آپارات یک سایت با قابلیت اشتراک گذاری رایگان ویدئو با بازدید میلیونی در روز و رتبه آلکسای زیر 10 و آتوریته ی بسیار بالا در کشور ایران میباشد . شرکت فناوران ایده پرداز صبا "صبا ایده" مالک این وبسایت و همچنین سایت های کلوب, میهنبلاگ, لنزور ,فیلیمو و همچنین سایت تبلیغاتی صباویژن میباشد.
در حال حاضر آپارات برترین سرویس اشتراکگذاری محتوای ویدئویی در داخل ایران است. آپارات در بین سایتهای ایرانی بعد از ورزش۳ و قبل از ویکیپدیا در رتبه ۶ قرار دارد. در میان ۱۰۰ سایت پرمخاطب کاربران ایرانی سرویسی اشتراکگذاری ویدئو، مشابه آپارات وجود ندارد.
Alexa Traffic Rank
هم اکنون آپارات دارای رتبه 2 ایران و 131 جهان میباشد.
مدیریت تمام این سایت ها بر عهده جناب آقای محمد جواد شکوری مقدم میباشد. وبسایت آپارات در سال 1389 بهمن ماه در حالی که دسترسی به بسیاری از سرویس های اشتراک گذاری ویدئویی بین المللی همچون یوتیوب در ایران مسدود بود، برای کاربران ایرانی راه اندازی شد.
بعد از گذشت حدودا یک سال از راه اندازی سایت آپارات، در بهمن ماه سال ۱۳۹۰ نسخه " اندروید " این سرویس نیز در اختیار کاربران علاقمند به این سایت قرار گرفت. که با استقبال زیادی مواجه شد. به مرور با همه گیر شدن اپلیکیشن های موبایل در دی ما سال 1391 بازدید روزانه ی این وبسایت از مرز یک میلیون بازدید عبور کرد. در تاریخ ۱۲ تیرماه 13۹۲ نسخه ی ابتدایی " آی او اس " سایت آپارات در اختیار علاقمندان به این سرویس اشتراک ویدیو قرار گرفت.
سایت آپارات در سال 13۹۲ از سوی کارشناسان جشنواره وب ایران در بخش رسانه های برخط به بعنوان بهترین وبسایت فیلم و ویدیو برگزیده شد. در آذر ماه 1392 مدیریت آپارات اولین مسابقه ی درون سایتی خود را باعنوان "مهمان طهران" که اسپانسر آن شهرداری محترم تهران بزرگ بود برگزار نمود. که خیلی مورد استقبال عموم قرار گرفت و با شتاب بیشتر از پیش محبوب و همه گیر شد. سپس در فروردین ماه سال ۱۳۹۳ نسخه دوّم و آپدیت شده ی آپارات بر روی سیستم عامل اندروید و آی او اس در اختیار کاربران ایرانی قرار گرفت.
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۳ ریاست جمهوری اسلامی ایران با ایجاد یک حساب کاربری در سایت آپارات، اولین کانال رسمی خود را بعنوان یک نهاد عالی رتبه ی دولتی در این سایت معرفی نمودند. بلافاصله بعد از نهاد ریاست جمهوری وزیر محترم ارتباطات دولت دهم با ایجاد کانال رسمی خود در سایت آپارات بعنوان دومین مقام رسمی فعالیت خود را در شبکههای اجتماعی ایرانی ثبت نمود. بعد از این رویدادها با گذشت اندک زمانی دیگر شخصیتهای فرهنگی، سیاسی، هنری و در نهایت سایر برندهای تجاری نیز کانال های رسمی خود را در آپارات ایجاد و راهاندازی نمودند. با مصادف شدن نمایش مسابقات جام جهانی در تیر ماه سال 1393 از طریق وبسایت آپارات بدلیل ورزش دوست بودن شدید مردم ایران ترافیک این سایت بشدت افزایش یافت.
در مرداد ماه سال 1393 سایت آپارات لوگوی وبسایت را تغییر داد و با دیزاین و طرحی جدید و بسیار زیبا کم کم رو به سمت برند شدن گذاشت. در شهریور ما سال 1393 اقدام به برگزاری "مسابقات اعجوبه ها" نمود و تابستانی به یاد ماندنی برای کاربران ایجاد نمودند. و استعدادهای جدید و جوان با انتخاب مردمی برگزیده شدند و تابستانی شگفت انگیز با این روال سپری شد. این امر باعث شد در آبان ماه همان سال فشار بازدید 4 میلیونی کاربران سایت آپارات این سرویس رایگان را تحت فشار قرار داد و رکوردی جالب برای آن ثبت شد.
