10 نکته طلایی در مورد نان بربری خانگی (1404)

10 نکته طلایی در مورد نان بربری خانگی (1404)

بازدید: 1233    انتشار: 1404/01/01    کد مطلب: 25880    دسته بندی: لیست آموزش
10 نکته طلایی در مورد نان بربری خانگی (1404)


1-نان بربری 
یکی از انواع نان های سنتی ایرانی است که از آرد گندم، آب، خمیر مایه، نمک و روغن تهیه می شود. این نان دارای بافتی ضخیم و مغزدار است و معمولاً به صورت مستطیل شکل پخته می شود. 

نان بربری خانگی: نگینی در تاج نان‌های ایرانی 

نان بربری، یکی از محبوب‌ترین و شناخته‌شده‌ترین نان‌های ایرانی است که با بافت نرم، رویه‌ی کنجدی و طعم بی نظیرش، جایگاه ویژه‌ای در سفره ایرانیان دارد. این نان خوشمزه معمولاً به صورت تازه پخته شده و داغ مصرف می‌شود و با انواع غذاهای ایرانی به خصوص غذاهای شمالی و غذاهای محلی سرو می‌شود. 
در این مقاله، به بررسی روش‌های مختلف تهیه نان بربری، مواد لازم، نکات مهم و ترفندهای پخت این نان خواهیم پرداخت. 

2-مواد لازم برای تهیه نان بربری 

آرد گندم: نوع آرد نان بربری، بر روی کیفیت و بافت نان تاثیرگذار است. آرد نان بربری معمولاً آرد هجده درصد (به آردی گفته می شود که هجده درصد سبوس گیری می شود) شده است. 
آب ولرم: دمای آب باید مناسب باشد تا خمیرمایه فعال شود. 
نمک: به بهبود طعم نان کمک می‌کند. 
خمیرمایه خشک: برای سرعت بخشیدن به عمل آمدن خمیر استفاده می‌شود. 
کنجد: برای تزیین روی نان استفاده می‌شود. 
روغن مایع: به نرمی و لطافت نان کمک می‌کند. 
زرده تخم مرغ: جهت رومال خمیر لازم  است.

3-مراحل تهیه نان بربری خانگی

مخلوط کردن مواد خشک: آرد و نمک را با هم مخلوط کنید. 
اضافه کردن آب: آب ولرم را به آرد اضافه کرده و خمیر را ورز دهید تا یکدست شود. 
اضافه کردن خمیرمایه و روغن: خمیرمایه را در آب ولرم حل کرده و به همراه روغن به خمیر اضافه کنید. 
استراحت خمیر: خمیر را به مدت 1-2 ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود. 
ورز دادن نهایی: پس از استراحت، خمیر را مجدد ورز دهید تا نرم و کشسان شود. 
شکل دادن به نان: خمیر را به صورت چانه‌های مساوی تقسیم کرده و هر چانه را به شکل مستطیل پهن کنید. 
رومال کردن: رویه خمیر را قبل پخت با روغن یا زرده تخم مرغ رومال میکنند.
پخت نان: نان‌ها را در فر یا تنور با دمای بالا بپزید تا طلایی شوند. 

4-انواع نان بربری:
نان بربری در ایران در انواع مختلفی تهیه می شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

نان بربری ساده: 
این نوع نان بربری ساده ترین نوع آن است و با مواد اولیه ذکر شده در بالا تهیه می شود.

نان بربری کنجدی: 
در این نوع نان بربری، مقداری کنجد روی سطح نان پاشیده می شود. 

نان بربری سیاه دانه ای: 
در این نوع نان بربری، مقداری سیاه دانه روی سطح نان پاشیده می شود. 

نان بربری خرمایی: 
در این نوع نان بربری، مقداری خرما به خمیر نان اضافه می شود. 

5-طرز تهیه نان بربری با تخم مرغ در فر:

مواد لازم: 
  • 500 گرم آرد کامل 
  • 300 میلی لیتر آب ولرم 
  • 2 قاشق چایخوری خمیر مایه
  • 1 قاشق چایخوری شکر 
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک 
  • 2 عدد تخم مرغ 

6-طرز تهیه نان بربری با فر
خمیر مایه را در آب ولرم حل کنید. آرد، شکر و نمک را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. تخم مرغ ها را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. خمیر را ورز دهید تا نرم و لطیف شود. خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید. 
خمیر را در یک جای گرم به مدت 1 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. پس از استراحت، خمیر را به صورت مستطیل شکل باز کنید. روی سطح نان را با تخم مرغ رومال کنید و کنجد، سیاه دانه یا دانه های گیاهی دیگر بپاشید. نان را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزید تا طلایی شود. نان را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود. 

