10 راهکار جالب جلوگیری از شکستن ناخن (2024)

10 راهکار جالب جلوگیری از شکستن ناخن (2024)

بازدید: 1404    انتشار: 1403/05/12    کد مطلب: 19954    دسته بندی: لیست مطالب
10 راهکار جالب جلوگیری از شکستن ناخن (2024)

ناخن های شما نشان دهنده سلامت شماست. در حالت طبیعی فرم، حالت، رنگ و استقامت ناخن ها بستگی به عوامل سلامتی مختلف دارد. از همه مهم تر، ناخن ها نمایانگر وضعیت تغذیه شما هستند؛ مثلا ناخن های شکننده و مشکل دار این هشدار را می دهند که بدن شما مواد غذایی لازم را دریافت نمی کند.
         
                 
ناخن ایده آل، ناخنی است که در برابر ضربه تا حدودی مقاوم باشد، خاصیت ارتجاعی داشته و راحت خم بشود، نه اینکه بشکند. داشتن چنین ناخنی بستگی به نوع تغذیه شما دارد.

عارضه شکنندگی ناخن ها و عوامل موثر در رشد آن ها :

در مورد عارضه شکنندگی ناخن ها، دکتر قندی متخصص پوست و مو توضیحاتی ارائه می دهد:

«ناخن باعث محافظت نوک انگشتان می شود. ناخن های دست روزانه ۱ تا ۵ میلی متر و هر ماه ۳ میلی متر رشد می کنند. عوامل محیطی، فیزیولوژیکی و پاتولوژیکی (بیماری زایی) در سرعت رشد ناخن ها موثر هستند.
          
               
در هنگام بارداری، آب و هوای گرم، مصرف کلسیم و بیوتین، مصرف قرص های جلوگیری از بارداری، پرکاری تیروئید و پسوریازیس، رشد ناخن ها بیشتر می شود. در بیمارانی که مبتلا به تب می باشند، عفونت های حاد، بیماری های مزمن، کم کاری تیروئید، پیری، کاهش گردش خون، مصرف سیگار، سوء تغذیه، مبتلایان به بیماری های قارچی ناخن و مصرف داروهای ضدسرطان رشد ناخن کم می شود.
           
                    
در ناخن های شکننده، سطح ناخن نازک می شود. در واقع مشکل شکنندگی ناخن ها در اثر تماس زیاد با آب، پاک کننده ها، حلال ها، نمک ها و ضربه ها، مواد اسیدی و قلیایی ایجاد می شود.
                             
راهکار مقابله با مشکل شکنندگی ناخن، استفاده از دستکش موقع کار کردن است. این بیماران باید ناخن ها را کوتاه کرده و از مصرف پاک کننده های ناخن اجتناب کنند. مصرف بیوتین (از ویتامین های گروه ب) نیز در جلوگیری از شکنندگی ناخن ها موثر است.»
                 
               
         
۱۰ راهکار برای جلوگیری از شکستن ناخن ها :

             
در این مطلب روشهایی برای جلوگیری از شکستن ناخن ها را برایتان می گوییم.
        
                
               
– جلوگیری از شکنندگی ناخن‌ها با کرم‌های مرطوب کننده
         
 کِرِم‌های مرطوب و نرم‌کننده برای جلوگیری از شکنندگی ناخن‌ها موثر است. برای اینکه ناخن هایی سالم داشته باشید، نیاز به این است که ناخن و پوسته اطراف آن را به صورت مرتب چرب کنید. به طور کلی بهتر است با استفاده از کرم های مرطوب کننده هر روز به ویژه در هوای سرد و خشک، ناخن ها را مرطوب کرده تا از شکنندگی آنها پیشگیری کنید.
          
                   
– با مصرف آهن شکنندگی ناخن ها را کاهش دهید
          
اگر آهن کافی دریافت نکنید، ناخن هایتان آن را نشان می دهد. کمبود آهن که در خانم ها رایج است سبب شکنندگی ناخن ها می شود؛ بنابراین کسانی که این مشکل را دارند باید غذاهای پرآهن مصرف کنند. همچنین منابع حیوانی آهن عبارت است از گوشت گاو، بوقلمون، اردک، مرغ، میگو و تخم مرغ. منابع گیاهی آهن سویا، عدس، لوبیا و سبوس است.
            
با مصرف ویتامین C می توانید به جذب آهن حیوانی در بدن کمک کنید؛ البته سعی کنید مواد غذایی غنی از آهن، روی، ویتامین B و گوگرد مصرف کنید، چون مواد غذایی پروتئینی که غنی از اسیدهای آمینه، ویتامین B و گوگرد هستند، سبب سخت و زیبا شدن ناخن هایتان می شوند.
             
 
              
– کاهش احتمال شکنندگی ناخن با پرهیز از لاک زدن
          
استفاده بیش از حد از لاک سبب خشکی و شکننده شدن ناخن ها می شود. لاک موجب می شود که سوراخ های سطح ناخن بسته شوند و ناخن با مشکل کمبود اکسیژن مواجه شود. بنابراین نزدن لاک در طولانی مدت همراه با رعایت بقیه اصول گفته شده می تواند باعث بهتر شدن وضعیت ناخن شود.
         
