10 نکته طلایی در مورد نان و شیرینی (1403)
1-نان خرمایی
نان خرمایی نوعی شیرینی سنتی ایرانی است که از خرما، آرد گندم، شکر، روغن، زعفران، آب و گلاب تهیه می شود. این شیرینی در استان های کرمانشاه، ایلام، کردستان و همدان تهیه می شود و به عنوان یک سوغاتی محبوب در این مناطق شناخته می شود. نان خرمایی معمولاً به شکل دایره ای یا مستطیل شکل است و دارای بافتی نرم و لطیف است. این شیرینی دارای طعمی شیرین و مقوی است و به عنوان یک میان وعده یا دسر مصرف می شود.
2-کلوچه فومن
کلوچه فومن یکی از شیرینی های سنتی و محبوب استان گیلان است که به دلیل طعم و عطر بی نظیر خود، شهرت جهانی دارد. این کلوچه از آرد گندم، تخم مرغ، روغن مایع، شکر، خمیر مایه، دارچین، جوز هندی و وانیل تهیه می شود. کلوچه فومن معمولاً به شکل دایره ای یا مستطیل شکل است و دارای بافتی نرم و لطیف است. این شیرینی دارای طعمی شیرین و مقوی است و به عنوان یک میان وعده یا دسر مصرف می شود.
3-باقلوا یزد
کیک باقلوا یک شیرینی خوشمزه و محبوب است که دارای انواع مختلفی است از جمله: باقلوای یزد قدیمیترین نوع شیرینی در یزد محسوب میشود. گلاب، شکر، هل، آرد، بیکینگ پودر، زردهٔ تخممرغ، خاک قند، شیر و روغن، مواد اولیه این شیرینی را تشکیل میدهند.
4-باقلوای قزوین
باقلوای قزوین که از سه بخش خمیر باقلوا (شامل گلاب، آب گرم، روغن جامد، آرد الکشده)، مواد داخل باقلوا (شامل پودر بادام، پودر پسته، پودر قند، زعفران حلشده در آب و پودر هل) و شربت باقلوا (شامل آب، شکر، گلاب، پودر قند و هل) تشکیل میشود. بعد از پخته شدن باقلوا به وسیلهٔ فر، روی آن شربت باقلوا ریخته میشود.
5-باقلوا ترکی
باقلوا ترکی که یک دسر شیرینی لایهای است که از خمیر فیلو درست می شود که با آجیل خرد شده پر شده و با شربت یا عسل شیرین شده است. شربت این شیرینی را اغلب با گلاب و هل طعمدار میکنند.
6-نان برنجی
نان برنجی شیرین یک شیرینی خوشمزه و محبوب است.نان برنجی نام یک نوع شیرینی محلی کردی و سوغات شهر کرمانشاه است. در تهیه این شیرینی که شهرت خاصی در میان ایرانگردان و ایرانیان دارد از آرد برنج، آرد گندم، پودر شکر، روغن جامد، تخم مرغ، گلاب و روغن کرمانشاهی استفاده میشود.
7-شیرینی نخودچی
شیرینی نخودچی یک شیرینی خوشمزه و محبوب است.شیرینی نخودچی یا نان نخودچی یکی از شیرینی های سنتی قزوین و از معروفترین شیرینیهای ایرانی است. در حال حاضر در بیشتر شهرهای ایران تهیه می گردد. شیرینی نان نخودچی به علت ریز بودن شیرینی، مناسب برای ایام عید نوروز و خوردن فرزندان شما است.
8-کیک یزدی
کیک یزدی در واقع نوعی کیک اسفنجی یا کیک کرهای است که در قالبهایی کوچک پخته میشود. نوعی نان نیمه شیرین و نوعی کیک بهشمار میآید. کیک یزدی نوعی شیرینی بومی یزد در مرکز ایران است و اکنون در سراسر ایران عزیز برای پذیرایی در مراسم مذهبی از آن استفاده میکنند. مواد لازم در تهیه کیک یزدی.، تخم مرغ، شکر، روغن یا کره، آرد کامل، بیکینگ پودر، ماست یا شیر، هل و در صورت دلخواه مقداری کشمش و خلال پسته است.
9-نان شیرمال
نان شیرمال نوعی نان است که از آرد گندم و شیر و روغن پخته میشود. نوعی نان شبیه به نان فطیر است که در بسیاری از شهرهای ایران با روشهای متفاوت پخت میشود و فارغ از مواد استفاده شده در پخت آن اغلب مدور و با قطر کمتر از ۴۰ سانتیمتر و به رنگ قهوه ای تیره است.
10-پف نکردن کیک
اولین و مهم ترین نکته در تهیه کیک، استفاده از مواد اولیه تازه و با کیفیت است. آرد، آب، تخم مرغ، شیر، روغن و سایر موادی که در تهیه کیک استفاده می کنید باید تازه باشند تا کیک شما طعم و بافت خوبی داشته باشد.
خمیر ترش : خمیر ترش از ترکیب آب، آرد و مقدار کمی خمیر مایه قدیمی تهیه میشود. خمیر ترش به دلیل وجود باکتریها و مخمرها، خاصیت تخمیر دارد و باعث میشود که خمیر پف کند. برای تهیه خمیر ترش، ابتدا مقداری آرد و آب را مخلوط میکنند و در ظرفی دربسته قرار میدهند. پس از چند ساعت، خمیر شروع به تخمیر میکند و حجم آن افزایش مییابد. خمیر ترش را میتوان برای تهیه انواع نان، شیرینی و دیگر محصولات غذایی استفاده کرد.
خمیر مایه خشک : خمیر مایه خشک نیز از مخمرها تهیه میشود. خمیر مایه خشک را میتوان به صورت مستقیم به خمیر اضافه کرد و نیازی به خمیر ترش ندارد. خمیر مایه خشک نسبت به خمیر ترش ماندگاری بیشتری دارد و میتوان آن را برای مدت طولانی در دمای اتاق نگهداری کرد.