10 نکته طلایی در مورد نان تیری خانگی (1403)
نان تیری
نوعی نان سنتی ایرانی است که در استان های کهگیلویه و بویراحمد، فارس، کردستان و کرمانشاه تهیه می شود.
این نان از :
- آرد کامل گندم
- آب
- نمک
- خمیر مایه
تهیه می شود و در تنور پخته می شود. نان تیری معمولاً به شکل دایره ای یا مستطیل شکل است و دارای بافتی نرم و لطیف است.
این نان دارای طعمی ترش و مقوی است و به عنوان یک غذای اصلی یا میان وعده مصرف می شود.
نان تیری را می توان به دو روش پخت کرد:
1-آرد گندم، آب، نمک و خمیر مایه را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
2-خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا نرم و لطیف شود.
3-خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید.
4-خمیر را در یک مکان گرم به مدت 2 تا 3 ساعت استراحت دهید تا ور بیاید.
5-خمیر ورآمده را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
6-هر قسمت از خمیر را به شکل دایره ای یا مستطیل شکل باز کنید.
7-نان ها را در یک سینی فر قرار دهید و روی آنها را بپوشانید.
8-فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید.
9-نان ها را به مدت 20 تا 25 دقیقه در فر بپزید تا طلایی رنگ شوند.
10-نان ها را در یک تنور داغ قرار دهید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بپزید تا طلایی رنگ شوند.
در هر دو روش، پس از پخت نان ها، آنها را از تنور یا فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند.
سپس نان ها را برش بزنید و سرو کنید.
نکات مهم در تهیه نان تیری:
از آرد گندم مرغوب استفاده کنید.
خمیر را به اندازه کافی ورز دهید تا نرم و لطیف شود.
خمیر را قبل از پخت به مدت چند ساعت استراحت دهید تا ور بیاید.
نان را در تنور یا فر داغ پخت کنید تا به خوبی پخته شود.
با رعایت این نکات، می توانید نان تیری خوشمزه و لذیذی تهیه کنید.