7-نکات مهم برای پخت نان بربری 
دمای آب: دمای آب باید ولرم باشد تا خمیرمایه فعال شود. 
ورز دادن خمیر: خمیر را به اندازه کافی ورز دهید تا گلوتن آن فعال شود. 
ضخامت خمیر: ضخامت خمیر نان بربری باید یکنواخت باشد تا به خوبی پخته شود. 
حرارت: حرارت باید زیاد باشد تا نان به سرعت پخته شود و ترد شود. 
روغن: استفاده از مقدار کمی روغن به نرمی و لطافت نان کمک می‌کند.  


8-طرز تهیه نان بربری بدون فر در خانه :
برای تهیه نان بربری بدون فر در خانه، می توانید از دستور زیر استفاده کنید: 
مواد لازم:
  • 500 گرم آرد کامل 
  • 300 میلی لیتر آب ولرم 
  • 2 قاشق چایخوری خمیر مایه
  • 1 قاشق چایخوری شکر 
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک 
  • 2 عدد تخم مرغ 
  • روغن ریتون یا کنجد

طرز تهیه نان بربری بدون فر
خمیر مایه را در آب ولرم حل کنید. آرد، شکر و نمک را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. خمیر را ورز دهید تا نرم و لطیف شود. خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید. خمیر را در یک جای گرم به مدت 1 ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. 
پس از استراحت، خمیر را به صورت مستطیل شکل باز کنید و روی سطح نان را با تخم مرغ رومال کنید. یک تابه نچسب را کمی روغن ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید. خمیر را در تابه قرار دهید و به مدت 3 تا 4 دقیقه از هر طرف بپزید تا طلایی شود. نان را از تابه خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود. 

9-ترفندهای پخت نان بربری بهتر 

استفاده از آرد نان: آرد نان باعث می‌شود نان بربری تردتر شود. 
اضافه کردن روغن به خمیر: اضافه کردن مقدار کمی روغن به خمیر، باعث نرمی و لطافت نان می‌شود. 
پاشیدن کنجد: قبل از پخت، روی خمیر کنجد بپاشید تا طعم و ظاهر بهتری داشته باشد.

چرا نان بربری خانگی؟ 

طعم بی نظیر: نان بربری با ترکیب آرد، آب، خمیرمایه و کنجد، طعمی بی نظیر و دلچسب دارد. 
بافت نرم و لطیف: بافت نرم و لطیف نان بربری، آن را برای مصرف با انواع غذاها مناسب کرده است. 
ظاهر زیبا: رویه‌ی کنجدی نان بربری، به آن ظاهری زیبا و اشتها آور می‌بخشد. 
تغذیه‌ای: نان بربری سرشار از کربوهیدرات است و می تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند. 

10-نکات: 
برای داشتن نان بربری با بافتی تردتر، می توانید آن را در تابه زمان پخت را افزایش دهید. می توانید به خمیر نان بربری، مواد دیگری مانند کنجد، سیاه دانه و زنیان یا دانه های گیاهی دیگر اضافه کنید.

فواید مصرف نان بربری 

منبع انرژی: نان بربری به دلیل وجود کربوهیدرات، منبع خوبی برای انرژی است. 
هضم آسان: نان بربری به دلیل بافت نرم و لطیف، هضم آسانی دارد. 
طعم و عطر دلنشین: نان بربری طعم و عطر طبیعی و دلنشینی دارد. 

سوالات متداول در مورد نان بربری خانگی

چرا باید خمیر نان بربری را به مدت طولانی ورز داد؟ 
ورز دادن طولانی مدت باعث فعال شدن گلوتن موجود در آرد شده و خمیری کشسان و قابل شکل دهی ایجاد می‌کند. 

چگونه می توان فهمید که خمیر نان بربری آماده پخت است؟ 
وقتی خمیر دو برابر حجم اولیه خود شد و با فشار انگشت روی آن، جای انگشت به آرامی پر شد، نشان دهنده آماده بودن خمیر برای پخت است. 

