10 نکته طلایی در مورد طرز تهیه سویق (1404)

10 نکته طلایی در مورد طرز تهیه سویق (1404)

بازدید: 1177    انتشار: 1404/01/01    کد مطلب: 25857    دسته بندی: لیست آموزش

10 نکته طلایی در مورد طرز تهیه سویق (1404)


1-سویق یا قاووت یا آرد تفت داده شده

سویق یک پودر غلات یا حبوبات تفت داده شده است که از آسیاب کردن کامل این مواد غذایی بدون سبوسگیری تهیه می شود که آن را قاووت نیز گویند. سویق دارای انواع مختلفی است که از جمله آنها می توان به سویق گندم، سویق جو، سویق برنج، سویق عدس، سویق نخود و سویق سنجد و سویق سیب اشاره کرد. 

طرز تهیه سویق؛ گنجینه‌ای از سلامتی و طعمی اصیل 

سویق، یکی از ارزشمندترین خوراکی‌های سنتی ایرانی است که از دیرباز به عنوان یک مکمل غذایی پرخاصیت مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این محصول با آسیاب کردن و تفت دادن دانه‌های غلات، حبوبات و مغزها تهیه می‌شود و سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر است. در این مقاله، به بررسی انواع سویق، خواص بی‌نظیر آن و طرز تهیه برخی از انواع رایج سویق می‌پردازیم. 

سویق چیست؟ 

سویق در واقع پودری مغذی و پر انرژی است که از آسیاب کردن و تفت دادن دانه‌های غلات، حبوبات، مغزها و گاهی اوقات گیاهان دارویی تهیه می‌شود. این پودر به صورت خشک و قابل نگهداری است و به عنوان یک مکمل غذایی بسیار مفید مورد استفاده قرار می‌گیرد. سویق‌ ها در رنگ‌ها و طعم‌های متنوعی وجود دارند و بسته به نوع دانه‌هایی که در تهیه آن‌ها استفاده می‌شود، خواص متفاوتی دارند. 

انواع سویق 

سویق‌ها تنوع بسیار زیادی دارند و هر کدام از آن‌ها خواص و فواید خاص خود را دارند. برخی از معروف‌ترین انواع سویق عبارتند از: 
سویق گندم: یکی از رایج‌ترین انواع سویق است که برای تقویت قوای جسمانی، افزایش وزن و بهبود هضم بسیار مفید است. 
سویق جو: برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهش قند خون مفید است. 
سویق عدس: سرشار از پروتئین و آهن است و برای تقویت خون‌سازی و افزایش انرژی بسیار مفید است. 
سویق سنجد: برای تقویت معده و کبد، بهبود عملکرد کلیه‌ها و تقویت قوای جنسی مفید است. 
سویق کنجد: سرشار از کلسیم و روی است و برای تقویت استخوان‌ها و موها مفید است. 
سویق کامل: ترکیبی از چندین نوع سویق است و تمامی خواص سویق های مختلف را دارا می‌باشد. 

2-خواص سویق 
سویق ها به دلیل ترکیبات غنی خود، خواص درمانی بسیاری دارند. برخی از مهم‌ترین خواص سویق عبارتند از: 
تقویت سیستم ایمنی بدن: سویق ها سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌ اکسیدان‌ ها هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند. 
افزایش انرژی: سویق‌ ها به دلیل داشتن کربوهیدرات‌ های پیچیده، منبع انرژی طولانی‌ مدت هستند. 
بهبود عملکرد دستگاه گوارش: فیبر موجود در سویق‌ها به بهبود هضم غذا و پیشگیری از یبوست کمک می‌کند. 
تقویت استخوان‌ها: سویق‌ ها حاوی کلسیم و فسفر هستند که برای سلامت استخوان‌ها ضروری هستند. 
کاهش قند خون: سویق جو به دلیل داشتن فیبر بالا به کاهش قند خون کمک می‌کند. 

نکته: برای حفظ خواص سویق، بهتر است آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. 