آپارات پیشرفت خود را به همین جا محدود ننمود و در آذرماه سال 1392 اقدام به راه اندازی سرویس آپارات کودک برای استفاده ی خوردسالان نمود و نهایتا در بهمن ماه سال 1393 دامنه ای را با نام فیلیمو راه اندازی نمود برای تماشای فیلم و سریالهای ایرانی و خارجی که فورا در اختیار کاربران قرار گرفت و بازهم کابران را شگفت زده کرد. سال پیش یعنی سال 1394 آپارت امکان زیرنویس داشتن فیلم ها و سریال ها را نیر فراهم نمود که فایلهای زیرنویس قرار دادهشده در آپارات دارای فرمت SRT هستند.
در همان سال آپارات با ایجاد پخش زنده ی برنامههای تلویزیونی بازدید خود را تا حد انفجار بالا برد و هم اکنون در سال 1395 در حالت رشد و توسعه میباشد. از همان ابتدا تا کنون کاربران میتوانند بدون عضویت در سایت محتوای ویدئویی این سایت را مشاهده نمایند. اکثر فایلهای ویدئویی برای تمام کاربران در دسترس میباشد و برخی از ویدیو ها در دسترس همگان نبوده و برای مشاهده آنها هزینه ای باید پرداخت نمود.
کاربران برای دیدن این ویدیو ها باید نرمافزار ادوبی فلش پلیر بر روی مرورگر خود نصب نمایند. در صورتی که کاربران بخواهند ویدیو ها خود را در سایت آپارات آپلود کنند باید در این سایت عضو شده و ویدیو های خود را با فرمت های MP4 - AVI - MKV - WebM - 3GP – MPEG - WMV - MOV - QT - 3GP - 3GPP - 3G2- 3GP2- MPG - MPEG - MP1- MP2- M1V - M1A- M4R - M4V - AVI - FLV - F4V - F4P - F4A - F4B - VOB - M2A - MPA - MPV - MPV2- MPE -MP4 - M4A - M4A - M4P - M4B - lsf - pl - ASF - ASR بروی آن بارگذاری نمایند. به شرط آنکه عضویت آنها در سایت تایید شده باشد. بعد از آن قبل از اینکه ویدیوی آنها در سایت قرار گیرد توسط کارشناسان سایت در کسری از زمان یا تایید یا رد خواهد شد.
در سال ۱۳۹۳ سایت آپارات مسابقهای با عنوان «اعجوبههای ایرانی» برگزار نمود. هدف از برگزاری این مسابقه کشف استعدادهای ایرانی در زمینههای مختلف اعلامشده بود. این مسابقه از تاریخ ۲۰ شهریورماه شروع و تا ۲۷ مهرماه با داوری چهرههای شناخته شده برگزار گردید. در این مسابقه افرادی که استعداد خاصی در یکی از بخشهای از پیش اعلامشده داشتند میتوانستند ویدئویی از خود تهیه کرده و برای مسابقه ارسال نمایند. مسابقه در ۵ بخش کلی برگزار شد. آقای شکوری مقدم مدیر محترم سایت آپارات، تعداد ویدئوهای شرکت دادهشده در این مسابقات را ۳٬۲۷۹ مورد و بازدید از آنها را 2میلیون بازدید اعلام نمود. سایت آپارات تصمیم دارد دورههای بعدی این مسابقات را با به کار گیری تجربیات بهدست آمده از دورهٔ اول با کیفیت بالاتر و مواردی بهتر برگزار نماید. وی در ادامهٔ گقتگوی خود در خصوص مسابقه اعجوبهها اعلام کرد: ویدئوها از مناطق مختلف کشور حتی نقاطی که امکانات کمی در اختیار دارند مثل روستاهای دور افتاده بارگذاری شده بودند.
مسابقات در این دوره ها به ۵ بخش تقسیم بندی شده : استعدادهای عجیب - حرکات ورزشی – بازیگری - خوانندگی سنتی - خوانندگی پاپو تقسیمبندی شده است.
در اردیبهشت سال 13۹۴ سازمان ملل متحد فعالیت خود در سایت اشتراکگذاری ویدئوی " آپارات" را آغاز نمود. سازمان ملل متحد از طریق کانال رسمی خود در آپارات تاکنون حدود ۶۰ ویدئو که مناطق مختلف ایران را به نمایش میگذارد، بارگذاری نموده است. محیط زیست سهم عمدهای از این ویدئوها را به خود اختصاص داده است. «گری لوییس»، هماهنگکننده مقیم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران، در توییتر خود از پیوستن سازمان ملل متحد به شبکه اشتراک ویدئوی آپارات ابراز خرسندی نمود.
