11 ثروتمند بخشنده و دست ودلباز دنیا (2024)
بیش از یکصد میلیاردر قول دادهاند حداقل نیمی از ثروت خود را به هنگام زندگی یا پس از مرگ ببخشند و از این طریق دیگران را نیز به این کار تشویق کنند. مارک زاکربرگ هم با بخشیدن ۹۹ درصد سهم خود از سهام فیسبوک به کلوپ میلیاردرهای بخشنده پیوست.
به نقل از دویچه وله، مارک زاکربرگ و همسرش پریسیلا چان، به مناسبت تولد دخترشان اعلام نمودند که ۹۹ درصد از داراییهای خود از سهام فیسبوک را که ارزش آن امروز به بیش از ۴۵ میلیارد دلار میرسد، در طول حیات خود صرف امور خیریه نمایند...
خانواده زاکربرگ اعلام کرد:« «ما معتقدیم که جان و زندگی همه انسانها ارزشی برابر دارد و جامعه ما موظف است که اوضاع را برای کسانی که در آینده پا به دنیا میگذارند بهبود بخشد.»
بیل گیتس و وارن بافت در ماه ژوئن سال ۲۰۱۰ تحت عنوان "The Giving Pledge" از ثروتمندان خواستند، تعهد اجتماعی از خود نشان داده و قول دهند که ثروتشان را برای مصارف خیریه میبخشند. تاکنون بیش از یکصد میلیاردر به این جریان پیوستهاند و قول دادهاند حداقل نیمی از ثروت خود را به هنگام زندگی یا پس از مرگ ببخشند.
در آغاز میلیاردرهای بخشنده فقط آمریکایی بودند ولی حالا ۵ انگلیسی و میلیاردرهایی از آلمان، اوکراین، روسیه، آفریقای جنوبی، هند، مالزی و استرالیا نیز به این جریان پیوستهاند. سرمایه بنیاد بیل و ملیندا گیتس بالغ بر ۴۳ میلیارد دلار است که صرف پروژههای خیریه و انساندوستانه میشود.
وارن بافت که سومین مرد ثروتمند دنیا محسوب میشود نیز اعلام کرده است که ۸۵ درصد از ثروت خود را به مرور به ۵ بنیاد خیریه خواهد بخشید.
تیم کوک، مدیر شرکت اپل در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که ثروت خود را برای مصرف در امور خیریه هدیه خواهد کرد. ثروت او ۷۸۵ میلیون دلار برآورد میشود.
آلیس والتون از وارثان شرکت "والمارت" و از ثروتمندترین زنان جهان محسوب می گردد. او تاکنون ۵ میلیارد دلار از ثروت خود را برای صرف امور آموزش و حفاظت از محیط زیست هدیه نموده است.
ریچارد برانسون، کارآفرین و سرمایهگذار بریتانیایی و بنیانگذار شرکتهای ویرجین به کارمندان خودش که به تازگی صاحب فرزند شدهاند یک سال مرخصی با حقوق میدهد. علاوه بر این او تاکنون ۳ میلیارد دلار برای پژوهش در عرصه انرژیهای تجدیدپذیر کمک مالی کرده است.
شریل سندبرگ، از مدیران قدرتمند فیسبوک است. او قول داده نیمی از ثروت خود را ببخشد. به نوشته مجله فوربس ثروت سندبرگ تقریبا یک میلیارد دلار است.
مایکل بلومبرگ، یکصدوهشتمین شهردار کلانشهر نیویورک و صاحب شبکه بورسی بلومبرگ از ثروتمندترین مردان آمریکا می باشد. او با ثروتاش از دانشگاه هاپکینز و کمپین علیه مصرف سیگار و فروش اسلحه پشتیانی میکند. او تاکنون ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از ثروت خود را بخشیده است.
نرمافزار "SAP" از موفقترین نرمافزارهایی است که تقریبا در تمامی شرکتها، کارخانهها و موسسات بزرگ در دنیا استفاده میشود. میلیارد آلمانی هاسو پلاتنر و صاحب "اسایپی" اعلام کرد که در چارچوب عضویت خود در جمع "میلیاردرهای بخشنده" خوشحال میشود که تمام سرمایه بنیادش را در اختیار برآورده ساختن هدفهای فرهنگی، آموزشی و بهداشتی قرار دهد.
کارل ایکان که در رتبه ۲۳ از فهرست ثروتمندترین افراد جهان قرار دارد نیز به کلوپ بخشندگان میلیاردر پیوسته است. او در حال حاضر بورسیه شماری از دانشجویان را تقبل کرده است.
تد ترنر، بنیانگذار سی ان ان، در سال ۱۹۹۷ یک میلیارد دلار برای تاسیس بنیاد مستقلی به نام "بنیاد سازمان ملل" که در زمینه تحقق اهداف این سازمان فعالیت میکند کمک مالی کرد.
لاری ایلیسون در سال ۲۰۱۰ قول داد که ۹۵ درصد ثروت خود را هدیه بدهد. به نوشته فوربس او ۵۰ میلیارد دلار ثروت دارد. به نوشته نیویورک تایمز او تاکنون صدها میلیون دلار در عرصههای آموزش و تحقیقات کمک مالی کرده است.
جورج سوروس بیش از ده میلیارد دلار از ثروت خود را برای خرج در مصارف خیریه بخشیده است. یکی از بزرگترین کمکهای مالی او به میزان ۱۳۰ میلیون دلار در زمینه کمک به آموزش کودکان سیاه پوست آمریکایی بوده است.
بیل آکمان، که مدیر یک صندوق مالی است اعلام کرد سود ۱۰ میلیون دلاری یکی از معاملاتاش را برای مصرف در امور خیریه خواهد بخشید. بنیادی که او تاسیس کرده تاکنون دهها میلیون دلار در عرصه حقوق بشر، آموزش و توسعه در کشورهای فقیر هزینه کرده است.
مایکل دل دیگر میلیاردری است که در عرصه کامپیوتر فعالیت دارد. بنیاد خیریه او که در سال ۱۹۹۹ تاسیس شده تاکنون صدها میلیون دلار در عرصه بهداشت و حقوق کودکان در سراسر دنیا هزینه کرده است.
با سپاس
گروه تبلیغاتی آگهی90
.