10 نکته طلایی در مورد خمیر شدن کیک (1403)
در ابتدای کار درست کردن کیک با اشتیاق زیادی سراغ مواد اولیه و دستور پخت می رویم. اما زمانی که کیک را در فر با تابه قرار می دهیم، برخلاف همیشه پف نمی کند و یا حالت خمیری پیدا میکند. اما علت خمیر شدن کیک چیست و چرا گاهی اوقات پف کیک از بین می رود و چه روش هایی برای جلوگیری از خمیر شدن کیک باید به کار بست.
1-اندازه گیری اشتباه
یکی از دلایلی که موجب خراب شدن کیک می شود، استفاده از پیمانه یا اندازه نادرست است. باید بدانید که پیمانه اندازه گیری مایعات با مواد خشک متفاوت است. لبه پیمانه مایعات دارای خم است که موجب ریختن راحت تر مایعات می شود. و از این پیمانه برای مواد خشک استفاده نکنید، بهترین پیمانه برای اندازه گیری مواد لازم کیک، یک استکان یا لیوان دسته دار است.
2-تغییر دادن مواد لازم کیک
افرادی که کیک آن ها خوب نمی شود در طریقه درست کردن کیک تغییراتی ایجاد می کنند. در واقع این افراد با جایگزین کردن موادی که دوست دارند به جای مواد اصلی کیک، سعی می کنند تا کمی خلاق باشند. اما در برخی موارد این کار موجب خراب شدن کیک می شود در نتیجه کیک شما بعد از پخت آن طور که باید و شاید خوب از آب در نمی آید.
3-استفاده از طرز تهیه نادرست
در برخی موارد خمیر شدن کیک به دلیل نادرست بودن روش طرز تهیه اتفاق می افتد. زمانی که برای اولین بار از یک روش پخت استفاده می کنید و متوجه می شوید که کیک شما خمیری شده، احتمالاً مقدار مواد مورد نیاز یا روشی که برای درست کردن کیک استفاده کرده اید،درست نیست.
4-گرم نکردن فر
علت دیگر خمیر شدن کیک گرم نکردن فر از قبل است. باید فر را حداقل ۱۵ دقیقه قبل گرم کنید. این موضوع اهمیت زیادی بر پف کردن کیک دارد. زمانی که کیک را در فر قرار دهید که هنوز به دمای مورد نیاز نرسیده است، احتمالاً کیک شما هم خمیری می شود.
5-باز کردن بیش از حد در فر یا در قابلمه
گاهی اوقات علت خمیر شدن کیک در قابلمه نیز عدم سفت بودن درب قابلمه است. از همین رو بهتر است برای درست کردن کیک در قابلمه از یک قابلمه مناسب به همراه دمکنی استفاده کنید. همچنین باز کردن بیش از حد فر در زمان پخت کیک موجب ورود هوای سرد به داخل آن می شود و درجه حرارت را کاهش می دهد. این موضوع موجب می شود تا کیک به مغز پخت نشود و وسط کیک به صورت خمیری باقی بماند. سعی کنید بعد از قرار دادن کیک در فر دیگر درب آن را باز نکنید.
6-خرابی مواد اولیه
گاهی اوقات خمیر شدن کیک به دلیل خراب بودن مواد اولیه از جمله آرد اتفاق می افتد. زمانی که آرد را در انبار قرار می دهید و بعد از مدتی بوی بدی در آن ایجاد می شود و نم می کشد، آن آرد فاسد است. برای تشخیص مواد اولیه فاسد باید آن را بو کنید. مثلا اگر آرد بوی بدی می دهد، یعنی فاسد است. بهتر است آرد را در یخچال نگهداری کنید تا دیرتر خراب شود و یا از مواد اولیه تازه استفاده کنید.
7-سرد بودن تخم مرغ
تخم مرغ هایی که برای درست کردن کیک استفاده می کنید، باید با محیط هم دما باشند. این کار موجب می شود تا بعد از هم زدن حجیم شود. توجه داشته باشید که اگر قرار است که سفیده تخم مرغ ها را جدا هم بزنید، اگر یک ذره کوچک از زرده با سفیده ها ترکیب شود، سفیده به خوبی پف نخواهد کرد.
8-خارج نکردن به موقع کیک
زمانی که کیک بیش از حد در قابلمه یا قالب بماند و در آن سرد شود، بخار داخل کیک نمی تواند به خوبی خارج شود. در نتیجه ظرف عرق می کند و کیک شما خمیری می شود. برای خنک شدن کیک باید چند دقیقه صبر کنید. سپس کیک را از قالب خارج کنید. آن را روی یک ظرف بدون لبه قرار دهید تا خنک شود. در اکثر مواقع این موضوع می تواند علت خوابیدن پف کیک بعد از پخت باشد.
9-سرعت مخلوط کردن مایه کیک
بعد از اینکه همه مواد کیک را با هم ترکیب کردید، دیگر باید آن را به صورت آهسته هم بزنید. بیش از اندازه سریع و خشن هم زدن مایه کیک موجب می شود تا بافت کیک شما خراب شود و دیگر نرمی و لطافت خود را از دست بدهد. بهتر است آخرین بخش هم زدن مایه کیک را به آرامی انجام دهید.
10-درجه حرارت فر یا گاز را روی دمای درستی تنظیم کنید.
اگر درجه حرارت مرحله پخت درست نباشد اثر مستقیمی روی ظاهر کیک خواهد داشت. کم یا زیاد بودن درجه پخت، نه در کیک بلکه در آشپزی و پخت هر نوع غذایی کاملا مهم است.در ابتدا طبق موارد ذکر شده در طرز تهیه پیش بروید، اما سعی کنید با کمی دقت و کسب تجربه در این زمینه به مهارت لازم برسید.