در اواسط سال 1395 سایت آپارات اقدام به راه اندازی سیستم "شتاب دهنده" در سایت نمود تا کاربرانی که میخواهند ویدیوی آنها بیشتر در معرض دید قرار گیرد و در صفحه اول سایت قرار گیرد اقدام به خریداری آن باتوجه به تعداد بازدید درخواستی از ویدیو باشد. این بدین معنی میباشد که با وجود بازدید میلیونی از این سایت ممکن است بعد از قرار دادن یک ویدیو باتوجه به کلمات کلیدی که برای ویدیوی خود تعریف نمودید کمتر مورد توجه و بازدید کاربران قرار گیرد که این سرویس شتابدهنده میتواند این مشکل را برطرف نماید.
کابران آپارات باتوجه به سرعت اینترنت خود میتوانند با پایین آوردن کیفیت ویدیوها از حالت HD به سمت پایینتر ویدیوها را با وجود کم بودن سرعن اینترنت تماشا کنند.
با وجود میلیونها ویدیوی که توسط هزاران کابر در آپارات بارگذاری میشود کابران بعد قرار دادن ویدیو های خود باید برای ویدیوها تگ گذاری نمایند تا دیگر کابران در حین جستجو بتوانند ویدیو های آنها را بیایند. زیرا تنهاترین راه مشخص کردن محتوای یک ویدئو، تگ گذاری برای آنهاست.
از امکانات دیگر سرویس اشتراکگذاری ویدئو آپارات، امکان نمایش تعداد بازدید از ویدیوها میباشد و بر اساس آن تعداد بازدیدهای هر ویدئو به همه نمایش داده میشود. و کابران میتوانند برای ویدیو ها و کلیپ های خود لایک جمع کنند و رتبه ویدیوی خود را افزایش دهند. در زیر ویدیوها هم امکان نظر دهی برای کاربران سایت وجود دارد.
ویدئوهای تایید شده و منتشرشده در سایت آپارات بهصورت پیشفرض در اختیار عموم کاربران قرار میگیرد. با این حال کاربران میتوانند برای ویدئوهای بارگذاری شده خود قیمت اشتراک تعیین کنند و از این طریق کسب درآمد داشته باشند .
سایت آپارات مانند دیگر سایت های بین المللی اشتراکگذاری ویدئو، امکان "Embed" کردن ویدئو را نیز دارد. با این امکان کاربران میتوانند ویدئوهای بارگذاری شده در آپارات را در وبسایتهای خود بنمایش گذارند بدون اینکه نیاز باشد ویدئو را بر روی سروری دیگر ذخیره و آپلود نمایند. کاربرانی که میخواهند ویدئوهای آپارات را در وبسایت خود بنمایش گذارند، آپارات کدی در اختیار این افراد قرار میدهد و به کمک این کد افراد میتوانند ویدئوی موردنظر را به همراه نام و سایر مشخصات آن در وبسایت و یا وبلاگ خود به سادگی قرار دهند بدون اینکه مشکلی در نمایش و سرعت بارگذاری آن ویدیو پیش آید. کاربران آن وبسایت نیز بدون اینکه نیاز به مراجعه به سایت آپارات داشته باشند میتوانند ویدئو را در آن وبسایت مشاهده نمایند. برای دانلود نیز کاربران میتوانند به کمک امکان دانلود ویدئو، ویدئوهای موجود در آپارات را از این سرویس دانلود نمایند.
یکی دیگر از ویژه گی های سایت آپارت این است که بصورت لحظه به لحظه میزان نمایش ویدئوها را رصد نموده و برترین و پر بازدیدترین ویدئوها را در صفحه اصلی خود به کاربران نمایش و پیشنهاد میدهد و بهمین دلیل تعداد بازدید از هر ویدیو بسیار حائز اهمیت میباشد.
دستهبندی های ویدیوها در سایت آپارات فعلا 19 دسته میباشد : شخصی – طنز – آموزشی - تفریحی – فیلم – مذهبی – موسیقی - خبری – سیاسی - حوادث - طبیعت - حیوانات - متفرقه - تبلیغات - هنری – کارتون - علم و تکنولوژی - ورزشی - بانوان
در آپارات نیز کانال های رسمی و تاییدشده همانند شبکه های اجتماعی معتبر دنیا همانند فیسبوک و لینکدین کانالهای مرتبط با شخصیت های حقوقی و مسئولین و چهره های شناختهشده در آپارات، توسط این سایت تأییدشده و میتوانند فعالیت رسمی داشته باشند. کانالهای رسمی در سایت آپارات در کنار تصویر آواتار خود یک علامت تأییدیه سبز رنگ به شکل چک مارک دارند که آنها را از سایر کانالها مجزا مینماید. در حال حاضر تعدادی از چهره های شناخته شده و مسئولین جمهوری اسلامی ایران در آپارات کانال رسمی داشته و در این سایت فعالیت دارند. آپارات جزو معدود رسانههای اجتماعی ایرانی است که امکان تأیید هویت را برای کاربران خود فراهم نموده کانالهای تأییدشده در آپارات مجموعاً ۲۰۱ کانال بوده که در دسته بندی هایی مشخص و متفاوت قرار گرفته اند.