چرا باید قبل از پخت، سطح سنگ یا سینی فر را با آرد بپاشیم؟ 
آرد باعث می‌شود نان به سنگ نچسبد و به راحتی از آن جدا شود. 

چگونه می توان از ترک خوردن نان بربری در حین پخت جلوگیری کرد؟ 
برای جلوگیری از ترک خوردن نان، می توان روی آن را با اسپری آب مرطوب کرد و یا از یک روغن روی نان استفاده کرد. 

چه مدت زمان برای پخت نان بربری نیاز است؟ 
زمان پخت نان بربری به ضخامت نان، دمای فر و نوع فر بستگی دارد، اما معمولاً بین 15 تا 20 دقیقه طول می‌کشد.

نتیجه‌گیری 

پخت نان بربری در خانه، اگرچه نیاز به کمی مهارت و تجربه دارد، اما نتیجه ای بسیار لذت بخش و دلچسب خواهد داشت. با رعایت نکات گفته شده در این مقاله، می توانید نان بربری خانگی با طعمی بی نظیر و بافتی نرم تهیه کنید و از خوردن آن در کنار غذاهای مختلف لذت ببرید. 

کلمات کلیدی: نان بربری، طرز تهیه نان بربری، پخت نان بربری، نان ایرانی، غذاهای ایرانی، آشپزی خانگی


نکته جالب

تبلیغات حرفه ای

درج آگهی رایگان



نظرات کاربران
Admin
1404/01/06

سنگ فر یا سینی چدنی ، بهترین گزینه برای پخت یکنواخت و ایجاد پوسته طلایی نان بربری است.

مجتبی
1404/01/06

برای پخت حرفه‌ای نان بربری چه وسیله‌ای توصیه می‌شود؟

Admin
1404/01/06

بله ، ترکیب 20 درصد آرد سبوس‌ دار با آرد سفید ، طعم و ارزش غذایی نان را افزایش می‌دهد.

فرهاد
1404/01/06

آیا می‌توان از آرد سبوس‌دار برای بربری استفاده کرد؟

Admin
1404/01/06

گرم نکردن کامل فر و استفاده از سینی سرد ، مهم‌ترین دلیل پخت نامناسب نان است.

جهانگیری
1404/01/06

جدی‌ترین اشتباه در پخت نان بربری چیست؟

Admin
1404/01/06

کشیدن خمیر با دست و استفاده از چاقوی تیز برای ایجاد شیارهای یکنواخت ، از ترک خوردگی جلوگیری می‌کند.

آدینه
1404/01/06

چه نکته تخصصی‌ای باعث می‌شود نان بربری ترک نخورد؟

Admin
1404/01/06

حداقل 2 ساعت استراحت در دمای محیط ، باعث تخمیر مناسب و طعم عالی میشه .

هادی
1404/01/06

خمیر بربری چند ساعت نیاز به استراحت داره؟

Admin
1404/01/06

سنتی‌ترین و خوشمزه‌ ترین چاشنی ، کنجد و زیره با کمی نمک است که عطر و طعم نان را دو چندان می‌کند.

رضا
1404/01/06

محبوب‌ترین چاشنی برای روی نان بربری چیست؟

Admin
1404/01/06

آب پاشیدن روی سطح نان قبل از فر و استفاده از سینی آب داغ در کف فر ، رمز ایجاد پوسته طلایی است.

نوید
1404/01/06

چه ترفندی باعث می‌شود نان بربری خانگی مثل نانوایی پوسته‌دار شود؟

Admin
1404/01/06

استفاده از خمیر نیمه آماده و استراحت دادن به خمیر برای گلوتن‌ زایی طبیع ی، راز نرمی و تردی نان است.

عباسی
1404/01/06

رمز تهیه خمیر بربری بدون ورز دادن زیاد چیست؟

ارسال نظر

[ نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود ]
درج آگهی رایگان

سایت آگهی90 یک شتاب دهنده تبلیغاتی میباشد که صرفا جهت نمایش آگهی ها و تبلیغات کاربران فعالیت دارد.در این سایت هیچ گونه خرید و فروش کالا وجود ندارد این سایت جهت تبلیغات کسب و کارهای مختلف , محصولات و خدمات میباشد.

اینمادSSL

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کنید.
ایمیل: info [@] agahi90.ir

طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع برعهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای شتاب دهنده تبلیغاتی آگهی90 محفوظ است
تصویر آیکن بگراند