10 نکته طلایی در مورد چگونه گندم را آرد کنیم؟ (1404)
1-تهیه آرد گندم
برای تهیه آرد گندم، ابتدا باید گندم را به صورت کامل برداشت و پاکسازی کرد. سپس گندم را در آسیاب می ریزند تا خرد شود. اندازه خرد شدن گندم به نوع آردی که می خواهیم تهیه کنیم بستگی دارد. برای تهیه آرد سبوس دار، گندم را باید کمتر خرد کرد تا پوسته و سبوس آن حفظ شود.
چگونه گندم را آرد کنیم؟
پخت نان خانگی با آرد تازه آسیاب شده، تجربه ای بینظیر است. آرد تازه طعم و عطر بینظیری به نان میدهد و ارزش غذایی آن را نیز افزایش میدهد. در این مقاله، به شما آموزش میدهیم که چگونه میتوانید گندم را در خانه آرد کنید و از آرد تازه برای تهیه نانهای خوشمزه استفاده کنید.
ابزار مورد نیاز:
آسیاب دستی یا برقی: برای آسیاب کردن دانههای گندم به یک آسیاب نیاز دارید. آسیابهای دستی برای مقادیر کم آرد مناسبتر هستند و آسیابهای برقی برای مقادیر بیشتر.
الک: برای جدا کردن سبوس از آرد
ظرف تمیز و خشک: برای نگهداری آرد
گندم کامل: گندم کامل را میتوانید از فروشگاههای مواد غذایی تهیه کنید.
مراحل آسیاب کردن گندم:
تمیز کردن گندم: قبل از آسیاب کردن، گندمها را به خوبی تمیز کنید. برای این کار، گندمها را در آب ولرم بشویید و سپس آنها را روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شوند.
آسیاب کردن: گندمهای تمیز شده را به تدریج به داخل آسیاب بریزید. سرعت آسیاب را تنظیم کنید تا آرد به اندازه دلخواه آسیاب شود. برای آرد نان، آسیاب باید به اندازه کافی ریز باشد.
الک کردن: آرد آسیاب شده را از الک رد کنید تا سبوس آن جدا شود.
نگهداری: آرد را در ظرف تمیز و خشک در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید.
روش های آسیاب کردن گندم :
برای آسیاب کردن گندم، می توان از روش های مختلفی استفاده کرد. برخی از روش های رایج آسیاب کردن گندم عبارتند از:
2-آسیاب دستی:
این روش قدیمی ترین روش آسیاب کردن گندم است. در این روش، گندم را با استفاده از یک سنگ آسیاب می کنند.
3-آسیاب بادی:
این روش از زمان های قدیم مورد استفاده بوده است. در این روش، گندم با استفاده از نیروی باد در یک آسیاب بادی آسیاب می شود.
4-آسیاب آبی:
این روش نیز از زمان های قدیم مورد استفاده بوده است. در این روش، گندم با استفاده از نیروی آب در یک آسیاب آبی آسیاب می شود.
5-آسیاب برقی:
این روش جدیدترین روش آسیاب کردن گندم است. در این روش، گندم با استفاده از نیروی برق در یک آسیاب برقی آسیاب می شود.
6-انواع آرد گندم :
با توجه به میزان خرد شدن گندم، انواع مختلفی از آرد گندم وجود دارد. برخی از انواع آرد گندم عبارتند از:
آرد سفید: این آرد از گندم سفید تهیه می شود و پوسته و سبوس آن جدا شده است. آرد سفید دارای بافتی نرم و لطیف است و برای تهیه انواع نان، شیرینی و کیک استفاده می شود.
آرد سبوس دار: این آرد از گندم کامل تهیه می شود و پوسته و سبوس آن حفظ شده است. آرد سبوس دار دارای بافتی متراکم تر از آرد سفید است و برای تهیه انواع نان، شیرینی و کیک استفاده می شود.
آرد نیمه سبوس دار: این آرد از گندم نیمه کامل تهیه می شود و بخشی از پوسته و سبوس آن جدا شده است. آرد نیمه سبوس دار دارای بافتی بین آرد سفید و آرد سبوس دار است و برای تهیه انواع نان، شیرینی و کیک استفاده می شود.
