آزمون نئو چه چیزی را میسنجد؟ [رپورتاژ آگهی]
در سالهای اخیر، انواع تستهای شخصیتشناسی در تصمیمگیریهای مهم زندگی همچون انتخاب رشته، انتخاب شغل و انتخاب گزینه مناسب ازدواج به کمک افراد مختلف آمدهاند. از جمله معتبرترین این تستها میتوان به تست MBTI، تست هالند، تست هوش هیجانی، تست هوشهای چندگانه و تست نئو اشاره کرد.
از آنجایی که بسیاری از افراد اطلاعات چندانی از تست شخصیت شناسی نئو ندارند، در مقاله پیش رو به معرفی این تست و کاربردهای آن خواهیم پرداخت. پس اگر شما نیز علاقهمندید درباره این آزمون و فواید آن بیشتر بدانید، پیشنهاد میکنیم ادامه مقاله را از دست ندهید.
آزمون شخصیت شناسی نئو چیست؟
تست نئو رایگان، یک آزمون شخصیتشناسی و روانسنجی معتبر در کشورهای مختلف محسوب میشود که ویژگی های شخصیتی افراد را مورد سنجش قرار میدهد. تست نئو neo که اعتبار و دقت بالایی دارد، دارای کاربردهای بسیاری است که از جمله آنها میتوان از کمک به روانشناسان در رواندرمانی و تشخیص و درمان افسردگی، کمک به مدیران منابع انسانی در سنجش شایستگی های شغلی کارجویان و همچنین شناخت بیشتر طرفین از یکدیگر پیش از ازدواج نام برد.
باتوجه به این که در آزمون نئو، پنج بخش مهم شخصیتی افراد مختلف مورد ارزیابی قرار میگیرد و از نتایج این بررسیها برای دستیابی به شخصیتشناسی جامع و دقیق استفاده میگردد، این تست با نامهایی همچون نظریه پنج عاملی شخصیت یا تست شخصیتشناسی مدل پنج عاملی نیز شناخته میشود.
ساختار پرسشنامه تست نئو
آزمون شخصیت شناسی نئو در قالب پرسشنامه انجام میشود که برای این پرسشنامه دو مدل متفاوت وجود دارد.
مدل اول که به آن NEO-FFI یا فرم کوتاه گفته میشود، تنها 60 سوال داشته و پنج عامل اصلی شخصیتی که شامل روان رنجوری، برون گرایی، انعطاف پذیری، توافق پذیری و وظیفه شناسی است را اندازه گیری میکند. معمولا برای انجام این تست به حدود 15 دقیقه زمان نیاز خواهد بود.
اما مدل دوم که با نامهای دیگری همچون تست NEO-PIR یا فرم بلند شناخته میشود، از 240 سوال تشکیل شده است و علاوه بر 5 عامل اصلی شخصیت که پیشتر مطرح شد، 55 عامل دیگر را نیز بررسی میکند. معمولا برای تکمیل مدل فرم بلند آزمون نئو به حدود 30 تا 40 دقیقه زمان نیاز است.
آزمون NEO-PIR، نسخه پیشرفته تست شخصیتشناسی نئو محسوب میشود و در حوزههای مختلفی از جمله استخدام، ازدواج و تشخیص اختلالات روانی کاربرد دارد.
ویژگی های شخصیتی بررسی شده در آزمون نئو بر مبنای نظریه پنج عاملی شخصیت
همانطور که گفته شد، ویژگی های شخصیتی افراد مختلف در تست نئو بر مبنای پنج عامل بزرگ و اصلی که هر یک نیز دربرگیرنده تعدادی ویژگیهای رفتاری هستند، طبقهبندی و ارزیابی خواهند شد. در ادامه به معرفی و بررسی هر یک از این 5 عامل خواهیم پرداخت.
روان رنجوری (Neuroticism)
این عامل در آزمون نئو نشاندهنده میران تعادل یک فرد از نظر احساسی است. در واقع، با بررسی نتایج مربوط به این عامل مشخص خواهد شد که فرد موردنظر تا چه اندازه تحت تاثیر اضطراب و استرس قرار دارد.
