10 نکته طلایی در مورد نان توموشی خانگی (1403)

10 نکته طلایی در مورد نان توموشی خانگی (1403)

بازدید: 1104    انتشار: 1403/05/12    کد مطلب: 25851    دسته بندی: لیست آموزش
10 نکته طلایی در مورد نان توموشی خانگی (1403)

نان توموشی 
نان توموشی نان محلی استان هرمزگان است که از آرد گندم، خمیر مایه، آب و نمک تهیه می شود. این نان به دلیل طعم و عطر بی نظیری که دارد، یکی از محبوب ترین نان های جنوب ایران است. 

نان توموشی در استان هرمزگان با نام های لیتک، تمشی، نون تاوه و در بعضی استانها با نام رگاگ یا رقاق نیز شناخته می شود. این نان معمولاً با سس مهیاوه یا سوراغ سرو می شود. 

نان رگاگ یا نان تموشی یکی از نان‌های سنتی و قدیمی محبوب استان هرمزگان و شهر لارستان است و معمولاً به جای وعده‌های غذایی، مخصوصاً صبحانه استفاده می‌شود، چون طبخ این نان ساده است.

تاریخچه 
تاریخچه نان توموشی به دوران پیش از اسلام باز می گردد. این نان در گذشته به عنوان یک نان سفره ای در میان مردم هرمزگان استفاده می شده است. نان توموشی معمولاً در تاوه یا تنور پخته می شود. 

برای پخت این نان، خمیر را به شکل دایره ای باز می کنند و سپس در تاوه یا تنور قرار می دهند. نان توموشی یک منبع غنی از کربوهیدرات، پروتئین و فیبر است. این نان همچنین حاوی مقادیر مناسبی از ویتامین ها و مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و پتاسیم است. 

مواد لازم برای تهیه نان توموشی: 
  • 500 گرم آرد گندم 
  • 1 قاشق چایخوری نمک 
  • 1/2 قاشق چایخوری خمیر مایه
  • 1/2 پیمانه آب ولرم 

طرز تهیه نان توموشی: 
1-ابتدا خمیر مایه را در آب ولرم حل کنید و به مدت 5 دقیقه کنار بگذارید تا عمل بیاید. 
2-آرد را در یک کاسه بزرگ الک کنید و نمک را به آن اضافه کنید. 
3-خمیر مایه عمل آمده را به آرد اضافه کنید و شروع به ورز دادن کنید. ورز دادن خمیر را تا زمانی ادامه دهید که خمیر نرم و لطیف شود. 
4-خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید. 
5-خمیر را به مدت 1 ساعت در یک مکان گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود. 
6-پس از اینکه خمیر حجم گرفت، آن را از کاسه خارج کنید و به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید. 
7-هر قسمت از خمیر را به شکل دایره ای باز کنید. نان ها را در یک تاوه یا تنور چرب شده قرار دهید. 
8-اگر از تاوه استفاده می کنید، حرارت را متوسط قرار دهید و نان ها را به مدت 10 دقیقه بپزید.
9-اگر از تنور استفاده می کنید، حرارت را بالا قرار دهید و نان ها را به مدت 5 دقیقه بپزید. 
10-نان توموشی های پخته شده را از تاوه یا تنور خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شوند. 

سرو نان توموشی: 
نان توموشی را می توانید به تنهایی یا همراه با چای ایرانی، شیر و یا انواع مربا و عسل سرو کنید. این نان همچنین می تواند به عنوان یک صبحانه یا یک میان وعده لذیذ مورد استفاده قرار گیرد.

نکته جالب

تبلیغات حرفه ای

درج آگهی رایگان



ارسال نظر

[ نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود ]
درج آگهی رایگان

سایت آگهی90 یک شتاب دهنده تبلیغاتی میباشد که صرفا جهت نمایش آگهی ها و تبلیغات کاربران فعالیت دارد.در این سایت هیچ گونه خرید و فروش کالا وجود ندارد این سایت جهت تبلیغات کسب و کارهای مختلف , محصولات و خدمات میباشد.

اینمادSSL

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کنید.
ایمیل: info [@] agahi90.ir

طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع برعهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای شتاب دهنده تبلیغاتی آگهی90 محفوظ است
تصویر آیکن بگراند