عسل و سیاهدانه یا به عبارتی دوسین (ترکیب عسل و نیم کوب سیاهدانه) هر دو مواد غذایی بسیار مفید و پر خواص هستند که در بسیاری از فرهنگهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
عسل یک ماده شیرین طبیعی است که توسط زنبورها از شهد گلها به دست میآید. عسل شامل ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها، آنزیمها و قندهای ساده است. خواص عسل شامل تسکین سرفه و سرماخوردگی، تسکین التهاب دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهابات و ضد باکتری بودن آن میباشد.
سیاهدانه یک گیاه دارویی است که در بسیاری از کشورها به عنوان غذایی سنتی مصرف میشود. سیاهدانه شامل ویتامینها، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و اسیدهای چرب اشباع نشده است. خواص سیاهدانه شامل کاهش التهابات، تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت قلب و عروق، بهبود عملکرد مغز و حافظه، و کاهش سطح قند خون میباشد.
در کنار هم، عسل و سیاهدانه میتوانند بهبود عملکرد سیستم ایمنی، تقویت سیستم گوارش، کاهش التهابات، بهبود سلامت قلب و عروق و تسکین سرماخوردگی و سرفه کمک کنند. به عنوان مثال، ترکیب عسل و سیاهدانه میتواند به عنوان یک راه درمانی طبیعی برای کاهش سرفه و سرماخوردگی استفاده شود. همچنین، میتوان عسل و سیاهدانه را به عنوان یک همراه خوشمزه و مغذی برای صبحانه یا میان وعده استفاده کرد. با این حال، بهتر است قبل از استفاده از هر دو ماده، با پزشک خود مشورت کنید، به ویژه اگر دارویی مصرف میکنید یا بیماری مزمنی دارید.