تفاوت قابلیت اطمینان و قابلیت اعتماد در سیستم نگهداری و تعمیرات

تفاوت قابلیت اطمینان و قابلیت اعتماد در سیستم نگهداری و تعمیرات

بازدید: 1662    انتشار: 1403/05/12    کد مطلب: 24597    دسته بندی: رپورتاژ آگهی
تفاوت قابلیت اطمینان و قابلیت اعتماد در سیستم نگهداری و تعمیرات [رپورتاژ آگهی]

چکیده : قابلیت اطمینان (Reliability) و قابلیت اعتماد (Trustworthiness) دو مفهوم متفاوت در سیستم نگهداری و تعمیرات هستند اما هر دو برای ارزیابی کیفیت یک محصول یا خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرند.
سیستم نگهداری و تعمیرات

تفاوت قابلیت اطمینان و قابلیت اعتماد


قابلیت اطمینان (Reliability) و قابلیت اعتماد (Trustworthiness) دو مفهوم متفاوت در سیستم نگهداری و تعمیرات هستند اما هر دو برای ارزیابی کیفیت یک محصول یا خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

قابلیت اطمینان به معنای این است که یک تجهیز در شرایطی که تحت فشار و تنش هستند، به درستی کار می‌کند. به عبارت دیگر، در صورتی که یک تجهیز بدون خرابی برای طولانی مدت به کار خود ادامه دهد، قابلیت اطمینان خوبی دارد. قابلیت اطمینان به معنای تضمین کارکرد تجهیزات، در شرایطی که قبلاً پیش‌بینی نشده‌اند، نیز اشاره دارد.

از سوی دیگر، قابلیت اعتماد به معنای قابل اعتماد بودن و امنیت تجهیزات است. شرکت‌ها باید اطمینان داشته باشند که تجهیزات، از نظر امنیتی و عملکردی، درست عمل می‌کند. قابلیت اعتماد به معنای تضمین این است که یک تجهیزات در طول زمان، به عنوان یک دستگاه قابل اعتماد، شناخته شود.

بنابراین، قابلیت اطمینان بیشتر مرتبط با کارایی و عملکرد، در حالی که قابلیت اعتماد بیشتر با امنیت و اعتماد مشتریان به محصول یا سیستم مربوط است.

تعریف قابلیت اطمینان (Reliability)

قابلیت اطمینان (Reliability) به معنای قدرت یا احتمال یک سیستم یا محصول در اجرای وظایف خود به درستی و به صورت مطلوب است. به عبارت دیگر، قابلیت اطمینان به میزانی ارجحیت دارد که یک محصول یا سیستم به صورت بدون خرابی، با پایداری، صحیح و بدون هیچگونه اختلال از کار خارج نشود. در واقع، قابلیت اطمینان یکی از مهم‌ترین عوامل مورد نیاز در طراحی، توسعه، تولید و ارائه محصولات و سیستم‌های پایدار و قابل اطمینان است.

تعریف قابلیت اعتماد (Trustworthiness)
سیستم نگهداری و تعمیرات

قابلیت اعتماد به معنای صداقت، شفافیت و قابلیت اعتماد افراد و سازمان‌ها و یا توانایی یک سیستم در انجام کارهایی است که باعث می‌شود دیگران بتوانند به آنها اعتماد کنند. در برخی موارد، قابلیت اعتماد به عنوان یک مفهوم چند بعدی در نظر گرفته می‌شود که شامل ویژگی‌هایی از قبیل:

۱- صداقت و درست کاری: یعنی رعایت اصول اخلاقی و قوانین و مقررات مربوط به حوزه‌ی فعالیت فرد یا سازمان، و عدم تلاش برای فریب و خدعه کردن دیگران.


۲- شفافیت: یعنی ارائه‌ی اطلاعات دقیق و کافی در مورد فعالیت‌های خود، و تلاش برای ایجاد شفافیت در روابط با دیگران.


۳- قابلیت پاسخگویی: یعنی توانایی پاسخگویی به نیازها، شکایات و انتقادات مخاطبان و دیگران، و ارائه‌ی توضیحات در مورد اقداماتی که انجام شده است.