خلاصه خواص سویق
سویق دارای خواص بسیاری برای سلامتی است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد: 
  • افزایش انرژی 
  • بهبود عملکرد سیستم گوارش 
  • کمک به کاهش وزن 
  • تقویت سیستم ایمنی بدن 
  • بهبود سلامت قلب 
  • پیشگیری از بیماری های مزمن مانند دیابت و سرطان 

سویق را می توان به صورت خشک یا در ترکیب با مواد غذایی دیگر مانند شیر، آب، ماست و یا سوپ مصرف کرد. 

3-طرز تهیه سویق 
برای تهیه سویق، ابتدا دانه های غلات یا حبوبات را به خوبی تمیز می کنیم. سپس آنها را در یک تابه نچسب روی حرارت متوسط تفت می دهیم تا رنگ آنها کمی طلایی شود. پس از آن، دانه های تفت داده شده را آسیاب می کنیم تا به صورت پودر درآیند. در برخی موارد برای تهیه سویق باید ابتدا دانه های غلات یا حبوبات را آسیاب کزده و بعد تفت داد.

انواع سویق 

4-سویق گندم: 
سویق گندم یکی از رایج ترین انواع سویق است که از گندم کامل تفت داده شده تهیه می شود. سویق گندم برعکس سویق جو، چاق‌کننده بوده و برای رشد کودکان مفید است و پایه ترکیبی بسیاری از سویق‌های دیگر است. سویق گندم باید از گندمِ کاملِ با سبوس تهیه شود. برخی برای تهیه این سویق ابتدا سبوس را در ظرفی جداگانه تفت می‌دهند و سپس آن را به آرد بوداده اضافه می‌کنند تا سبوس‌ها زودتر نسوزند.

5-سویق جو: 
سویق جو از جو کامل تفت داده شده تهیه می شود. سویق جو یکی از محبوب‌ترین انواع سویق‌هاست چرا که به خاصیت لاغرکنندگی‌اش معروف است. اگر آن را در صبحانه میل کنید، مدت بیشتری احساس سیری خواهید کرد و ریزه‌خواری را کنار خواهید گذاشت! از همه مهمتر این‌که قند خون را هم کاهش می‌دهد و ضد دیابت است.

6-سویق برنج: 
سویق برنج از برنج کامل تفت داده شده تهیه می شود. سویق برنج دارای خواص بسیاری برای سلامتی است و به عنوان یک منبع خوب از فیبر، پروتئین، آهن و منیزیم شناخته می شود. 

7-سویق عدس: 
سویق عدس از عدس کامل تفت داده شده تهیه می شود که برای کم‌کردن خونریزی خانم‌ها در دوران قاعدگی کاربرد دارد. به علاوه خونساز است و معده و روده را تقویت کرده و به تثبیت قند خون کمک می‌کند. همچنین عطش را برطرف کرده و سلامت ‌قلب را تضمین می‌کند. شما می‌توانید از این سویق در تهیه آش، سوپ، کتلت استفاده کنید.

8-سویق نخود: 
سویق نخود از نخود کامل تفت داده شده تهیه می شود. اگر از درد مفاصل رنج می‌برید،‌ پیشنهاد ما به شما سویق نخود است. برای درمان دیسک کمر و گردن نیز از این سویق غافل نشوید. عوارض بیماری ام‌اس را تا حدودی کم می‌کند. به علاوه یک عضله‌ساز طبیعی به شمار می‌آید.

9-سویق سنجد: 
سویق سنجد از هسته های سنجد کامل تفت داده شده تهیه می شود. سنجد به خاطر طعم شیرینش،‌ پایه اصلی بسیاری از سویق‌های ترکیبی است اما به تنهایی هم فواید زیادی دارد. شاید شنیده باشید که پودر سنجدِ کامل (با هسته و پوسته‌اش) یک مکمل طبیعی کلیسم به حساب می‌آید. سویق سنجد برای معده هم بسیار مفید است.

10-سویق سیب :
سویق سیب یک سویق تقویتی است که برای درمان تب مفید است. ضمنا کسانی که زیاد خون دماغ می‌شوند نیز می‌توانند با مصرف این سویق مشکلشان را حل کنند. برخی حتی آن را درمانی برای مار و عقرب‌گزیدگی می‌دانند.

