کدهای ژاماسب گام به طور تخصصی برای انواع ماست طراحی شده است که با دز مصرف کم با حفظ بافت طبیعی، قوام و سفتی مورد نظر را به ماست تولیدی داده و همچنین باعث کاهش چشمگیر میزان آب اندازی به خصوص در ماست های قالبی شکل می شود و در طول حمل و نقل و نگهداری، پایداری محصول را حفظ می کند.
ماست شیر اسیدی است، شیری است که از طریق تخمیر اسید لاکتیک ترش شده است، اما به صورت کاملاً کنترل شده با اضافه کردن باکتری ها یا مواد استابلایزر لبنیات ماست تولید می شود.البته تنها مواد لازم برای تهیه ماست شیر و آن باکتری ها اند، باکتری ها تمام کار را برای شما انجام می دهند. همانطور که قبلا گفته شد، نوع های مختلف ماست، از طریق تغییرات در مراحل فرآوری، نوع شیر یا نوع باکتری وجود دارد.
برای درست کردن ماست می بایست باکتری هایی را انتخاب کرد که بتوانند لاکتوز (قند موجود در شیر) را به اسید لاکتیک تبدیل کنند. این عمل را تخمیر اسید لاکتیک می نامند و توسط باکتری های اسید لاکتیک انجام می شود. دو نوع متداول برای تهیه ماست، کشت های استرپتوکوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس دلبروکی زیر گونه هستند.