کیک باقلوا
یک شیرینی خوشمزه و محبوب است. که دارای انواع مختلفی است از جمله: باقلوای یزد، قدیمیترین نوع شیرینی در یزد محسوب میشود. گلاب، شکر، هل، آرد، بیکینگ پودر، زردهٔ تخممرغ، خاک قند، شیر و روغن، مواد اولیه این شیرینی را تشکیل میدهند.
باقلوای قزوین باقلوای قزوین که از سه بخش خمیر باقلوا (شامل گلاب، آب گرم، روغن جامد، آرد الکشده)، مواد داخل باقلوا (شامل پودر بادام، پودر پسته، پودر قند، زعفران حلشده در آب و پودر هل) و شربت باقلوا (شامل آب، شکر، گلاب، پودر قند و هل) تشکیل میشود. بعد از پخته شدن باقلوا به وسیلهٔ فر، روی آن شربت باقلوا ریخته میشود.
باقلوا ترکی باقلوا ترکی که یک دسر شیرینی لایهای است که از خمیر فیلو درست می شود که با آجیل خرد شده پر شده و با شربت یا عسل شیرین شده است. شربت این شیرینی را اغلب با گلاب و هل طعمدار میکنند.
در ادامه، مراحل پختن شیرینی کیک باقلوا با آرد کامل را برای شما توضیح دادهایم:
مواد:
- آرد کامل: 3 پیمانه
- پودر قند یا شکر: 1 پیمانه
- ماست: 1 پیمانه
- روغن کنجد یا زیتون: ۱ پیمانه
- تخم مرغ : 4 عدد
- هل پودر شده: 1/2 قاشق چایخوری
- بکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
- زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
- خرفه یا پودر خرفه
برای مغردار کردن و تزیین:
- گردو یا بادام یا پسته: به میزان دلخواه، خرد شده
مراحل:
1. ترکیب مواد:
- در یک کاسه ابتدا پودر قند و روغن را مخلوط کرده تا 3 دقیقه هم بزنید سپس تک تک تخم مرغ ها یکی یکی اضافه کرده و هر بار یک دقیقه هم بزنید اما تخم مرغ چهارم را برای رومال کردن کیک نگه دارید و سپس هل پودر شده و ماست را اضافه کرده و مخلوط میکنیم بعد نصف زعفران دمکرده را اضافه کنید و هم بزنید ،آرد کامل و بکینگ پودر را مخلوط و الک کرده ،اما همه آرد را یک جا اضافه نکنید بلکه نصف آنرا اضافه کرده و دوباره به خوبی مخلوط کنید . باقی آرد را کم کم اضافه کنید تا یک خمیر یکنواخت به دست آید.
2. رومال کردن کیک :
- برای اینکه کیک ها رنگ زرد و براق داشته باشند از یک عدد تخم مرغ و یک قاشق ماست و یک قاشق زعفران دمکرده استفاده کنید به این صورت که این سه را با هم مخلوط کنید و در مرحله 5 روی خمیر کاملا بمالید.
3. مغزدار کردن:
- برای مغزدار کردن کیک خود گردو و بادام خرد شده را در صورت تمایل به تساوی در داخل خمیر بریزید.
4. استراحت خمیر:
- خمیر را در یک کاسه جدا گانه گذاشته و در دمای محیط به مدت 1 ساعت استراحت دهید.
5. آمادهسازی تابه یا قالب فر:
- یک تابه یا یک قالب فر را با روغن چرب کنید و یا از یک کاغذ روغنی استفاده کنید تا خمیر به آن نچسبد. سپس خمیر را در آن تابه یا قالب ریخته و کاملا پخش کنید.
6. پخت در حرارت ملایم:
- تابه را بر روی حرارت کم تا متوسط و البته شعله پخش کن قرار دهید و شیرینی را به آرامی پخت کنید.در تابه را روی آن بگذارید. این مرحله ممکن است یک مدت زمان 20 تا 30 دقیقه ای نیاز داشته باشد.در صورت استفاده از فر آن را از یک ربع قبل گرم کرده و در طبقه وسط با دمای 180 درجه با مدت زمان 30 تا 35 دقیقه بپزید.
7.برش دادن کیک :
- بعد از کمی خنک شدن کیک ، طرح دلخواه خود را روی کیک ایجاد کنید.یعنی به شکل مربع یا سایر اشکال آنرا برش دهید و روی آن را با مخلوط عسل و آب یا نبات و آب، چسبناک کنید تا تزیین مراحل بعد روی کیک بچسبد.
8.استفاده از خرفه :
- برگها یا تخم خرفه میتواند موجب کاهش فشار خون بالا شوند. خرفه حاوی اسیدچرب امگا۳ است، امگا۳ چربی است که در ماهی یافت میشود و موجب کاهش کلسترول و فشار خون میشود. گیاه خرفه جزء گیاهان ضد سرطان و ضد فشار خون است. خرفه حاوی مقادیر بالای ویتامین C است که این ویتامین نیز از عوامل ضد اکسید کنندهها و ضد عوامل سرطان زا است.
میتوانید از پودر تخم خرفه یا سبزی خشک شده خرفه روی شیرینی کیک باقلوا خود استفاده کنید.
9. تزیین:
- پس از پخت، شیرینی کیک باقلوا وقتی به خوبی خنک شد. در صورت تمایل، با بادام یا پسته تزیین کنید.
10. سرو:
- شیرینی کیک باقلوا آماده به سرو شدن است. از آن با یک فنجان دمنوش فصل لذت ببرید!
لطفاً توجه داشته باشید که زمان پخت شیرینی ممکن است بسته به نوع آرد، حرارت موجود و دیگر شرایط متغیر باشد. این توصیحات مقدمهای برای شروع هستند و تجربه شما نیز در بهبود نتیجه کمک کننده خواهد بود.