نکات مهم در مورد سویق 
سویق مناسب برای همه افراد نیست: افرادی که به برخی از مواد تشکیل دهنده حساسیت دارند، باید از مصرف آن خودداری کنند. 
مصرف متعادل: مصرف بیش از حد سویق می‌تواند عوارضی مانند یبوست یا نفخ را به دنبال داشته باشد. 
مشورت با پزشک: قبل از مصرف سویق، به خصوص در دوران بارداری و شیردهی، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. 

کلمات کلیدی: سویق، خواص سویق، طرز تهیه سویق، سویق گندم، سویق جو، سویق عدس، سویق سنجد، سویق کنجد، تغذیه کامل، طب سنتی

نکته جالب

تبلیغات حرفه ای

درج آگهی رایگان



نظرات کاربران
Admin
1403/10/22

یک تا دو قاشق غذاخوری در روز برای بزرگسالان کافیه.

طنین
1403/10/22

برای مصرف روزانه چه مقدار سویق توصیه میشه؟

Admin
1403/10/22

بله ، اما سویق سنتی و خونگی مواد مغذی بیشتری داره و طعمش طبیعی‌تره.

حامد
1403/10/22

میشه سویق رو با دستگاه‌های صنعتی تهیه کرد؟

Admin
1403/10/22

زیاد بو دادن و سوختن جو باعث تلخی میشه ، باید با حرارت ملایم بو داده بشه.

مصطفی
1403/10/22

چرا بعضی سویق‌ها تلخ میشن؟

Admin
1403/10/22

با شیر مادر یا شیر خشک رقیق کنید ، فقط حواستون باشه خیلی غلیظ نشه.

رخساره
1403/10/22

چه جوری میشه سویق رو برای نوزاد آماده کرد؟

Admin
1403/10/22

وقتی بوی مطبوعی بده و رنگش طلایی - قهوه‌ای روشن بشه ، یعنی آماده‌ست.

خرمناز
1403/10/22

چطوری میشه فهمید جو برای سویق کاملاً برشته شده؟

Admin
1403/10/22

در ظرف شیشه‌ای دربسته و در جای خشک تا 6 ماه قابل نگهداری است.

بهنوش
1403/10/22

مدت زمان نگهداری سویق چقدر است؟

Admin
1403/10/22

اضافه کردن کمی دارچین و گلاب موقع بو دادن جو ، طعمش رو فوق‌ العاده میکنه.

آذین
1403/10/22

یه راز خونگی برای خوشمزه‌تر شدن سویق چی میتونه باشه؟

Admin
1403/10/22

آسیاب سنگی حرارت کمتری تولید میکنه و باعث حفظ ویتامین‌های سویق میشه.

افشین
1403/10/22

میشه بگی چرا باید سویق رو با آسیاب سنگی آرد کنیم؟

Admin
1403/10/22

جو دو سر ارگانیک بهترین انتخابه چون هضمش برای کودکان راحت‌تره.

زهرا
1403/10/22

برای تهیه سویق کودک چه نوع جویی مناسب‌تره؟

Admin
1403/10/22

بو دادن باعث میشه طعم و عطر جو بهتر بشه و مواد مغذیش حفظ بشه.

ابراهیم
1403/10/22

چرا سویق رو باید قبل از بوجاری دادن بو داد؟

ارسال نظر

[ نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود ]
درج آگهی رایگان

سایت آگهی90 یک شتاب دهنده تبلیغاتی میباشد که صرفا جهت نمایش آگهی ها و تبلیغات کاربران فعالیت دارد.در این سایت هیچ گونه خرید و فروش کالا وجود ندارد این سایت جهت تبلیغات کسب و کارهای مختلف , محصولات و خدمات میباشد.

اینمادSSL

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کنید.
ایمیل: info [@] agahi90.ir

طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع برعهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای شتاب دهنده تبلیغاتی آگهی90 محفوظ است
تصویر آیکن بگراند