10 نکته طلایی در مورد کیک سیب و دارچین خانگی (1403)
1-امام رضا (علیه السلام) می فرمایند :
سیب برای جلو گیری از سحر و سم و دیوانگی که به واسطه ی مرض به وجود می آید .و بلغمی که غلبه داشته باشد بر انسان مفید است. و در آخر حدیث می فرمایند : چیزی بهتر و نافع تر از سیب برای معالجه نیافتم .
2-کیک سیب
یکی از انواع کیک های میوه است که مادهٔ اصلی آن سیب است. در بعضی از انواع آن ممکن است خامهٔ زده شده یا بستنی بر روی آن قرار بگیرد. خمیر این شیرینی به طور معمول از دو قسمت تشکیل شده، قسمت زیرین به صورت یکپارچه است و معمولاً در قسمت بالایی آن نوارهای باریکی از میوه قرار دارد.
3-دارچین
دارچین یکی از قدیمی ترین ادویه جات است و جزو اولین کالاهایی بود که داد و ستد می شد و مثل طلا گرانبها به حساب می آمد. مصریان باستان دارچین را از چین وارد می کردند و از آن به عنوان یک دارو ، طعم دهنده مواد غذایی و به عنوان یک عامل تقویت کننده استفاده می کردند.
4-مزایای سلامتی دارچین
بیشتر فواید دارچین برای سلامتی، از روغنهای موجود در پوست درخت حاصل می شود. سینامالدئید و سینامیل استات موجود در دارچین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی ، ضد باکتری و ضد قارچ هستند. همراه با خواص ذاتی آن که به مبارزه با التهاب کمک می کند ، طعم آن نیز برای همه گروه های سنی جذاب است.
- کلسترول بد (LDL)را کاهش می دهد
- سطح قند خون را تنظیم می کند
- درد قاعدگی را کاهش می دهد
- سلولهای سرطانی روده بزرگ را می کشد
- از بیماریهای عصبی جلوگیری می کند
5-برای پخت کیک سیب در خانه، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- 2 پیمانه آرد کامل
- 1 پیمانه شکر قهوه ای
- 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1/2 قاشق چایخوری دارچین
- 1/4 قاشق چایخوری زنجبیل
- 1/4 قاشق چایخوری هل
- 1 پیمانه شیر
- 1/2 پیمانه روغن زیتون یا کنجد
- 2 عدد تخم مرغ
- 2 عدد سیب متوسط
6-طرز تهیه کیک سیب بدون فر
یک قابلمه بزرگ را روی حرارت متوسط قرار دهید.
1/2 پیمانه آب را در قابلمه بریزید و اجازه دهید به جوش بیاید.
یک کاسه شیشه ای یا فلزی را روی قابلمه قرار دهید و یک دستمال تمیز را روی کاسه قرار دهید تا ته کاسه را بپوشاند.
در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر قهوه ای، بیکینگ پودر، نمک، دارچین، زنجبیل و هل را با هم مخلوط کنید.
در یک کاسه دیگر، شیر، روغن و تخم مرغ ها را با هم مخلوط کنید.
مواد تر را به مواد خشک اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
سیب رنده شده یا خرد شده به شکل دلخواه را به مخلوط اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
مایه کیک را در کاسه آماده شده بریزید.
قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزید تا زمانی که خلال دندانی که در مرکز کیک فرو می کنید، تمیز بیرون بیاید.
کیک را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید 10 دقیقه در قابلمه بماند.
سپس کیک را از قابلمه خارج کنید و بگذارید کاملاً خنک شود.
برای پخت کیک سیب بدون فر در خانه، می توانید از یک قابلمه معمولی یا یک قابلمه زودپز استفاده کنید.
7-طرز تهیه کیک سیب در فر
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
یک قالب کیک 23 سانتی متری را چرب کنید و آردپاشی کنید.
در یک کاسه بزرگ، آرد، شکر قهوه ای، بیکینگ پودر، نمک، دارچین، زنجبیل و هل را با هم مخلوط کنید.
در یک کاسه دیگر، شیر، روغن و تخم مرغ ها را با هم مخلوط کنید.
مواد تر را به مواد خشک اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
سیب رنده شده را به مخلوط اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
مایه کیک را در قالب آماده شده بریزید و به مدت 30 تا 35 دقیقه در فر بپزید تا زمانی که خلال دندانی که در مرکز کیک فرو می کنید، تمیز بیرون بیاید.
کیک را از فر خارج کنید و بگذارید 10 دقیقه در قالب بماند.
سپس کیک را از قالب خارج کنید و بگذارید کاملاً خنک شود.
حالا کیک سیب و دارچین شما آماده شده آن را با یک دمنوش فصل نوش جان کنید.
8-فوائد سیب طبق روایات
پاک کننده و پالاینده و خوشبوکننده معده است؛ نافع و سودمند برای قلب است؛ سم زدا است و سموم را از بدن خارج می کند؛ جنون را معالجه می کند؛ بلغم زدا است و برای افراد بلغمی مزاج بسیار مفید است؛ فرونشاننده حرارت است و درون بدن را خنک می کند؛ تب بر است و مریضی تب را معالجه می کند؛ درمان وبا است؛ درمان خون دماغ است.
9-آداب خوردن سیب
قبل از خوردن سیب آن را بو کنید زیرا امام محمد باقر (علیه السلام) می فرماید: این کار باعث می شود هر درد و عارضه ای از تنت بیرون رود و آنچه از سوی ارواح در انسان ایجاد می شود فرو می نشیند؛ خوردن سیب به صورت ناشتا بهتر و پاک کننده معده است؛ خوردن سیب در سحرگاه بهتر از اوقات دیگر است زیرا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می فرماید: چهار چیز عمر را زیاد می کند: … و خوردن سیب در سحرگاه.
10-نکته مهم
خوردن سیب ترش باعث ضعف حافظه می شود.