صفر تا صد آزمایش هپاتیت ب

صفر تا صد آزمایش هپاتیت ب

بازدید: 1118    انتشار: 1402/11/26    کد مطلب: 25885    دسته بندی: رپورتاژ آگهی
صفر تا صد آزمایش هپاتیت ب [رپورتاژ آگهی]

هپاتیت یک نوع بیماری شایع مربوط به کبد است. این ویروس در انواع مختلفی وجود دارد که برخی از آنها به دلایل عفونی و برخی دیگر به‌صورت غیرعفونی به وجود می‌آیند. انجام آزمایش هپاتیت برای تشخیص نوع این بیماری و تعیین روش مناسب برای درمان آن، انجام می‌گیرد. از انواع آزمایش‌های هپاتیت ب می‌توان به آزمایش مولکولی، سونوگرافی کبد و آزمایش خون اشاره کرد. سوال ان است که بهترین زمان برای آزمایش هپاتیت چه زمانی است؟ هپاتیت در واقع یک ویروس مضر بوده که در هنگام ورود به بدن از طریق جریان خون، باعث ایجاد التهاب و آسیب رسیدن به کبد می‌شود. در هنگام مشاهده علائم این بیماری اعم از زرد شدن پوست، ناراحتی کبد یا معده، خستگی زیاد یا خارش پوست بهتر است اقدام به آزمایش هپاتیت B نمایید.

صفر تا صد آزمایش هپاتیت ب

آزمایش بیماری هپاتیت B چیست؟

هپاتیت یک اصطلاح کلامی است که برای بیماری‌های مربوط به کبد مورد استفاده قرار می‌گیرد. بیماری هپاتیت می‌تواند نشان‌دهنده التهاب و تورم کبد یا آسیب رسیدن به کبد باشد. کبد یکی از اندام‌های اصلی بدن است که ورود ویروس هپاتیت به داخل کبد سبب مختل کردن عملکرد آن می‌گردد. این بیماری در دو نوع عفونی و غیرعفونی وجود دارد. هپاتیت عفونی در پنج نوع اصلی طبقه‌بندی می‌شود. هپاتیت‌های A، B، C، D و E از انواع بیماری هپاتیت در نوع عفونی آن به شمار می‌روند.

برخی از اوقات ممکن است بغضی از افرادی بنابر دلایلی همچون مصرف الکل، وارد شدن سموم به داخل بدن، مصرف برخی از داروهای خاص یا آلودگی به باکتری، به ویروس هپاتیت مبتلا شوند؛ از این‌رو برای تشخیص این بیماری می‌بایست برای انجام آزمایش هپاتیت اقدام نمایند. بیماری هپاتیت زمانی اتفاق می‌افتد که این ویروس وارد جریان خون بدن شده و به کبد حمله می‌کند. در نتیجه بدن برای محافظت از خون، تولید آنتی بادی را آغاز می‌کند. تولید آنتی بادی سبب التهاب و تورم کبد شده و طولانی شدن التهاب کبد، بروز مشکلات ناخوشایندی را به‌دنبال خواهد داشت.

برخی از علائم بیماری هپاتیت ب

هپاتیت یک بیماری ویروسی برای مختل‌سازی عملکرد کبد است؛ از این‌رو آگاهی از علائم آن می‌تواند از بروز مشکلات جدی برای کبد جلوگیری کند. معمولاً علائم بیماری هپاتیت در مردان و زنان در انواع آن، مشابه هستند. در صورت مشاهده علائم زیر، حتماً آزمایش هپاتیت را انجام داده تا مانع از تشدید بیماری شوید.

  • ادرار تیره
  • از دست دادن اشتها
  • دل درد
  • علائمی مشابه آنفولانزا
  • زرد شدن پوست یا چشم
  • خستگی بیش از حد معمول
  • احساس ناراحتی معده
  • درد مفصل
  • تب درجه پایین

هدف از انجام آزمایش هپاتیت چیست؟

صفر تا صد آزمایش هپاتیت ب

برای تشخیص هپاتیت تنها آشنایی با علائم آن کافی نیست. آزمایش هپاتیت در راستای اهداف مختلفی انجام می‌گیرد. معمولاً این آزمایش برای تشخیص نوع هپاتیت در انواع عفونی یا غیرعفونی آن انجام می‌شود. زمانی که به ورود این ویروس به بدن خود مشکوک شده‌اید، می‌بایست برای انجام آزمایش هپاتیت اقدام نمایید. از اهداف انجام آزمایش هپاتیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. غربالگری هپاتیت ویروسی: غربالگری بدین معناست که آزمایش مورد نظر برای کشف نوع بیماری انجام می‌شود. هپاتیت یک نوع بیماری است که در انواع مختلفی وجود دارد؛ به همین جهت برای تشخیص نوع بیماری هپاتیت از آزمایش استفاده می‌کنند. اغلب برای تشخیص هپاتیت c یا هپاتیت b از آزمایش‌های غربالگری بهره می‌برند.

