10 نکته طلایی در مورد انواع سویق (1403)
1-سویق یا قاووت یا آرد تفت داده شده
سویق یک پودر غلات یا حبوبات تفت داده شده است که از آسیاب کردن کامل این مواد غذایی بدون سبوسگیری تهیه می شود که آن را قاووت نیز گویند. سویق دارای انواع مختلفی است که از جمله آنها می توان به سویق گندم، سویق جو، سویق برنج، سویق عدس، سویق نخود و سویق سنجد و سویق سیب اشاره کرد.
2-خواص سویق
سویق دارای خواص بسیاری برای سلامتی است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- افزایش انرژی
- بهبود عملکرد سیستم گوارش
- کمک به کاهش وزن
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- بهبود سلامت قلب
- پیشگیری از بیماری های مزمن مانند دیابت و سرطان
سویق را می توان به صورت خشک یا در ترکیب با مواد غذایی دیگر مانند شیر، آب، ماست و یا سوپ مصرف کرد.
3-طرز تهیه سویق
برای تهیه سویق، ابتدا دانه های غلات یا حبوبات را به خوبی تمیز می کنیم. سپس آنها را در یک تابه نچسب روی حرارت متوسط تفت می دهیم تا رنگ آنها کمی طلایی شود. پس از آن، دانه های تفت داده شده را آسیاب می کنیم تا به صورت پودر درآیند. در برخی موارد برای تهیه سویق باید ابتدا دانه های غلات یا حبوبات را آسیاب کزده و بعد تفت داد.
انواع سویق
4-سویق گندم:
سویق گندم یکی از رایج ترین انواع سویق است که از گندم کامل تفت داده شده تهیه می شود. سویق گندم برعکس سویق جو، چاقکننده بوده و برای رشد کودکان مفید است و پایه ترکیبی بسیاری از سویقهای دیگر است. سویق گندم باید از گندمِ کاملِ با سبوس تهیه شود. برخی برای تهیه این سویق ابتدا سبوس را در ظرفی جداگانه تفت میدهند و سپس آن را به آرد بوداده اضافه میکنند تا سبوسها زودتر نسوزند.
5-سویق جو:
سویق جو از جو کامل تفت داده شده تهیه می شود. سویق جو یکی از محبوبترین انواع سویقهاست چرا که به خاصیت لاغرکنندگیاش معروف است. اگر آن را در صبحانه میل کنید، مدت بیشتری احساس سیری خواهید کرد و ریزهخواری را کنار خواهید گذاشت! از همه مهمتر اینکه قند خون را هم کاهش میدهد و ضد دیابت است.
6-سویق برنج:
سویق برنج از برنج کامل تفت داده شده تهیه می شود. سویق برنج دارای خواص بسیاری برای سلامتی است و به عنوان یک منبع خوب از فیبر، پروتئین، آهن و منیزیم شناخته می شود.
7-سویق عدس:
سویق عدس از عدس کامل تفت داده شده تهیه می شود که برای کمکردن خونریزی خانمها در دوران قاعدگی کاربرد دارد. به علاوه خونساز است و معده و روده را تقویت کرده و به تثبیت قند خون کمک میکند. همچنین عطش را برطرف کرده و سلامت قلب را تضمین میکند. شما میتوانید از این سویق در تهیه آش، سوپ، کتلت استفاده کنید.
8-سویق نخود:
سویق نخود از نخود کامل تفت داده شده تهیه می شود. اگر از درد مفاصل رنج میبرید، پیشنهاد ما به شما سویق نخود است. برای درمان دیسک کمر و گردن نیز از این سویق غافل نشوید. عوارض بیماری اماس را تا حدودی کم میکند. به علاوه یک عضلهساز طبیعی به شمار میآید.
9-سویق سنجد:
سویق سنجد از هسته های سنجد کامل تفت داده شده تهیه می شود. سنجد به خاطر طعم شیرینش، پایه اصلی بسیاری از سویقهای ترکیبی است اما به تنهایی هم فواید زیادی دارد. شاید شنیده باشید که پودر سنجدِ کامل (با هسته و پوستهاش) یک مکمل طبیعی کلیسم به حساب میآید. سویق سنجد برای معده هم بسیار مفید است.
10-سویق سیب :
سویق سیب یک سویق تقویتی است که برای درمان تب مفید است. ضمنا کسانی که زیاد خون دماغ میشوند نیز میتوانند با مصرف این سویق مشکلشان را حل کنند. برخی حتی آن را درمانی برای مار و عقربگزیدگی میدانند.