7-برای تهیه آرد گندم در خانه
به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- گندم کامل یا نیمه کامل
- آسیاب دستی یا برقی
8-طرز تهیه آرد گندم در خانه
گندم را به خوبی پاکسازی کنید تا عاری از هرگونه آلودگی باشد.
گندم را در آسیاب بریزید. آسیاب را روشن کنید و اجازه دهید گندم آسیاب شود.
میزان خرد شدن گندم را با توجه به نوع آردی که می خواهید تهیه کنید تنظیم کنید.
آرد گندم را در یک ظرف در بسته نگهداری کنید.
روش تهیه آرد گندم با آسیاب دستی
برای تهیه آرد گندم با آسیاب دستی، ابتدا گندم را به خوبی پاکسازی کنید تا عاری از هرگونه آلودگی باشد. سپس گندم را در آسیاب دستی بریزید و با استفاده از دسته آسیاب، آن را آسیاب کنید. میزان خرد شدن گندم را با توجه به نوع آردی که می خواهید تهیه کنید تنظیم کنید.
روش تهیه آرد گندم با آسیاب برقی
برای تهیه آرد گندم با آسیاب برقی، ابتدا گندم را به خوبی پاکسازی کنید تا عاری از هرگونه آلودگی باشد. سپس گندم را در آسیاب برقی بریزید و دستگاه را روشن کنید. میزان خرد شدن گندم را با توجه به نوع آردی که می خواهید تهیه کنید تنظیم کنید.
9-زمان لازم برای تهیه آرد گندم
زمان لازم برای تهیه آرد گندم با آسیاب دستی به مقدار گندم و میزان خرد شدن گندم بستگی دارد. به طور کلی، تهیه آرد گندم با آسیاب دستی حدود 15 تا 30 دقیقه طول می کشد. تهیه آرد گندم با آسیاب برقی نیز حدود 10 تا 20 دقیقه طول می کشد.
10-نکاتی برای تهیه آرد گندم
برای تهیه آرد گندم با کیفیت، باید از گندم سالم و تازه استفاده کرد.
گندم را باید قبل از آسیاب کردن به خوبی پاکسازی کرد تا عاری از هرگونه آلودگی باشد.
میزان خرد شدن گندم را باید با توجه به نوع آردی که می خواهیم تهیه کنیم تنظیم کرد.
آرد گندم را باید در جای خشک و خنک نگهداری کرد تا از فاسد شدن آن جلوگیری شود.
نکات مهم:
نوع گندم: نوع گندم در طعم و بافت آرد تاثیرگذار است. برای تهیه نانهای مختلف از انواع گندمهای کامل استفاده میشود.
تازگی گندم: از گندم تازه و باکیفیت استفاده کنید.
تمیز بودن ابزار: تمام ابزارهایی که برای آسیاب کردن گندم استفاده میکنید باید کاملا تمیز و خشک باشند.
مقدار آسیاب: بسته به نیاز خود، میتوانید هر بار مقدار کمی گندم را آسیاب کنید.
نگهداری آرد: آرد تازه را در ظرف در بسته و در مکانی خنک و تاریک نگهداری کنید تا طعم و عطر خود را از دست ندهد.
فواید استفاده از آرد تازه:
طعم و عطر بهتر: آرد تازه طعم و عطر بینظیری به نان میدهد.
ارزش غذایی بیشتر: آرد تازه حاوی فیبر، ویتامینها و مواد معدنی بیشتری نسبت به آردهای بستهبندی شده است.
تازه بودن: با آسیاب کردن گندم در خانه، همیشه از داشتن آرد تازه اطمینان حاصل میکنید.
نتیجهگیری:
آسیاب کردن گندم در خانه و استفاده از آرد تازه برای تهیه نان، تجربه ای لذتبخش است. با رعایت نکات گفته شده در این مقاله، میتوانید به راحتی در خانه خود آرد تازه تهیه کنید و از نانهای خوشمزه و خوب لذت ببرید.
کلمات کلیدی: آسیاب گندم در خانه، آرد تازه، طرز تهیه آرد خانگی، فواید آرد تازه، نان خانگی، آسیاب دستی، آسیاب برقی