7 نکته طلایی در مورد افزودنی روی نان (1403)
7 نکته طلایی نحوه استفاده از انواع دانه ها بر روی نان
دانهها یکی از مواد مغذی و پرخاصیتی هستند که در تهیه انواع غذاها و دسرها از جمله نان استفاده میشوند.
دانهها سرشار از پروتئین، فیبر، آنتیاکسیدان و مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم و روی هستند. افزودن دانهها به نان میتواند طعم و ارزش غذایی آن را افزایش دهد.
در این مقاله به 10 نکته طلایی نحوه استفاده از انواع دانه ها بر روی نان اشاره میکنیم:
1. نوع دانه
اولین نکته در استفاده از دانه ها در نان، انتخاب نوع دانه مناسب است. دانههای مختلفی مانند :
- کنجد
- سیاه دانه
- زیره
- رازیانه
- تخم کتان
- تخم آفتابگردان
- تخم کدو و...
در تهیه نان استفاده میشوند. هر کدام از این دانهها طعم و خواص منحصر به فرد خود را دارند.
2. زمان افزودن دانه ها
افزودن دانه ها به خمیر: دانه ها را میتوان به صورت آسیاب شده یا پودر شده به خمیر نان اضافه کرد. این روش باعث میشود که دانه ها به طور یکنواخت در نان پخش شوند و طعم و ارزش غذایی آن را افزایش دهند. افزودن دانه ها به روی خمیر: دانه ها را میتوان به صورت دانهای یا پودر شده روی خمیر نان قبل از پخت پاشید. این روش باعث میشود که نان ظاهری زیبا و جذاب داشته باشد.
3. میزان دانه ها
میزان دانه هایی که به نان اضافه میشود، به سلیقه افراد بستگی دارد. معمولاً از 10 تا 100 گرم دانه برای تهیه یک کیلوگرم نان استفاده میشود.
4. روش افزودن دانه ها
اگر دانه ها را به صورت آسیاب شده یا پودر شده به خمیر اضافه میکنید، بهتر است آن را قبل از اضافه کردن به خمیر، با آب مخلوط کنید. این کار باعث میشود که دانه ها به خوبی با خمیر ترکیب شوند و در حین پخت ته نشین نشوند.
5. انواع نان
نوع نان نیز در نحوه استفاده از دانه ها تأثیرگذار است. برای مثال، در نانهای مانند سنگگ و بربری میتوان از دانه ها به عنوان یکی از مواد تزیین استفاده کرد. در این صورت، دانه ها طعم و بافت نان را تغییر میدهند.
6. اندازه نان
اندازه نان نیز در نحوه استفاده از دانه ها تأثیرگذار است. برای مثال، در نانهای کوچک مانند نان لواش و نان تافتون، بهتر است از دانه ها به صورت دانهای روی خمیر قبل از پخت پاشید. این کار باعث میشود که نان ظاهری زیبا و جذاب داشته باشد.
7. زمان و دمای پخت
دمای پخت نیز در نحوه استفاده از دانه ها تأثیرگذار است. اگر دانه ها را به صورت آسیاب شده یا پودر شده به خمیر اضافه میکنید، بهتر است دمای پخت را کمی کاهش دهید تا دانه ها نسوزند. زمان پخت نیز در نحوه استفاده از دانه ها تأثیرگذار است. اگر دانه ها را به صورت دانهای روی خمیر قبل از پخت پاشیدهاید، بهتر است زمان پخت را کمی افزایش دهید تا دانه ها به خوبی برشته شوند.