تعداد کانال تأییدشده در سال 1395:
12 کانال برای شخصیتهای سیاسی و اجتماعی
60 کانال برای سازمانها، نهادها و ادارات
15 کانال برای نمایندگان مجلس
111 کانال برای شرکتهای تجاری
26 کانال برای رسانه، خبرگزاری و برنامه تلویزیونی
6 کانالشخصیتهای مذهبی
12 کانال برای شخصیتهای هنری، فرهنگی و ورزشی
2 کانال برای کارگزاران اقتصادی و اجتماعی
27 کانال برای شرکتهای تبلیغاتی
14 کانال برای سایرین
پهنای باند سرویس آپارات در زمان راهاندازی از ۱۰ مگابیت بر ثانیه به ۴۰ گیگابیت بر ثانیه افزایش پیدا کرده است و روزانه بیش از پنج هزار ویدئو در آن بارگذاری میگردد. حجم ویدئوهای موجود در آپارات نیز بیش از هفده میلیون دقیقه اعلام شده است. ترافیک ماهانه این سرویس نیز بیست میلیون ساعت در ماه است. بهصورت روزانه نیز کاربران بیش از پنج میلیون ویدئو را تماشا میکنند. میزان بازدید از صفحات مختلف آپارات نیز بیش از سیصد میلیون بازدید اعلامشده است. بر این اساس بیش از هفده میلیون آی پی واحد و یونیک در ماه از آپارات دیدن میکنند. میزان بازدید آپارات با استفاده از نرمافزارهای بومی موبایلی حدود 40 درصد میزان کل بازدیدهاست. 20 درصد از ترافیک فعلی این سرویس نیز از خارج از کشور است. میانگین زمان توقف در سایت نیز 20 دقیقه است.
فیلیمو در بهمن ماه سال ۱۳۹۳ کار خود را آغاز نمود. که در لحظه بیش از 2۰۰۰ فیلم ایرانی، فیلمهای خارجی دوبلهشده، انیمیشن و مستند را میتوان بهطور آنلاین از فیلیمو مشاهده کرد که 50 عدد از آنها دارای کیفیت HD هستند. به همراه هر محتوای ویدئویی، توضیحاتی در خصوص محتوای موردنظر در اختیار کاربر قرار میگیرد. فیلیمو کیفیت پخش را بهطور لحظهای و نسبت به سرعت اینترنت کاربر تنظیم نموده و از این طریق مانع ایجاد خلل در تماشای محتوا در صورت افت سرعت اینترنت میشود.
در حال حاضر محتوای عرضهشده در این سرویس برای تمامی کاربران در دسترس بوده و برای تماشای ویدئوها نیازی به عضویت در سرویس نیست.
آپارات فیلیمو قصد دارد علاوه بر فیلمهای سینمایی، بهزودی سریالهای تلویزیونی، برنامههای شبکه خانگی و... را نیز به خدمات خود اضافه کند. در ابتدای مرداد ماه سال ۱۳۹۴ امکان جدیدی با عنوان " آپارات کودک" به سایت آپارات افزوده شد. سایت آپارات جهت دسترسی آسان کودکان و اطمینان خاطر والدین،برای جلوگیری نمودن از دسترسی کودکان به ویدیوهای که میتواند برای کودکان ضرر های جبران ناپذیری داشته باشد اقدام به راهاندازی " آپارات کودک" با 10 هزار کارتون جذاب نموده است. کاربران این سایت امکان بارگذاری و قرار دادن ویدئو در این بخش را ندارند. آپارات نرمافزار «آپارات کودک» را نیز بهصورت جداگانه از طریق سیستمعامل های اندروید و ویندوز در اختیار کاربران خردسال قرار داده است.
قوانین سایت آپارات مواردی هستند که در حین بارگذاری ویدیو باید توسط کاربران رعایت شوند تا ویدیو های آن در سایت آپلود شود نباید شامل این موارد باشد: دلخراش و آزار دهنده نبودن - مغایرت نداشتن با شئونات اخلاقی و عرف جامعه - اهانت آمیز نبودن به مقامات سیاسی - نداشتن موزیک متن غیرمجاز - عدم ایجاد تنش و التهاب سیاسی در سایت - عدم تمسخر یک شهروند - اهانت آمیز نبودن به اقلیتهای قومی و مذهبی
با فیلتر شدن یوتیوب و بیشتر سایت های اشتراک ویدیوی بین المللی اشتراکگذاری ویدئو، به مرور زمان از کاربران ایرانی این سرویسها کاسته شد.