۴- قابلیت پیش‌بینی: یعنی توانایی پیش‌بینی و اندیشیدن به مسائلی که ممکن است بروز پیدا کنند و آمادگی برای مواجهه با آنها.


۵- قابلیت اطمینان‌بخشی: یعنی توانایی ایجاد اعتماد در دیگران به موجب تجربه‌ی قبلی‌شان از فعالیت‌های شما، و ایجاد اطمینان در آنها به‌منظور ادامه‌ی همکاری با شما.

داشتن قابلیت اعتماد برای افراد و سازمان‌ها بسیار مهم است و می‌تواند در رشد کسب و کار و روابط اجتماعی مؤثر باشد.


مشخصات قابلیت اطمینان

همانطور که گفته شد؛ قابلیت اطمینان (reliability) به میزان قابلیت یک تجهیز یا خدمت برای انجام کار مورد انتظار در شرایط مشخصی اشاره دارد. برای مشخص کردن قابلیت اطمینان، معمولاً از معیارهایی مانند زمان بین خرابی ها (MTBF)، زمان بین دوره های تعمیر و نگهداری (MTTR)، و تعداد خرابی ها در دوره زمانی خاصی استفاده می شود.

بعضی از مشخصات قابلیت اطمینان عبارتند از:

زمان بین خرابی ها (MTBF)

این شاخص زمان بین دو خرابی تجهیز را بررسی می‌کند هرچه MTBFبالاتر باشد به معنای قابلیت اطمینان بالاتر است.

زمان بین دوره های تعمیر و نگهداری (MTTR)

این مشخصه زمانی است که برای تعمیر یک تجهیز یا محصول باید صرف شود. MTTR کمتر به معنای قابلیت اطمینان بیشتر است.

تعداد خرابی ها در دوره زمانی خاصی

این مشخصه تعداد خرابی هایی است که در یک دوره زمانی خاص رخ می دهد. اگر تعداد خرابی ها در دوره زمانی مشخصی پایین باشد، قابلیت اطمینان بالاتری وجود دارد.

محدوده دمایی عملکرد

این مشخصه حداکثر و حداقل دمایی است که سیستم یا محصول باید در آن دماها به درستی عمل کند. اگر محدوده دمایی عملکرد بالا و پایین پایدار باشد، قابلیت اطمینان بیشتری وجود دارد.

مقاومت در برابر شوک و لرزش

این مشخصه میزان تحمل سیستم یا محصول در برابر شوک و لرزش است. اگر سیستم یا محصول مقاومت بالایی در برابر شوک و لرزش داشته باشد قابلیت اطمینان بالایی دارد

روش های افزایش قابلیت اطمینان

افزایش قابلیت اطمینان در سیستم‌هایی که باید به صورت پایدار و بدون اختلال کار کنند، امری بسیار حیاتی است. افزایش قابلیت اطمینان یک سیستم، به معنای افزایش قابلیت اعتماد، عملکرد و کارایی سیستم است. برای افزایش قابلیت اطمینان یک سیستم، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

۱. طراحی با دو یا چند کارایی (Redundancy) :

برای افزایش قابلیت اطمینان، می‌توان به جای استفاده از یک عنصر تکرار ناپذیر، از دو یا چند عنصر یکسان استفاده کرد. در این صورت، در صورت خرابی یکی از عناصر، دیگر عناصر همچنان کار خود را انجام خواهند داد و تجهیز بدون اختلال کار خود را ادامه خواهد داد.

۲. تهیه نسخه پشتیبان از داده‌ها (Backup) :

در صورت از دست دادن داده‌ها به دلیل خرابی سامانه‌ها، می‌توان از نسخه پشتیبان استفاده کرد. این روش می‌تواند به کاربران در کاهش خسارت ناشی از از دست دادن داده‌ها کمک کند.

۳. آزمون و تست مداوم

آزمون و تست مداوم تجهیزات، اطمینان از صحت عملکرد سیستم را افزایش می‌دهد. در این روش، سیستم به صورت مداوم تست و بررسی می‌شود تا خرابی‌ها به زودی تشخیص داده شوند و اقدامات لازم برای جلوگیری از خرابی بعدی انجام شود.

