10 نکته طلایی در مورد نان لواش روستایی (1403)
مواد لازم برای تهیه نان لواش روستایی:
- 500 گرم آرد گندم سبوس دار
- 250 میلی لیتر آب ولرم
- 1 قاشق چایخوری نمک
- 1 قاشق چایخوری خمیر مایه
طرز تهیه نان لواش روستایی:
1-ابتدا در یک کاسه بزرگ، آرد، نمک و خمیر مایه را با هم مخلوط کنید.
2-سپس آب ولرم را به تدریج اضافه کنید و با دست هم بزنید تا خمیر جمع شود.
3-خمیر را روی سطح کار آرد پاشی شده قرار دهید و به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا نرم و لطیف شود.
4-خمیر را داخل یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را با پارچه بپوشانید.
5-خمیر را در یک مکان گرم به مدت 1 ساعت یا تا زمانی که حجم آن دو برابر شود، بگذارید استراحت کند.
6-پس از استراحت، خمیر را روی سطح کار آرد پاشی شده قرار دهید و به چند قسمت مساوی تقسیم کنید.
7-هر قسمت از خمیر را به شکل یک دایره نازک باز کنید.
8-یک تابه چدنی ضخیم را روی حرارت زیاد قرار دهید تا داغ شود.
9-نانهای باز شده را روی تابه قرار دهید و به مدت 1-2 دقیقه از هر طرف بپزید تا طلایی شوند.
10-نانهای پخته شده را از تابه خارج کنید و سرو کنید.
نکات مهم در تهیه نان لواش روستایی:
- برای تهیه نان لواش روستایی، حتما از آرد گندم سبوس دار استفاده کنید.
- آب ولرم باید به اندازهای باشد که خمیر به دست نچسبد.
- خمیر را باید به مدت کافی ورز دهید تا نرم و لطیف شود.
- پس از استراحت، خمیر را باید نازک باز کنید.
- نانها را باید در تابه چدنی داغ قرار دهید تا به خوبی بپزند.
تفاوتهای نان لواش روستایی با نان لواش معمولی:
- نان لواش روستایی از آرد گندم سبوس دار تهیه میشود، در حالی که نان لواش معمولی از آرد گندم بدون سبوس تهیه میشود.
- نان لواش روستایی به مدت طولانیتری استراحت میکند، در حالی که نان لواش معمولی به مدت کوتاهتری استراحت میکند.
- نان لواش روستایی نازکتر از نان لواش معمولی است.
- نان لواش روستایی در تابه چدنی داغ پخته میشود، در حالی که نان لواش معمولی در تنور گازی یا فر پخته میشود.
مزایا نان لواش روستایی:
- نان لواش روستایی از آرد گندم سبوس دار تهیه میشود، بنابراین فیبر بیشتری دارد و برای سلامتی مفیدتر است.
- نان لواش روستایی به مدت طولانیتری استراحت میکند، بنابراین طعم و بافت بهتری دارد.
- نان لواش روستایی نازکتر از نان لواش معمولی است، بنابراین هضم آن آسانتر است.