روغنهای خوراکی و چربی سومین عنصر مهم غذای انسانی بعد از قندها و پروتئین هستند و در سبد غذایی خانواده ها جزء کالاهای ضروری محسوب می شوند و از آنجایی که علاوه بر تامین انرژی، حاوی اسیدهای چرب ضروری مورد نیاز بدن برای جذب ویتامین های محلول در چربی (A,K,E,D) هستند، نقش مهمی در تامین سلامت و ادامه حیات انسان دارند. روغن های خوراکی از منظر منشا تامین به دو دسته تقسیم می شوند: گیاهی و حیوانی. از جمله روغن های حیوانی می توان به چربی آب شده اطراف اندام مختلف گاو اشاره کرد و در این بین چربی اطراف قلوه گاه گاو از لطافت و البته خواص بیشتری برخوردار است، روغن شَحم گاو به روغن چربی اطراف قلوهگاه گاو اطلاق میگردد