10 نکته طلایی در مورد کیک انجیر خانگی (1403)
فوائد انجیر
1-فرمایش پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) :
أُهْدِيَ إِلَى اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ طَبَقٌ عَلَيْهِ تِينٌ فَقَالَ لِأَصْحَابِهِ كُلُوا فَلَوْ قُلْتُ فَاكِهَةٌ نَزَلَتْ مِنَ اَلْجَنَّةِ لَقُلْتُ هَذِهِ لِأَنَّهَا فَاكِهَةٌ بِلاَ عَجَمٍ فَكُلُوهَا فَإِنَّهَا تَقْطَعُ اَلْبَوَاسِيرَ وَ تَنْفَعُ مِنَ اَلنِّقْرِس
طبقی که روی آن انجیر بود برای پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) هدیه آورده شد، پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به اصحابشان فرمودند: از این میوه بخورید، اگر بخواهم بگویم میوهای از بهشت نازل شده، به تحقیق میگویم همین میوه است. چرا که این انجیر میوهای بدون هسته است، پس از این میوه بخورید که بواسیر را قطع میکند و برای نقرس مفید است.
2-امام رضا(علیه السلام) در این باره میفرمایند:
التّینُ یَذهَبُ بِالبَخَرِ و یَشُدُّ العَظمَ و یَذهَبُ بِالدّاءِ حَتّى لا یُحتاجَ مَعَهُ إلى دَواءٍ
انجیر، بوى بد دهان را مىبرد، استخوانها را استحکام مىبخشد، درد را مىبرد و با وجود آن، دیگر به دارویى نیاز نیست.
3-کیک انجیر
انجیر از میوه های خوشمزه و مورد علاقه ایرانی هاست که هم بصورت تازه و هم خشک مصرف میشود، همچنین افراد از این میوه شیرین برای تهیه کیک، مربا و عذاهای مختلفی استفاده میکنند
4-مواد لازم
- انجیر تازه یا خشک 10 عدد
- تخم مرغ 3 عدد
- آرد کامل 2 پیمانه
- ماست چکیده 1 پیمانه
- روغن زیتون نصف پیمانه
- شکر نصف پیمانه
- بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
- وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه
5-در ابتدا تمام مواد از جمله تخم مرغ را به دمای محیط برسانید و قالب را آماده کنید. اگر قالب میان تهی باشد که باید آرد پاشی کنید و اگر قالب معمولی باشد میتوانید با کمی روغن کف قالب را چرب کنید.
6-همیشه سعی کنید جهت پف کردن بیشتر انواع کیک ها، آرد و بکینگ پودر رو مخلوط و الک کنید و همچنین سفیده تخم مرغ رو به صورت جداگانه حدود 5 دقیقه خوب هم بزنید و سپس اضافه کنید.
7-فر رو روی دمای 180 درجه ی سانتی گراد تنظیم کنید. حال وانیل و شکر و زرده تخم مرغ رو مخلوط می کنیم و به خوبی هم میزنیم .سفیده تخم مرغ را از قبل جدا کردیم و هم زدیم. بعد از اینکه به خوبی غلیظ و کرم رنگ شد حالا سفیده هم زده را نیز به مواد اضافه می کنیم.
8-در این مرحله، ماست و روغن رو اضافه کرده و حدود یک دقیقه هم می زنیم. حال آرد و بکینگ پودر را که از قبل الک کرده ایم کم کم و طی چند مرحله به مواد اضافه می کنیم و به آرامی مخلوط می کنیم.
9-کف قالب را از قبل چرب کرده ایم و مقدار کمی آرد پاشی کردیم. حال مقداری انجیر کف قالب می چینیم و مواد را روی آن می ریزیم و به این صورت لایه لایه این کار رو تکرار می کنیم. حال قالب رو توی فر به مدت 45 دقیقه قرار می دهیم. می تونید کیک رو با خلال بادام تزئین کنید و به عنوان عصرانه میل کنید.
10-برای تهیه کیک بدون فر
باید یک قابلمه را روی شعله پخش کن قرار دهید. اجازه دهید قابلمه با حرارت ملایم داغ شود. حالا یک قالب فلزی با یک فابلمه کوچک تر داخل قابلمه بگذارید. مایه کیک را در قالب مورد نظرتان بریزید و داخل قابلمه قرار دهید. یک دمکنی روی درب قابلمه بگذارید و اجازه دهید کیک با شعله ملایم برای حدود یک ساعت بپزد. در انتها کیک را با سیخ چوبی یا خلال دندان امتحان کنید و مطمئن شوید که کاملاً پخته است.