اگر فردی در بخش روان رنجوری نمره بالا به دست آورد، به این معنا خواهد بود که او فردی بسیار حساس و عصبی است. چنین فردی همیشه در معرض تغییرات خلقوخو بوده و مستعد استرس و اضطراب افزایشی است. در نقطه مقابل، دستیابی به نمره پایین در بخش رنجوری نشاندهنده این خواهد بود که فرد موردنظر مطمئن، قابلکنترل و بسیار آرام است. این فرد از نظر احساسی پایدار بوده و بهآسانی میتواند با اضطراب و استرس خود کنار بیاید.
بهصورت کلی میتوان گفت که در بخش رنجوری تست نئو، شش جنبه اصلی شامل اضطراب، افسردگی، خشم، تکانشگری، خودآگاهی و آسیبپذیری در مقابل استرس، بررسی و تفسیر خواهد شد.
برون گرایی (Extraversion)
عامل برون گرایی در آزمون نئو نشاندهنده میزان تعامل افراد با دیگران است. علاوه بر این، میزان تحریکپذیری فرد توسط دیگران را نیز در یک ارتباط بررسی و ارزیابی خواهد شد. این ویژگی نیز در بازه برون گرایی تا درون گرایی، ارزیابی و اندازه گیری شده و در این مقیاس امتیازدهی خواهد شد.
اگر فرد در بخش برون گرایی نمره بالا به دست آورد، نشاندهنده داشتن شخصیتی برونگرا، قاطع، اجتماعی و پرانرژی است. البته این احتمال نیز وجود دارد که فرد موردنظر هیجانی و به دنبال جلبتوجه نیز باشد. در نقطه مقابل، کسب نمره پایین در این بخش، بیانکننده میزان رضایت بالای فرد از شرایط فعلی خواهد بود. چنین فردی محتاط بوده و بازتابدهنده اتفاقات اطراف خود است. البته این فرد گوشهگیر است و برای بهبودبخشی ارتباطات اجتماعی و روابط خود به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت.
بهصورت کلی میتوان گفت که در بخش برون گرایی تست نئو، شش جنبه اصلی شامل گرمی، مهارت قاطعیت، تجملگرایی و تجرد، میزان فعالیت، احساسات مثبت و به دنبال هیجان بودن، بررسی و تفسیر خواهد شد.
انعطافپذیری (Openness)
در این بخش از آزمون نئو، میزان پذیرا بودن فرد برای ارتباط و پذیرش تجربه جهان پیرامون خود بررسی و ارزیابی خواهد شد. اگر فردی در این بخش نمره بالایی کسب کند، نشاندهنده این است که او خلاقیت و ابتکار بسیاری داشته و از دیدن مفاهیم انتزاعی هیجانزده و خوشحال خواهد شد. چنین فردی ماجراجو بوده و امکان دارد برای حفظ تمرکز خود، رفتارهای پیشبینینشدهای انجام دهد.
در نقطه مقابل اگر فرد نمره پایینی در بخش انعطاف پذیری به دست آورد، به این معناست که او بهصورت بسیار محتاطانه عمل کرده و میتواند گزینه قابلاعتمادی باشد. چنین فردی دنبال تغییرات نبوده و علاقهای نیز به تغییر ندارد.
بهصورت کلی میتوان گفت که در بخش انعطاف پذیری تست نئو، شش جنبه اصلی شامل فانتزی، احساسات، زیباییشناسی، ایدهها، اقدام به عمل و ارزشها، بررسی و ارزیابی خواهد شد.
توافق پذیری (Agreeableness)
بخش توافقپذیری در آزمون نئو، نشاندهنده میزان موفقیت فرد در برقراری ارتباط با دیگران است. در واقع، در این بخش مشخص میگردد که فرد موردنظر چگونه با دیگران رفتار کرده و تا چه اندازه دلسوز و مورداعتماد است.
اگر فردی در بخش توافقپذیری نمره بالا کسب کند، به این معناست که او رفتاری تعاملی، دوستانه و دلسوزانه دارد. البته رفتار این افراد امکان دارد زمینه سو استفاده کردن دیگران از اعتماد و محبت آنها را فراهم کند. در نقطه مقابل، کسب نمره پایین در این بخش نشاندهنده این است که فرد میزان رضایتمندی پایینی داشته و بسیار رقابتی و تحلیلگر است. چنین فردی بهآسانی به دیگران اعتماد نخواهد کرد.
