10 نکته طلایی در مورد نان خرمایی ساده (1403)
نان خرمایی
نان خرمایی نوعی شیرینی سنتی ایرانی است که از خرما، آرد گندم، شکر، روغن، زعفران، آب و گلاب تهیه می شود.نان خرمایی معمولاً به شکل دایره ای یا مستطیل شکل است و دارای بافتی نرم و لطیف است. این شیرینی دارای طعمی شیرین و مقوی است و به عنوان یک میان وعده یا دسر مصرف می شود.
مواد لازم:
- 1 پیمانه شیر ولرم
- 1 قاشق چایخوری خمیر مایه خانگی
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- 1 عدد تخم مرغ کامل
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا کنجد
- 1 قاشق چایخوری وانیل
- 3 پیمانه آرد کامل
- 1 پیمانه خرمای بدون هسته و پوست خرد شده
- 1 قاشق غذاخوری پودر دارچین
طرز تهیه:
1-در یک کاسه کوچک، خمیر مایه، 1 قاشق غذاخوری شکر و شیر ولرم را مخلوط کنید.
2-درب کاسه را بپوشانید و به مدت 10 دقیقه در جای گرم قرار دهید تا خمیر مایه عمل بیاید.
3-در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ، روغن، وانیل و خمیر مایه عمل آمده را مخلوط کنید.
4-آرد را کم کم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر جمع شود.
5-خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید و به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا نرم و لطیف شود.
6-کف یک کاسه را چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید.روی کاسه را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرم قرار دهید تا خمیر دو برابر شود.
7-پس از استراحت خمیر، آن را به دوازده قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت از خمیر را به شکل دایره باز کنید.
8-در وسط هر دایره از خمیر، مقداری از خرمای خرد شده و پودر دارچین قرار دهید.
9-لبه های خمیر را به سمت مرکز جمع کنید و با فشار دست به هم بچسبانید. نان های خرمایی آماده شده را در سینی فر چرب شده بچینید.
10-نان های خرمایی را به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. پس از پخت، نان های خرمایی را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند. نان های خرمایی ساده و خوشمزه شما آماده است. نوش جان!
نکات:
برای خوش طعم تر شدن نان خرمایی می توانید از خرمای تازه یا خرمای مغزدار استفاده کنید.
اگر می خواهید نان خرمایی شما شیرین تر باشد، می توانید مقدار شکر قهوه ای را در مواد اولیه افزایش دهید.
برای تزیین نان خرمایی می توانید از پودر پسته، پودر نارگیل یا کنجد استفاده کنید.