهید تا هوای اضافی بین مایه کیک خارج شود. حالا باید قالب کیک را در طبقه وسط فر قرار دهید. اجازه دهید کیک برای 30 تا 35 دقیقه در فر بماند تا کاملاً بپزد. برای امتحان کردن پختن کیک میتوانید یک چنگال یا خلال دندان داخل کیک فرو کنید. اگر کیک به چنگال نچسبید، یعنی کیک شما آماده است.