2. تشخیص علت زمینه‌ای ویروسی: هپاتیت یک اصطلاح کلی برای بیماری‌هایی مانند التهاب کبد یا آسیب رسیدن به کبد به شمار می‌رود. پزشک برای تشخیص سطح بیماری همچون حاد، مزمن یا حتی مسری درخواست آزمایش هپاتیت می‌دهد.

3. ارزیابی ایمنی در برابر هپاتیت ویروسی: در برخی از اوقات، آزمایش هپاتیت بعد از بهبود یافتن بیمار نیز انجام می‌گیرد. ممکن است بعد از بهبودی بدن بیمار هنوز به ایمنی کامل نرسیده باشد و بعدها دچار عفونت‌هایی در کبد شود؛ در همین راستا برای آگاهی از ایجاد شدن یا نشدن ایمنی در بدن از این آزمایش استفاده می‌کنند.

4. راهنمای درمان هپاتیت: برای تعیین روش درمانی مناسب برای بیماری‌های کبد، از آزمایش هپاتیت استفاده می‌شود. همچنین، این آزمایش به تشخیص عوارض بیماری نیز کمک می‌کند.

بهترین زمان برای انجام آزمایش هپاتیت

اقدام برای درمان در ابتدای ابتلا به بیماری از تشدید ویروس جلوگیری می‌کند؛ به همین سبب انجام آزمایش هپاتیت در زمان درست باعث پیشگیری از بروز مشکلات و آسیب‌های جدی به کبد می‌شود. در ابتدای ورود ویروس به بدن، شما تنها با درد و التهاب کبد مواجه خواهید شد؛ اما اگر به آزمایش هپاتیت را انجام ندهید، بیماری روزبه‌روز تشدید شده و در نهایت سبب آسیب رسیدن به کبد و حتی از بین رفتن سلول‌های کبد می‌گردد.

کبد یک عضو اصلی در اندام بدن انسان است و اختلال در عملکرد آن می‌تواند مشکلات بسیاری را به وجود آورد. زمانی که در این عضو از بدن احساس ناراحتی داشته‌اید، بهتر است آزمایش هپاتیت انجام داده و از سلامت ایمنی بدن خود اطمینان یابید. زمانی که علائم بیماری هپاتیت همچون زرد شدن پوست، بی‌اشتهایی، خارش شدید پوست، خستگی زیاد و… را مشاهده کرده‌اید، این بهترین زمان برای انجام آزمایش خواهد بود. آگاهی زودهنگام از این بیماری، سبب می‌گردد تا در زمان مناسب برای درمان آن اقدام نمایید.

انواع بیماری هپاتیت را بشناسید

ویروس هپاتیت در انواع مختلفی وجود دارد که برخی از آنها حاد و مزمن و برخی کوتاه مدت هستند. دلایل بروز این بیماری می‌توانند عفونی یا غیرعفونی باشند. برای تشخیص هپاتیت در ابتدا نیاز است تا از انواع آن اطلاع داشته باشید. انواع هپاتیت به شرح زیر هستند.

  • هپاتیت A: یک نوع بیماری حاد و مزمن بوده؛ در نتیجه هپاتیت A عفونی است.
  • هپاتیت B: این نوع بیماری بر اثر وجود هپاتیت HCV به وجود می‌آید. هپاتیت B یک ویروس مزمن؛ اما کوتاه مدت است.
  • هپاتیت C: هپاتیت C از نوع شایع این نوع بیماری به حساب می‌آید که از طریق ورود ویروس هپاتیت به جریان خون اتفاق می‌افتد. معمولاً این بیماری طولانی مدت است.
  • هپاتیت D: هپاتیت D از نوع نادر این بیماری محسوب می‌شود. اغلب پس از بروز هپاتیت B و تشدید آن، شاهد ابتلا به ویروس هپاتیت نوع D خواهید بود.
  • هپاتیت E: معمولاً این نوع هپاتیت از طریق آب آلوده وارد مدفوع و… و سپس بدن می‌شود و سبب اختلال عملکرد کبد خواهد شد. عمدتاً هپاتیت E در مناطقی مشاهده می‌شود که توجهی به بهداشت ندارند.

