10 نکته طلایی در مورد کیک خرما (1403)
فوائد خرما
1-پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) وقتی چند نوع غذا در سفره وجود داشت و میان آن غذاها خرما نیز وجود داشت، با آن غذا را شروع می کردند.
2-پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
به زن در ماهی که فرزند به دنیا می آورد، خرمای تازه بدهید چرا که در این صورت کودک وی بردبار و پاک خواهد بود.
3-از امام صادق (علیه السلام):
زنانتان را در حاملگی خرما بدهید تا فرزندانتان، زیبا شوند.
4-امام رضا(علیه السلام) در این باره میفرمایند:
هر کس خرما را به محبت پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بخورد به او زیانی نرساند.
5-کیک خرما
کیک خرما یکی از مقوی ترین کیکها است که به راحتی میتوانید آن را در خانه درست کنید. در ماه رمضان یا در زمستان کسانی که رژیم کم کالری دارند، میتوانند این کیک خوشمزه را به عنوان یک میان وعده مقوی برای کسب انرژی میل کنند. همچنین سرو کیک خرما در وعده سحری یا بعد از افطار میتواند شما را تا زمان زیادی سیر نگه دارد.
6-مواد لازم
آرد کامل گندم: ۲ پیمانه
تخم مرغ: ۳ عدد
شکر: ۱ پیمانه
روغن زیتون: ۱/۲ پیمانه
آب جوش: ۱ پیمانه
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
پودر دارچین: ۱ قاشق چایخوری
خرما پوره شده: 7 یا 19 یا 21 عدد(طبق روایات تعداد خرما باید فرد باشد)
7-طرز تهیه
برای درست کردن کیک خرما قبل از هر چیز مواد مورد استفاده در کیک خرما را از نیم ساعت قبل از شروع به کار، از یخچال بیرون بیاورید و در دمای محیط بگذارید.
با مواد باید مایه کیک را درست کنید و بعد آن را در فر یا قابلمه بپزید. درنهایت هم روی کیک خرما را با مواد دلخواه و دارچین تزیین کنید.
8-پوره خرما
پوست خرماها را بگیرید. برای اینکه پوست خرماها راحتتر جدا شود، خرماها را در یک کاسه بریزید و هسته آنها را جدا کنید. روی خرماها را آب جوش بریزید و ۱۵ دقیقه صبر کنید. سپس پوست خرماها را بگیرید و خرماهای نرم شده را داخل ظرفی بریزید و کاملا له یا پوره کنید و کنار بگذارید.
تخم مرغ و وانیل را هم بزنید
در یک کاسه، تخم مرغها را در یک کاسه بشکنید و وانیل را به آن اضافه کنید. مواد را بزنید تا کاملا تخم مرغها شل شوند. سپس شکر را به تدریج و طی ۲ تا ۳ مرحله به تخم مرغ اضافه کنید و هر بار بزنید تا در نهایت یک مخلوط یکدست و کشدار داشته باشید.
روغن را اضافه کنید وقتی مخلوط کشدار شد و رنگ روشن گرفت، روغن را همزمان که مخلوط تخم مرغ در حال زده شدن است، به آرامی اضافه کتید و به آرامی هم بزنید تا مواد کاملا ترکیب شوند.
مواد را به پوره خرما اضافه کنید و با آنها را، به مدت ۱ تا ۲ دقیقه به هم بزنید. باید مواد را تا جایی بزنید که کاملا با هم ترکیب شوند و یک مایه یکدست داشته باشید.
مواد خشک و تر را با هم ترکیب کنید در یک ظرف جدا، مواد پودری را با هم ترکیب کنید. نمک، آرد، پودر دارچین را بریزید و از الک بگذرانید.
طی ۳ مرحله مواد خشک را به مخلوط خرما که در مرحله قبل درست کردید، اضافه کنید. هر سه بار مواد را هم بزنید تا خمیری و یکدست شوند.
9-پخت
قالب را آماده کنید فر را روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. سینی فر را با روغن چرب کنید. مایه کیک را در قالب بریزید و چند بار آن را تکان دهید تا حبابهای داخل مایه کیک خارج شود.
روی کیک را با پشت قاشق صاف کنید. سپس قالب را در طبقه وسط فر قرار دهید. حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید و بعد با خلال دندان تست کنید که کیک پخته باشد.
بعد از پخته شدن، کیک را از قالب بیرون بیاورید. در آخرین مرحله، اجازه دهید کیک خرما از دما بیفتد و سرد شود. سپس روی کیک را با ارده تزیین و سرو کنید.
10-برای تهیه کیک بدون فر
باید یک قابلمه را روی شعله پخش کن قرار دهید. اجازه دهید قابلمه با حرارت ملایم داغ شود. حالا یک قالب فلزی با یک فابلمه کوچک تر داخل قابلمه بگذارید. مایه کیک را در قالب مورد نظرتان بریزید و داخل قابلمه قرار دهید. یک دمکنی روی درب قابلمه بگذارید و اجازه دهید کیک با شعله ملایم برای حدود یک ساعت بپزد. در انتها کیک را با سیخ چوبی یا خلال دندان امتحان کنید و مطمئن شوید که کاملاً پخته است.
میتوانید از مغزهای پودر شده یا خرماهای درسته بدون هسته هم برای تزیین روی کیک خرما استفاده کنید.