10 نکته طلایی تهیه سمبوسه با نان لواش درخانه (1403)
سنبوسگ یا سنبوسه یا سمبوسه یک خوراکی ایرانی است که از خمیر پهنشده درست میشود به همین دلیل نوعی پیراشکی محسوب میشود که میانش را با سیبزمینی، گوشت کوبیده، پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته کرده باشند.
مواد لازم برای تهیه سمبوسه با نان لواش در خانه:
- 4 عدد نان لواش
- 1 عدد پیاز بزرگ
- 2 عدد سیب زمینی متوسط
- 1 عدد فلفل دلمه ای متوسط
- 100 گرم نخود پخته
- 1 عدد تخم مرغ
- مقداری نمک و فلفل
- مقداری روغن برای سرخ کردن
- سبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، تره) (1/2 پیمانه)
طرز تهیه سمبوسه با نان لواش:
ابتدا سیب زمینیها را آبپز کنید و سپس پوست آنها را بگیرید. سیب زمینیهای پخته را رنده کنید و پیاز داغ را به آن اضافه کنید.
سبزیجات معطر را خرد کنید و به همراه ادویهجات به مواد اضافه کنید. نخود پخته، پیاز رنده شده، سیب زمینی رنده شده، فلفل دلمه ای رنده شده، تخم مرغ، نمک و فلفل را در یک کاسه بزرگ با هم مخلوط کنید.
نان لواش را به اندازه دلخواه برش بزنید. به عنوان مثال نان لواش را به صورت مستطیل برش بزنید. سپس مقداری از مواد سمبوسه را در یک طرف نان لواش قرار دهید. لبه های نان لواش را به سمت داخل تا کنید و سپس نان لواش را به صورت مثلثی یا مربعی بپیچید.
یک تابه بزرگ را روی حرارت متوسط قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید. سمبوسه ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. سپس آنها را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
نکته 1:
از مواد تازه و با کیفیت استفاده کنید تا سمبوسه های شما خوشمزه تر شوند. استفاده از مواد تازه باعث می شود که سمبوسه های شما طعم و عطر بهتری داشته باشند.
نکته 2:
به خوبی مواد سمبوسه را با هم مخلوط کنید تا طعم و عطر آنها به خوبی به خورد هم بروند. مخلوط کردن مواد سمبوسه باعث می شود که طعم و عطر آنها یکدست شود.
نکته 3:
نان لواش را به اندازه دلخواه برش بزنید تا سمبوسه های شما به اندازه دلخواه باشند. برش زدن نان لواش به اندازه دلخواه باعث می شود که سمبوسه های شما به شکل دلخواه شما باشند.
نکته 4:
مواد سمبوسه را به اندازه ای در نان لواش قرار دهید که از لبه های نان بیرون نزنند. قرار دادن مواد سمبوسه بیش از حد در نان لواش باعث می شود که سمبوسه ها هنگام سرخ شدن باز شوند.
نکته 5:
سمبوسه ها را محکم بپیچید تا از باز شدن آنها جلوگیری شود. بپیچیدن محکم سمبوسه ها باعث می شود که مواد داخل آنها هنگام سرخ شدن بیرون نریزند.
نکته 6:
سمبوسه ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. سرخ کردن سمبوسه ها در روغن داغ باعث می شود که سمبوسه ها به خوبی سرخ شوند و طعم و عطر بهتری داشته باشند.
نکته 7:
سمبوسه ها را پس از سرخ شدن روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. قرار دادن سمبوسه ها روی دستمال حوله ای پس از سرخ شدن باعث می شود که روغن اضافی آنها گرفته شود و سمبوسه ها تردتر شوند.
نکته 8:
سمبوسه های آماده شده را می توانید به صورت گرم یا سرد سرو کنید. سمبوسه های گرم طعم و عطر بهتری دارند، اما سمبوسه های سرد نیز خوشمزه هستند.
نکته 9:
می توانید به مواد سمبوسه مواد دیگری مانند گوشت چرخ کرده، مرغ پخته، قارچ، زیتون و غیره اضافه کنید. اضافه کردن مواد دیگر به مواد سمبوسه باعث می شود که سمبوسه های شما طعم و عطر بهتری داشته باشند.
نکته 10:
سمبوسه های آماده شده را می توانید در یخچال نگهداری کنید. نگهداری سمبوسه های آماده شده در یخچال باعث می شود که بتوانید آنها را برای مدت طولانی تری نگهداری کنید.