10 نکته طلایی در مورد نان روغنی ترکی (1403)
نان روغنی :
یاغلی چورک یک نان روغنی سنتی ایرانی است که در بسیاری از مناطق ایران، به ویژه در آذربایجان شرقی و غربی، تهیه می شود. این نان از آرد گندم، روغن مایع، تخم مرغ، شکر، شیر، خمیر مایه و نمک تهیه می شود.
مواد لازم
- 500 گرم آرد گندم
- 2 قاشق غذاخوری روغن
- 1 عدد تخم مرغ
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- 1/2 پیمانه شیر
- 1 قاشق چایخوری خمیر
- 1/2 قاشق چایخوری نمک
- کنجد به مقدار لازم
طرز تهیه
1-ابتدا خمیر مایه را با 1/4 پیمانه آب ولرم و 1 قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید
2-به مدت 10 دقیقه در جای گرم قرار دهید تا عمل بیاید.
3-در یک کاسه بزرگ، آرد، روغن مایع، تخم مرغ، شکر باقی مانده، شیر و نمک را مخلوط کنید.
4-سپس خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید و خمیر را به خوبی ورز دهید تا نرم و لطیف شود.
5-روی خمیر را بپوشانید و به مدت 2 ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.
6-پس از اینکه خمیر ور آمد، آن را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت را به شکل دایره ای باز کنید و روی آن را با روغن بمالید.
7-سپس خمیر را به صورت لوله ای بپیچید و به شکل دایره ای درآورید.
8-نان ها را در سینی فر قرار دهید و روی آنها را با زرده تخم مرغ و زعفران مخلوط شده رومال کنید.
9-فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید و نان ها را به مدت 30 دقیقه در فر بپزید تا کاملاً طلایی شوند. نان ها را پس از پخت از فر خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شوند.
10-برای اینکه نان یاغلی چورک شکل زیبایی داشته باشد، می توانید قبل از پخت آن را با مهر یا قالب نان تزئین کنید.
نکات مهم
برای اینکه نان یاغلی چورک تردتر شود، می توانید به خمیر آن یک قاشق غذاخوری بکینگ پودر اضافه کنید.
اگر می خواهید نان یاغلی چورک عطر بیشتری داشته باشد، می توانید به خمیر آن کمی پودر زنجبیل یا هل اضافه کنید.