               
– برای پیشگیری از شکنندگی ناخن از دستکش استفاده نمائید
            
در صورتی که دست تان با آب زیاد تماس دارد، برای جلوگیری از آسیب رسیدن و شکستن ناخن و نرم شدن آنها از دستکش استفاده کنید. هنگام ظرف شستن و بشور وب ساب، استفاده از دستکش ضروری است.
        
 
             
– ناخن ها را در وقت مناسب کوتاه کنید
          
برای پیشگیری از شکنندگی ناخن ها باید آنها را در زمان مناسب کوتاه کنید. همیشه بعد از حمام ناخن های خود را بگیرید، چون آسیب کمتری به آن می رسد. در بقیه مواقع ناخن شکنندگی دارد و به سطح آن آسیب می رساند، ولی بعد از حمام، ناخن نرم است و نمی شکند.
       
               
– برای جلوگیری از شکنندگی ناخن پروتئین فراموش نشود
           
کمبود پروتئین، خود را به صورت یک نوار سفیدرنگ در عرض ناخن نشان می دهد. ناخن ها بیشتر از پروتئین ساخته شده اند، بنابراین برای اینکه ناخن هایی بلند، قوی و جذاب داشته باشید باید روزانه به مقدار مناسب پروتئین مصرف کنید. کراتین، عنصر اصلی مو و ناخن، از آمینواسیدها به خصوص سیستئین ساخته شده است. با این وجود به این معنا نیست که شما به مکمل های سیستئین نیاز دارید.
            
               
خوردن منابع پروتئینی متنوع می تواند به شما این اطمینان را بدهد که برای داشتن ناخن هایی سالم به اندازه کافی آمینو اسید مصرف کرده اید. حال این پروتئین به میزان قابل توجهی در ماهی قزل آلا، ماست و گردو وجود دارد. منابع دیگر پروتئین شامل ماهی، میگو، بوقلمون، مرغ، گوشت، سویا، تخم مرغ، آجیل و لبنیات است.
            
            
– کمبود آب باعث شکنندگی ناخن می شود
            
یک آزمایش ساده برای تشخیص کمبود آب بدنتان این است که سطح ناخن را محکم فشار دهید تا ناخن از صورتی به سفید تغییر رنگ دهد. سپس ناخن را رها کنید و ببینید در چه زمانی به رنگ اولیه خود برمی گردد. اگر ناخن کمتر از دو ثانیه به رنگ اصلی اش باز نگردد، یعنی بستر ناخن دچار کمبود آب است. در طولانی مدت این کمبود آب باعث شکنندگی ناخن می شود؛ بنابراین برای حفظ سلامتی ناخن هایتان به مقدار کافی آب بنوشید.
            
               
            
سه راهکار طب سنتی برای استحکام ناخن
       
۱- درمانگران طب سنتی هند، از شیره دانه های ذرت شیرین مرهمی می سازند که در مدت زمانی حدود ۲۰ روز سستی و شکنندگی ناخن ها را درمان می کند. برای تهیه این مرهم یا کرم گیاهی نیاز به یک فنجان دانه ذرت تازه و نصف فنجان شیر دارید. پیش از هر چیز دانه های ذرت را با کمک گوشت کوب بکوبید و کاملا له کنید. سپس آن را با شیر آغشته کرده و اجازه دهید به مدت یک ساعت در همین حال بماند تا به خوبی شیره دانه های ذرت با شیر مخلوط شود. سپس این مخلوط را از یک صافی رد کنید تا آماده استفاده شود.
         
                  
                      
ماساژ ناخن ها با این مخلوط و نگه داشتن سرانگشتان درون این مخلوط به مدت ۲۰ دقیقه می تواند علاوه بر تامین ویتامین B مورد نیاز ناخن ها، آهن، گوگرد و کلسیم مورد نیاز آنها را تامین کرده و احتمال شکنندگی ناخن ها را به صفر برساند.
             
                 
         
۲- می توان به مقدار مساوی عسل، روغن بادام ، زرده تخم مرغ و نمک دریا را مخلوط کنید و ناخن ها را به مدت نیم ساعت در آن قرار دهید این کار احتمال شکنندگی ناخن ها را کاهش می دهد.
           
            
         
۳- دو قاشق سوپخوری آب آناناس تازه را با دو قاشق غذاخوری زرده تخم مرغ و نصف قاشق چایخوری سرکه انگور مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت ناخن ها را در آن قرار دهید، با این استحکام ناخن ها را افزایش داده و از شکستن آنها جلوگیری می نمائید.

آگهی

آگهی

.
ثبت نام



ارسال نظر

[ نظر شما پس از تایید نمایش داده می شود ]
درج آگهی رایگان

سایت آگهی90 یک شتاب دهنده تبلیغاتی میباشد که صرفا جهت نمایش آگهی ها و تبلیغات کاربران فعالیت دارد.در این سایت هیچ گونه خرید و فروش کالا وجود ندارد این سایت جهت تبلیغات کسب و کارهای مختلف , محصولات و خدمات میباشد.

اینمادSSL

تماس با ما

نظرات و پیشنهادات خود را از طریق فرم تماس با ما برای ما ارسال کنید.
ایمیل: info [@] agahi90.ir

طبق ماده 3 آیین نامه اجرایی ماده 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان مسئولیت تبلیغ خلاف واقع برعهده سفارش دهنده و سازنده آگهی است.سایت در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای شتاب دهنده تبلیغاتی آگهی90 محفوظ است
تصویر آیکن بگراند