آشنایی با انواع آزمایش هپاتیت

درک علل بیماری برای انتخاب روش درمانی مناسب آن بسیار موثر است. آزمایش هپاتیت در روش‌های مختلفی انجام می‌شود که هر کدام در راستای اهداف مختلفی انجام می‌گیرند. یک‌سری از آزمایشات برای تشخیص نوع بیماری و برخی دیگر برای تشخیص دقیق وضعیت ایمنی بدن صورت می‌پذیرد. از انواع آزمایشات برای بیماری ویروسی هپاتیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. آزمایش خون: آزمایش خون برای تشخیص اولیه بیماری انجام می‌گیرد. این آزمایش برای تشخیص آنتی ژن‌های سطحی ویروس‌های هپاتیت موثر است. از آزمایش خون برای ارزیابی سطح سیستم ایمنی بدن، اندازه‌گیری سطح پروتئین موجود در کبد، آنزیم‌های موجود در بدن و ارزیابی میزان آنتی بادی تولید شده استفاده می‌شود.

2. روش‌های تشخیصی مولکولی (PCR): از آزمایش‌های مولکولی برای تشخیص نوع بیماری هپاتیت استفاده می‌شود. معمولاً این نوع آزمایش برای مشخص کردن نوع بیماری در انواع HBV و HCV موثر است. آزمایش مولکولی می‌تواند میزان ویروس موجود در کبد را نشان دهد. اغلب پزشک برای تشخیص سطح بیماری درخواست انجام آزمایش مولکولی را می‌دهد.

3. نمونه‌برداری از کبد یا بیوپسی: نمونه‌برداری کبدی برای اندازه‌گیری میزان آسیب کبدی صورت می‌گیرد. در این آزمایش از بافت کبد نمونه‌برداری می‌شود. معمولاً برای انجام آزمایش بیوپسی از سوزن مخصوصی استفاده می‌کنند و برای انجام آن نیازی به جراحی نیست. پزشک برای تعیین سطح عفونت کبد، میزان آسیب آن و میزان التهاب و تورم کبد، آزمایش بیوپسی یا همان نمونه‌برداری کبد را انجام می‌دهد.

4. سونوگرافی: همان‌طور که می‌دانید برای انجام سونوگرافی شکم از امواج اولتراسوند برای ایجاد تصویری از ناحیه شکم استفاده می‌شود. این آزمایش به پزشک این امکان را می‌دهد تا به‌طور دقیق اندام‌های داخلی بدن بیمار را مورد بررسی قرار دهد. سونوگرافی برای تشخیص مایع شکمی، میزان آسیب به کبد، تغییر در اندازه کبد، ناهنجاری کیسه صفرا و تومورهای کبدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برچسب ها : هپاتیت ب

آدرس سایت ما :

برای اینکه با ما و تیم ما بیشتر آشنا شوید حتما به ما سر بزنید
با سپاسی بیکران 

منبع : (reference)

hamrahcompanion.com

/ پایان رپورتاژ

 این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و آگهی90 هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

هشدار پلیس
هشدار پلیس :
لطفاً پیش از انجام معامله و هر نوع پرداخت وجه، از صحت کالا یا خدمات ارائه شده، به صورت حضوری اطمینان حاصل نمایید.



ارسال نظر

[ نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود ]
درج آگهی رایگان

سایت آگهی90 یک شتاب دهنده تبلیغاتی میباشد که صرفا جهت نمایش آگهی ها و تبلیغات کاربران فعالیت دارد.در این سایت هیچ گونه خرید و فروش کالا وجود ندارد این سایت جهت تبلیغات کسب و کارهای مختلف , محصولات و خدمات میباشد.

اینمادSSL

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کنید.
ایمیل: info [@] agahi90.ir

طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع برعهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای شتاب دهنده تبلیغاتی آگهی90 محفوظ است
تصویر آیکن بگراند