شیرینی نخودچی
یک شیرینی خوشمزه و محبوب است. شیرینی نخودچی یا نان نخودچی یکی از شیرینی های سنتی قزوین و از معروفترین شیرینیهای ایرانی است. در حال حاضر در بیشتر شهرهای ایران تهیه می گردد. شیرینی نان نخودچی به علت ریز بودن شیرینی، مناسب برای ایام عید نوروز و خوردن فرزندان شما است.
در ادامه، مراحل پختن شیرینی نخودچی با آرد نخودچی را برای شما توضیح دادهایم:
مواد:
- آرد نخودچی: 2 پیمانه
- آرد گندم یا قنادی: ۱/۲ پیمانه
- پودر قند: 1 پیمانه
- روغن کنجد یا زیتون: ۱/۲ پیمانه
- هل پودر شده: 1 چهارم قاشق چایخوری
- پودر پسته (اختیاری): برای تزیین
- خرفه یا پودر خرفه
برای مغردار کردن:
- گردو یا بادام: به میزان دلخواه، خرد شده
مراحل:
1. ترکیب مواد:
- ابتدا آرد نخودچی و آرد گندم را مخلوط و سپس الک میکنیم، بعد در یک کاسه پودر قند و روغن و پودر هل را مخلوط کرده سپس آرد نخودچی را اضافه کنید اما همه آرد را یک جا اضافه نکنید بلکه نصف آنرا اضافه کرده و دوباره به خوبی مخلوط کنید . باقی آرد را کم کم اضافه کنید تا یک خمیر یکنواخت به دست آید.
2. مغزدار کردن:
- گردو یا بادام خرد شده را به تساوی در داخل خمیر بریزید.
3. استراحت خمیر:
- خمیر را در یک کیسه فریزر گذاشته و هوای آن را بگیرید و در دمای محیط به مدت یک ساعت استراحت دهید.
4. پهن کردن خمیر :
- بعد از استراحت خمیر آنرا به قطر تقریبا دو سانت روی میز کار پهن کنید و با استفاده از قالب یا کاتر دلخواه به شکل مد نظرتان برش دهید.
5. آمادهسازی تابه:
- یک تابه را با روغن چرب کنید و یا یک کاغذ روغنی استفاده کنید تا خمیر به آن چسبیده نشود.
6.چیدن خمیر در تابه :
- خمیرهای برش خورده به اندازه دلخواه را با فاصله از هم داخل تابه بچینید و روی آنها را با پودر پسته یا خرفه تزیین کنید.
7.استفاده از خرفه :
- برگها یا تخم خرفه میتواند موجب کاهش فشار خون بالا شوند. خرفه حاوی اسیدچرب امگا۳ است، امگا۳ چربی است که در ماهی یافت میشود و موجب کاهش کلسترول و فشار خون میشود. گیاه خرفه جزء گیاهان ضد سرطان و ضد فشار خون است. خرفه حاوی مقادیر بالای ویتامین C است که این ویتامین نیز از عوامل ضد اکسید کنندهها و ضد عوامل سرطان زا است.
میتوانید از پودر تخم خرفه یا سبزی خشک شده خرفه روی شیرینی نخودچی خود استفاده کنید.
8. پخت در حرارت ملایم:
- تابه را بر روی حرارت کم تا متوسط و البته شعله پخش کن قرار دهید و شیرینی را به آرامی پخت کنید.در تابه را با یک دمکنی روی آن بگذارید. این مرحله ممکن است یک مدت زمان 20 تا 30 دقیقه ای نیاز داشته باشد.
9. تزیین:
- پس از پخت، شیرینی نخودچی را از تابه خارج کرده و به خوبی خنک کنید.
- در صورت تمایل، با کاکائو تزیین کنید.
10. سرو:
- شیرینی نخودچی آماده به سرو شدن است. از آن با یک فنجان دمنوش فصل لذت ببرید!
لطفاً توجه داشته باشید که زمان پخت شیرینی ممکن است بسته به نوع آرد نخودچی، حرارت موجود و دیگر شرایط متغیر باشد. این توصیحات مقدمهای برای شروع هستند و تجربه شما نیز در بهبود نتیجه کمک کننده خواهد بود.