10 نکته طلایی تهیه نان شیرین با آرد گندم (1403)
مواد لازم:
- 2 پیمانه آرد گندم کامل
- 1 پیمانه شیر ولرم
- 1 قاشق چایخوری خمیر مایه خانگی
- 1 قاشق غذاخوری شکر
- 1 عدد تخم مرغ کامل
- 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون یا کنجد
- 1 قاشق چایخوری وانیل
- 1/2 قاشق چایخوری نمک
طرز تهیه:
1-در یک کاسه کوچک، خمیر مایه، 1 قاشق غذاخوری شکر و شیر ولرم را مخلوط کنید.
2-درب کاسه را بپوشانید و به مدت 10 دقیقه در جای گرم قرار دهید تا خمیر مایه عمل بیاید.
3-در یک کاسه بزرگ، تخم مرغ، روغن، وانیل و خمیر مایه عمل آمده را مخلوط کنید.
4-آرد، نمک و باقیمانده شکر را کم کم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر جمع شود.
5-خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید و به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا نرم و لطیف شود.
6-کف یک کاسه را چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید. روی کاسه را بپوشانید و به مدت 1 ساعت در جای گرم قرار دهید تا خمیر دو برابر شود. پس از استراحت خمیر، آن را به دوازده قسمت مساوی تقسیم کنید.
7-هر قسمت از خمیر را به شکل دایره باز کنید. روی خمیرها را با زرده تخم مرغ و شکر مخلوط شده رومال کنید.
8-نان های شیرین آماده شده را در سینی فر چرب شده بچینید.
9-نان های شیرین را به مدت 20 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید.
10-پس از پخت، نان های شیرین را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند. نان های شیرین ساده و خوشمزه شما آماده است. نوش جان!
نکات:
- برای خوش طعم تر شدن نان شیرین می توانید از زعفران، هل یا گلاب استفاده کنید.
- اگر می خواهید نان شیرین شما شیرین تر باشد، می توانید مقدار شکر را در مواد اولیه افزایش دهید.
- برای تزیین نان شیرین می توانید از کنجد، تخم خرفه یا پودر پسته استفاده کنید.