10 نکته طلایی در مورد کیک انار خانگی (1403)
1-رسول اللّه (صلى الله عليه و آله و سلّم) : كُلُوا الرُّمّانَ بِقِشرِهِ ؛ فَإِنَّهُ دِباغُ البَطنِ .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم : انار را با پيه آن بخوريد ؛ چرا كه شستوشو دهنده معده است .
2-امام صادق(علیه السلام) نيز ميفرمايند: هر كسي در حال گرسنگي(ناشتا) انار بخورد، تا چهل روز قلب او را روشن ميسازد.
3-امام رضا (علیه السلام) به نقل از پدران خویش به نقل از امام سجاد (علیه السلام) می فرمایند: وکان عبد الله بن عباس رضی الله عنه یقول: إن رسول الله صلّى الله علیه وآله کان إذا أکل الرمانة لا یشرک فیها أحداًویقول: « فی کل رمانة حبة من حبّ الجنة».
هرگاه رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) یکدانه انار تناول می فرمود با کسی شریک نمی شد و می فرمود: در هر اناری یک دانه از دانه های بهشتی است».
4-کیک انار
یکی از کیک های خوشمزه پاییز و زمستان است که به روشهای متفاوتی تهیه میشود. به طور کلی برای درست کردن کیک انار از خود انار و آب انار استفاده میشود.
آموزش تهیه کیک انار به ۲ روش بدون فر و در فر
5-مواد لازم کیک انار
- آرد کامل۲ پیمانه
- انار 3 عدد
- شکر یا خاکه قند 1 پیمانه
- روغن زیتون یا کنجد 1/2
- پیمانه تخم مرغ ۴ عدد
- آب انار نصف پیمانه
- بیکینگ پودر ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل نصف قاشق چایخوری
6-برای تهیه کیک انار در فر
تخم مرغ، شکر و وانیل را هم میزنیم: در اولین مرحله از تهیه کیک انار باید تخم مرغها را در یک کاسه بشکنیم . تخم مرغها را از نیم ساعت قبل از شروع کار از یخچال بیرون بیاورید تا هم دمای محیط شوند. سپس وانیل و شکر را به آن اضافه کنید.
حالا با استفاده از همزن دستی یا برقی برای ۵ تا ۱۰ دقیقه این ترکیب را مخلوط کنید تا این مایه سفید و غلیظ شود.
اضافه کردن روغن و آب انار به مایه تخم مرغی: بعد از این که مایه تخم مرغی را مخلوط کردید، باید روغن مایع و آب انار را به آن اضافه کنید. مایه کیک را با هم ترکیب کنید تا آب انار و روغن کاملاً با مایه تخم مرغی مخلوط شوند.
اضافه کردن مواد خشک به مایه کیک انار : حالا نوبت اضافه کردن آرد و بیکینگ پودر است. ابتدا آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید و الک کنید. سپس این ترکیب را در چندین مرخله به سایر مواد کیک اضافه کنید و مایه کیک را هم بزنید.
روشن کردن فر و گرم کردن آن : در این مرحله فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. فر را تقریبا ۱۰ دقیقه زودتر روشن کنید و بعد کیک را داخل فر قرار دهید.
ریختن مایه کیک انار در قالب بعد از روشن کردن فر: باید یک قالب مناسب برای تهیه کیک انار انتخاب کنید. با استفاده از روغن کف قالب را کمی چرب کنید و کمی آرد کف قالب بپاشید. مایه کیک را درون قالب بریزید.
سپس قالب را چند بار روی تکان دهید تا هوای اضافی بین مایه کیک خارج شود. حالا باید قالب کیک را در طبقه وسط فر قرار دهید. اجازه دهید کیک برای 30 تا 35 دقیقه در فر بماند تا کاملاً بپزد. برای امتحان کردن پختن کیک میتوانید یک چنگال یا خلال دندان داخل کیک فرو کنید. اگر کیک به چنگال نچسبید، یعنی کیک شما آماده است.
7-آماده کردن سس کیک انار
برای تهیه سس کیک انار باید در یک قابلمه شکر را ریخته، سپس کم کم به آن آب اضافه کنید و مدام هم بزنید تا شکر در آب حل شوند. حالا نوبت اضافه کردن آب انار است. بعد از اینکه آب انار را اضافه کردید، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و سس را مدام هم بزنید تا غلیظ شود. هر زمان سس به غلظت مناسب رسید، میتوانید آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
بعد از این که کیک و سس هر دو خنک شدند، سس انار را روی کیک بریزید. میتوانید چند دانه انار هم روی کیک بریزید و سپس کیک را سرو کنید.
8-مراحل طرز تهیه کیک انار
برای درست کردن کیک انار میتوانید از دانههای شیرین انار استفاده کنید. در ادامه میتوانید با مراحل درست کردن کیک انار به این روش آشنا شوید.
ترکیب کردن تخم مرغ، شکر و وانیل برای تهیه کیک انار باید تخم مرغهای هم دمای محیط را داخل یک کاسه بریزید و همراه با شکر و وانیل خوب هم بزنید. مواد را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه با همزن مخلوط کنید تا مایه تخم مرغی سفید و غلیظ شود.
اضافه کردن روغن به مایه کیک انار روغن را به مایه تخم مرغی اضافه کنید. دوباره مواد را با همزن ترکیب کنید تا یکدست شوند.
ترکیب کردن مواد خشک و تر کیک بعد از مخلوط کردن مواد تر کیک، باید آرد و بیکینگ پودر را با هم ترکیب کنید و الک کنید. سپس میتوانید مواد خشک الک شده را در چندین مرحله به مایه کیک اضافه کنید و مایه کیک را هم بزنید تا همه مواد کاملاً با هم ترکیب شوند.
آماده کردن مایه کیک انار بعد از این که ترکیب مواد خشک را به سایر مواد کیک اضافه کردید و ریختن مایه کیک انار در قالب که در این مرحله از کیک انار خانگی باید فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا برای ۱۰ دقیقه گرم شود.قالب مناسب انتخاب کنید و کف آن را با روغن چرب نمایید. سپس مقداری آرد کف قالب بپاشید و مایه کیک را در آن بریزید.
9-پخت کیک انار
در این مرحله باید قالب کیک را برای حدود نیم ساعت در فر قرار دهید. بعد از این مدت وسط کیک را با چنگال یا خلال دندان امتحان کنید و مطمئن شوید که کاملاً پخته است.
10-برای تهیه کیک انار بدون فر
باید یک قابلمه را روی شعله پخش کن قرار دهید. اجازه دهید قابلمه با حرارت ملایم داغ شود. حالا یک قالب فلزی با یک قابلمه کوچک تر داخل قابلمه بگذارید. مایه کیک را در قالب مورد نظرتان بریزید و داخل قابلمه قرار دهید. یک دمکنی روی درب قابلمه بگذارید و اجازه دهید کیک با شعله ملایم برای حدود یک ساعت بپزد. در انتها کیک را با سیخ چوبی یا خلال دندان امتحان کنید و مطمئن شوید که کاملاً پخته است.
نکات تهیه کیک انار در تهیه کیک با سس انار از آب انار خانگی استفاده کنید، اضافه کردن مقداری گلاب به کیک انار طعم بینظیری میبخشد.