10 نکته طلایی در مورد نان بربری خانگی (1403)
1-نان بربری
یکی از انواع نان های سنتی ایرانی است که از آرد گندم، آب، خمیر مایه، نمک و روغن تهیه می شود. این نان دارای بافتی ضخیم و مغزدار است و معمولاً به صورت مستطیل شکل پخته می شود.
نان بربری در ایران در انواع مختلفی تهیه می شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
2-نان بربری ساده:
این نوع نان بربری ساده ترین نوع آن است و با مواد اولیه ذکر شده در بالا تهیه می شود.
3-نان بربری کنجدی:
در این نوع نان بربری، مقداری کنجد روی سطح نان پاشیده می شود.
4-نان بربری سیاه دانه ای:
در این نوع نان بربری، مقداری سیاه دانه روی سطح نان پاشیده می شود.
5-نان بربری خرمایی:
در این نوع نان بربری، مقداری خرما به خمیر نان اضافه می شود.
6-طرز تهیه نان بربری با تخم مرغ در فر:
مواد لازم:
- 500 گرم آرد کامل
- 300 میلی لیتر آب ولرم
- 2 قاشق چایخوری خمیر مایه
- 1 قاشق چایخوری شکر
- 1/2 قاشق چایخوری نمک
- 2 عدد تخم مرغ
7-طرز تهیه:
خمیر مایه را در آب ولرم حل کنید. آرد، شکر و نمک را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. تخم مرغ ها را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. خمیر را ورز دهید تا نرم و لطیف شود. خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید. خمیر را در یک جای گرم به مدت 1 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. پس از استراحت، خمیر را به صورت مستطیل شکل باز کنید. روی سطح نان را با تخم مرغ رومال کنید و کنجد، سیاه دانه یا دانه های گیاهی دیگر بپاشید. نان را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزید تا طلایی شود. نان را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
8-طرز تهیه نان بربری بدون فر در خانه :
برای تهیه نان بربری بدون فر در خانه، می توانید از دستور زیر استفاده کنید:
مواد لازم:
- 500 گرم آرد کامل
- 300 میلی لیتر آب ولرم
- 2 قاشق چایخوری خمیر مایه
- 1 قاشق چایخوری شکر
- 1/2 قاشق چایخوری نمک
- 2 عدد تخم مرغ
- روغن ریتون یا کنجد
9-طرز تهیه:
خمیر مایه را در آب ولرم حل کنید. آرد، شکر و نمک را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. خمیر را ورز دهید تا نرم و لطیف شود. خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید. خمیر را در یک جای گرم به مدت 1 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. پس از استراحت، خمیر را به صورت مستطیل شکل باز کنید و روی سطح نان را با تخم مرغ رومال کنید. یک تابه نچسب را کمی روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید. خمیر را در تابه قرار دهید و به مدت 3 تا 4 دقیقه از هر طرف بپزید تا طلایی شود. نان را از تابه خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
10-نکات:
برای داشتن نان بربری با بافتی تردتر، می توانید آن را در تابه زمان پخت را افزایش دهید. می توانید به خمیر نان بربری، مواد دیگری مانند کنجد، سیاه دانه و زنیان یا دانه های گیاهی دیگر اضافه کنید.