۴. استفاده از تجهیزات و نرم افزارهای با کیفیت:

انتخاب قطعات با کیفیت و مطابق با استانداردهای صنعتی، می‌تواند کارایی و اعتماد سیستم را بهبود بخشد. تعمیر و نگهداری منظم و به موقع هم می‌تواند خرابی‌های سیستم را کاهش دهد. طراحی سیستم به گونه‌ای که خرابی یک قسمت از تجهیزات منجر به خرابی کل سیستم نشود، می‌تواند قابلیت اطمینان را افزایش دهد.

تحلیل خطا و پیش‌بینی خرابی‌های پتانسیل، می‌تواند بهبود قابلیت اعتماد سیستم را به ارمغان بیاورد. در نهایت، برای افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات، باید به طور دوره‌ای این روش‌ها را استفاده و در شرایط خاص مورد ارزیابی و بهینه‌سازی قرار بگیرند.

سیستم نگهداری و تعمیرات

توجیه اقتصادی بهبود قابلیت اطمینان

افزایش قابلیت اطمینان در مواردی مانند صنعت خودرو، صنایع نفت و گاز، حمل و نقل هوایی و دریایی و سایر صنایعی که فرایندهای تعمیراتی پیچیده و گران‌بها دارند، به طور مستقیم بهبود کارایی و کاهش هزینه‌های تولید و نگهداری تجهیزات مختلف را به همراه دارد. برای مثال:

افزایش قابلیت اطمینان می‌تواند هزینه‌های تعمیر و نگهداری تجهیزات را کاهش دهد. کاهش میزان خطرات و تأثیرات آن، در بسیاری از صنایع، خطرات احتمالی می‌توانند باعث تأخیر در تولید، ایجاد مشکلات برای مشتریان و حتی صدمه به افراد و محیط زیست شوند. افزایش قابلیت اطمینان می‌تواند این خطرات را کاهش دهد و در نتیجه، هزینه‌های جانبی که برای جبران خسارت‌ها و تأخیرات پرداخت می‌شود، را کاهش دهد.

قابلیت اطمینان می‌تواند تأثیر مستقیم بر بهره‌وری تجهیزات مختلف داشته باشد، زیرا مشکلات و خرابی‌های کمتری برای حل شدن وجود دارد و زمان و هزینه کمتری برای نگهداری صرف می شود. یکی از ابزارهایی که می‌توانید از آن برای افزایش قابلیت اطمینان تجهیزات و ماشین آلات استفاده کنید، نرم افزار نگهداری تعمیرات است. نرم افزار نگهداری و تعمیرات cmms آلکا با امکانات مختلفی که دارد، امکان جمع‌آوری اطلاعات و بهره‌برداری از داده‌ها را در جهت افزایش قابلیت اطمینان و قابلیت اعتماد در اختیار شما قرار می‌دهد.


آدرس سایت ما :
https://pmem.ir

برای اینکه با ما و تیم ما بیشتر آشنا شوید حتما به ما سر بزنید
با سپاسی بیکران 

منبع : (reference)
pmem.ir

/ پایان رپورتاژ

 این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و آگهی90 هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمی‌پذیرد.

هشدار پلیس
هشدار پلیس :
لطفاً پیش از انجام معامله و هر نوع پرداخت وجه، از صحت کالا یا خدمات ارائه شده، به صورت حضوری اطمینان حاصل نمایید.



ارسال نظر

[ نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود ]
درج آگهی رایگان

سایت آگهی90 یک شتاب دهنده تبلیغاتی میباشد که صرفا جهت نمایش آگهی ها و تبلیغات کاربران فعالیت دارد.در این سایت هیچ گونه خرید و فروش کالا وجود ندارد این سایت جهت تبلیغات کسب و کارهای مختلف , محصولات و خدمات میباشد.

اینمادSSL

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کنید.
ایمیل: info [@] agahi90.ir

طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع برعهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای شتاب دهنده تبلیغاتی آگهی90 محفوظ است
تصویر آیکن بگراند