10 نکته طلایی در مورد نان تیری خانگی (1403)

10 نکته طلایی در مورد نان تیری خانگی (1403)

بازدید: 1060    انتشار: 1403/10/12    کد مطلب: 25844    دسته بندی: لیست آموزش

10 نکته طلایی در مورد نان تیری خانگی (1403) 


نان تیری 

نوعی نان سنتی ایرانی است که در استان های کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کردستان و کرمانشاه تهیه می شود. 

طرز تهیه نان تیری خانگی 

نان تیری، یکی از نان‌های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با بافت نازک و ترد خود، طرفداران بسیاری دارد. این نان خوشمزه، اغلب به عنوان همراه غذاهای محلی استفاده می‌شود و طعمی بی‌نظیر به آن‌ها می‌بخشد. در این مقاله، طرز تهیه نان تیری خانگی را به صورت مرحله به مرحله و همراه با نکات طلایی آموزش می‌دهیم تا بتوانید این نان خوشمزه را در منزل تهیه کنید. 

چرا نان تیری را انتخاب کنیم؟ 

سادگی تهیه: با وجود ظاهر ساده، تهیه نان تیری در خانه بسیار آسان است و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد. 
طعم بی‌نظیر: ترکیب آرد، آب و نمک، طعمی ساده و دلپذیر به نان تیری می‌دهد که با انواع غذاها سازگاری دارد. 
تغذیه‌ای: نان تیری به دلیل استفاده از آرد سبوس‌دار، فیبر بالایی دارد و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. 
ترد و نازک: بافت ترد و نازک نان تیری، آن را به یک انتخاب عالی برای همراهی غذاهای مختلف تبدیل کرده است. 

نکات طلایی برای تهیه نان تیری: 
آرد: برای تهیه نان تیری، بهتر است از آرد نانوایی استفاده کنید. 
آب: دمای آب ولرم برای فعال شدن گلوتن بسیار مهم است. 
ورز دادن: ورز دادن خمیر به مدت کافی باعث بهبود بافت نان می‌شود. 
نازک کردن خمیر: نان تیری باید بسیار نازک باشد تا ترد و خوشمزه شود. 
پخت: برای پخت نان تیری می‌توانید از تابه، ساج یا تنور استفاده کنید. 


این نان از :

  • آرد کامل گندم
  •  آب
  • نمک 
  • خمیر مایه 
تهیه می شود و در تنور پخته می شود. نان تیری معمولاً به شکل دایره ای یا مستطیل شکل است و دارای بافتی نرم و لطیف است. 
این نان دارای طعمی ترش و مقوی است و به عنوان یک غذای اصلی یا میان وعده مصرف می شود. 

نان تیری را می توان به دو روش پخت کرد: 

1-آرد گندم، آب، نمک و خمیر مایه را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید. 

2-خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا نرم و لطیف شود. 

3-خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید. 

4-خمیر را در یک مکان گرم به مدت 2 تا 3 ساعت استراحت دهید تا ور بیاید.

مشاهده قیمت محصولات

5-خمیر ورآمده را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. 

6-هر قسمت از خمیر را به شکل دایره ای یا مستطیل شکل باز کنید.
  • روش اول: استفاده از فر 

7-نان ها را در یک سینی فر قرار دهید و روی آنها را بپوشانید. 

8-فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید. 

9-نان ها را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر بپزید تا طلایی رنگ شوند. 

  • روش دوم: استفاده از تنور

10-نان ها را در یک تنور داغ قرار دهید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید تا طلایی رنگ شوند. 

در هر دو روش، پس از پخت نان ها، آنها را از تنور یا فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند.
 سپس نان ها را برش بزنید و سرو کنید. 

نکات مهم در تهیه نان تیری: 

از آرد گندم مرغوب استفاده کنید. 
خمیر را به اندازه کافی ورز دهید تا نرم و لطیف شود. 
خمیر را قبل از پخت به مدت چند ساعت استراحت دهید تا ور بیاید. 
نان را در تنور یا فر داغ پخت کنید تا به خوبی پخته شود. 
با رعایت این نکات، می توانید نان تیری خوشمزه و لذیذی تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه نان تیری (برای حدود 4 نفر): 
آرد نانوایی: 3 پیمانه 
آب ولرم: حدود 1 لیوان 
نمک: 1 قاشق چای‌خوری 
روغن مایع: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری، برای نرمی بیشتر خمیر) 

طرز تهیه گام به گام: 
مخلوط کردن آرد و نمک: آرد را در یک کاسه بزرگ الک کنید و نمک را به آن اضافه کنید. 
اضافه کردن آب: کم‌کم آب ولرم را به آرد اضافه کنید و با دست ورز دهید تا خمیری نرم و یکدست به دست آید. توجه داشته باشید که مقدار آبی که استفاده می‌کنید ممکن است بسته به نوع آرد کمی متفاوت باشد. 
ورز دادن خمیر: خمیر را روی سطح آرد پاشی شده به مدت 5-10 دقیقه ورز دهید تا گلوتن فعال شود و خمیر کشسانی پیدا کند. اگر خمیر خیلی سفت بود، کمی آب و اگر خیلی شل بود، کمی آرد اضافه کنید. 
استراحت خمیر: خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید، روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود. 
باز کردن خمیر: بعد از استراحت، خمیر را روی سطح آرد پاشی شده پهن کنید و با وردنه خیلی نازک آن را باز کنید. دقت کنید که نان تیری باید بسیار نازک باشد. 
پخت نان: یک تابه بزرگ را روی حرارت متوسط گرم کنید. نان باز شده را روی تابه قرار دهید و چند ثانیه صبر کنید تا یک طرف آن طلایی شود. سپس نان را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز طلایی شود. 
سرو: نان تیری را داغ و همراه با غذاهای مختلف میل کنید. 

نکات سلامت : 
مواد اولیه: از مواد اولیه تازه و با کیفیت استفاده کنید. 
بهداشت: قبل از شروع کار، دست‌ها و وسایل آشپزخانه را به خوبی بشویید. از ظروف تمیز و بهداشتی استفاده کنید. 
سبوس‌دار: برای تهیه نان تیری سبوس‌دار، می‌توانید از آرد کامل استفاده کنید. 
تغذیه: نان تیری را می‌توانید با انواع سبزیجات و لبنیات مصرف کنید تا یک وعده غذایی کامل داشته باشید. 

با رعایت این نکات، می‌توانید نان تیری خانگی خوشمزه و تردی را تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. 

کلمات کلیدی: طرز تهیه نان تیری، نان تیری خانگی، دستور پخت نان تیری، نان، نان خانگی، نانوايي، آرد نانوایی، آشپزی، غذاهای ایرانی، نان سنتی

نکته جالب

تبلیغات حرفه ای

درج آگهی رایگان



ارسال نظر

[ نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود ]
درج آگهی رایگان

سایت آگهی90 یک شتاب دهنده تبلیغاتی میباشد که صرفا جهت نمایش آگهی ها و تبلیغات کاربران فعالیت دارد.در این سایت هیچ گونه خرید و فروش کالا وجود ندارد این سایت جهت تبلیغات کسب و کارهای مختلف , محصولات و خدمات میباشد.

اینمادSSL

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کنید.
ایمیل: info [@] agahi90.ir

طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع برعهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای شتاب دهنده تبلیغاتی آگهی90 محفوظ است
تصویر آیکن بگراند