بهصورت کلی میتوان گفت که در بخش توافقپذیری تست نئو، شش جنبه اصلی شامل اعتماد کردن، راستگویی، انطباق، نوعدوستی، لطافت و فروتنی، بررسی و تفسیر خواهد شد.
وظیفهشناسی و باوجدان بودن (Conscientiousness)
بخش وظیفه شناسی آزمون نئو نشاندهنده میزان قابلاعتماد بودن یک فرد، نظم شخصیتی و سطح سازمانیافتگی فرد است. در واقع، این بخش مشخص میکند که فرد موردنظر تا چه اندازه میتواند تنشهای خود را کنترل نماید.
کسب نمره بالا در بخش وظیفه شناسی نشاندهنده نظم بالا، کارآمدی، جزئینگری و سختکوشی فرد است. البته این نمره بالا میتواند به معنای سرسخت بودن و غیرقابلانعطاف بودن چنین فردی نیز باشد. در نقطه مقابل، دستیابی به نمره پایین در این آزمون، نشاندهنده سادگی و انعطافپذیری بالای فرد موردنظر است. البته چنین فردی دارای ویژگیهایی همچون بینظمی، بیخیالی و داشتن رفتار سینوسی نیز هست.
بهصورت کلی میتوان گفت که در بخش وظیفه شناسی تست نئو، شش جنبه اصلی شامل صلاحیت، نظم و ترتیب، وظیفهشناسی، تلاش برای دستیابی به موفقیت، نظم و انضباط شخصی و مشورت کردن، بررسی و تفسیر خواهد شد.
کاربردهای مختلف تست شخصیت شناسی نئو
همانطور که گفته شد، در آزمون نئو، موارد مختلفی مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرند که از جمله آنها میتوان به مهارت های ارتباطی و رفتاری، سبک زندگی، میزان هوش اجتماعی، نحوه تعامل و یادگیری، میزان رضایت شغلی، میزان آموزشپذیری و روشهای کنترل خشم و هیجان اشاره کرد.
در نتیجه، باتوجه به این که تست شخصیت شناسی نئو جنبههای مختلف شخصیتی افراد را بررسی میکند، یکی از جامعترین و دقیقترین تست های روانشناسی و شخصیتشناسی بوده و کاربردهای فراوانی دارد. افراد مختلف با استفاده از نتایج این آزمون میتوانند با نقاط ضعف و قوت شخصیتی خود بیشتر آشنا شده و به شناخت بهتری از خود دست پیدا کنند.
علاوه بر این، روانشناسان نیز از نتایج این تست میتوانند در تشخیص و درمان اختلالات روانی، درمان اختلال شخصیت، درمان افسردگی و مشاورههای پیش از ازدواج استفاده کنند. یکی دیگر از کاربردهای این آزمون در بخش منابع انسانی و واحد استخدام سازمانها و ادارات معتبر است. این بخش از نتایج آزمون نئو برای بررسی هوش هیجانی کارجویان و شایستگیهای شغلی آنها استفاده میکنند.
جمعبندی و سخن پایانی
در این مقاله به معرفی تست نئو، ساختار پرسشنامه این تست، ویژگی های شخصیتی بررسی شده در آزمون نئو بر مبنای نظریه پنج عاملی شخصیت و کاربردهای مختلف این آزمون پرداختیم. همانطور که گفته شد، آزمون نئو یکی از معتبرترین و جامعترین تستهای شخصیتشناسی و روانشناسی محسوب میشود. انجام این تست، مزایای بسیاری داشته و در زمینههای گوناگونی استفاده میشود که از جمله آنها میتوان به خودشناسی و شناسایی نقاط ضعف و قوت، تشخیص و درمان اختلالات روانی و افسردگی، مشاورههای پیش از ازدواج و بررسی شایستگیهای شغلی کارجویان اشاره کرد.
آدرس سایت ما :
https://jobvision.ir/assessments/neo-test
برای اینکه با ما و تیم ما بیشتر آشنا شوید حتما به ما سر بزنید
با سپاسی بیکران
منبع : (reference)
https://jobvision.ir/assessments/neo-test
/ پایان رپورتاژ
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و آگهی90 هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد.
هشدار پلیس :
لطفاً پیش از انجام معامله و هر نوع پرداخت وجه، از صحت کالا یا خدمات ارائه شده، به صورت حضوری اطمینان حاصل نمایید.