10 نکته طلایی در مورد کیک کدو حلوایی خانگی (1403)
امام حسین(علیه السلام) از نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله وسلم) نقل کرده که فرمودند:
کدو بخورید، که اگر خدا درختى بهتر و سبک تر (غذایى سبکتر) از آن سراغ داشت براى برادرم یونس میرویانید. در آبگوشت زیاد کدو بریزید که به عقل میافزاید.
مواد لازم کیک کدو حلوایی بدون فر
- آرد کامل۲ پیمانه
- شکر یا خاکه قند 1 پیمانه
- روغن زیتون یا کنجد 1/2 پیمانه
- تخم مرغ۳ عدد
- کدو حلوایی پوره شده 1 عدد
- بکینگ پودر۲ قاشق چایخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
- پودر دارچین۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک کدو حلوایی بدون فر
1-در ابتدا یک کدو حلوایی را بشورید و نصف کنید، پوست و تخمههای آن را جدا کنید و با چند برش به تکههای کوچک تقسیم کنید و آن را بخار پز کنید.(یک قابلمه بزرگ را تا یک سوم آب ریخته و آن را بجوش آورید بعد کدو حلوایی تکه تکه شده را در یک قابلمه کوچکتر ریخته داخل قابلمه بزرگتر در حال جوش قرار دهید و درب آن را بگذارید تا خوب بخارپز شود)
2-سپس با هر وسیلهای که دارید کدوها را له و یا پوره کنید، میتوانید در ظزفی بریزید و با گوشتگوب فشار دهید تا کاملا پوره شود، بعد حتما آب اضافی کدو را بگیرید.
3-در یک کاسه تخم مرغها را ریخته و هم بزنید و بعد شکر را اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا حجم آن زیاد شود و پف کند.
4-در این مرحله روغن را اضافه کرده و خوب هم بزنید. در صورت تمایل وانیل را هم اضافه کنید. در این مرحله پوره کدو حلوایی را در ظرف بریزید و با همزن دستی هم بزنید، تا خوب با هم ترکیب شوند و بافت مخلوط یکدست شود.
5-در این مرحله آرد کامل و بعد بکینگ پودر و پودر دارچین را به آرد اضافه کنید و با هم ترکیب کنید و الک کنید تا بافت آرد یکنواخت شود.
6-حالا آرد را کمکم و طی چندین مرحله به مخلوط مواد اضافه کنید و با همزن دستی و در یک جهت هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند و بافت خمیر تشکیل شده صاف و یکدست شود.
7-داخل تابه یا یک قابلمه یا قالب مورد نظر را با روغن چرب کنید و از مایه کیک داخل قابلمه بریزید، بالای قابلمه خالی بماند، چون ممکن است کیک پف کند و حجم آن زیاد شود.
8-حالا چند بار به قابلمه ضربه بزنید یا با یک وسیله روی سطح خمیر بکشید تا حبابهای داخل خمیر از بین برود.
9-بعد به دلخواه خودتان روی آن برشهایی از کدو حلوایی پخته شده یا مقداری تخم کدو حلوایی بپاشید.(تخمه خرد شده یا درسته) درب ظرف را گذاشته و به مدت چندین دقیقه با شعله ملایم کیک را بپزید و با یک خلال دندان یا سیخ چوبی تست کنید و در کیک فرو کنید اگر از خمیر چیزی به آن نچسبید یعنی کیک کامل پخته شده و آماده است.
10-بعد از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. کیک کدو حلوایی را به اندازه دلخواه برش دهید و در ظرف مناسب بچینید و با برشهایی از کدو حلوایی پخته شده تزئین کنید و همراه با دمنوش فصل نوش جان کنید.