10 نکته طلایی در مورد نان لواش خانگی (1403)
نان لواش :
نان لواش یکی از محبوب ترین نان های ایرانی است که از آرد گندم تهیه می شود. این نان معمولاً به صورت نازک و گرد پخته می شود و برای تهیه انواع غذاهای ایرانی مانند کباب، فلافل و پیتزا استفاده می شود.
تاریخچه نان لواش :
نان لواش از قدیمی ترین نان های ایرانی است که قدمت آن به هزاران سال پیش برمی گردد. این نان در ابتدا به صورت سنتی در تنور های گلی پخته می شد.
در حال حاضر نان لواش به صورت صنعتی و خانگی تولید می شود.
طرز تهیه نان لواش خانگی :
مواد لازم برای تهیه نان لواش خانگی عبارتند از:
آرد گندم: 500 گرم
آب ولرم: 250 میلی لیتر
خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه نان لواش خانگی به شرح زیر است:
در یک کاسه بزرگ، آرد، آب ولرم، خمیر مایه و نمک را مخلوط کنید. روغن مایع را اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر یکدست شود. خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید و به مدت 10 دقیقه ورز دهید تا خمیر نرم و لطیف شود.
خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را با پلاستیک بپوشانید. خمیر را در یک مکان گرم به مدت 1 ساعت یا تا زمانی که دو برابر شود، بگذارید بماند. خمیر را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قسمت از خمیر را به صورت دایره ای نازک باز کنید.
نان ها را در تابه یا سینی فر چرب شده قرار دهید. نان ها را در فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 5-7 دقیقه یا تا زمانی که طلایی شوند، بپزید.
نکات مهم :
برای پخت نان لواش خانگی نکات زیر را رعایت کنید:
از آرد گندم مرغوب استفاده کنید.
آب ولرم را استفاده کنید.
خمیر را به خوبی ورز دهید تا نرم و لطیف شود.
خمیر را در مکان گرم بگذارید تا دو برابر شود.
نان ها را نازک باز کنید.
نان ها را در دمای بالا بپزید.
نگهداری نان لواش خانگی :
نان لواش خانگی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. نان لواش را می توان در یخچال یا فریزر نگهداری کرد.
نتیجه گیری :
نان لواش خانگی یکی از نان های خوشمزه و ساده است که می توان آن را به راحتی در خانه تهیه کرد. با رعایت نکات بالا می توانید نان لواش خانگی خوشمزه و با کیفیتی تهیه کنید.
توصیه برای تهیه نان لواش خانگی می توانید از دستگاه خمیر گیر استفاده کنید. این کار باعث می شود خمیر شما یکدست تر و لطیف تر شود.