خواص پونه . پونه گیاهی از خانواده نعناع است که دارای اسانس روغنی فرار یا روغن منتول ،حاوی مقدار زیادی ویتامین A و B و C و کلیسیم ، مقداری تانن، مواد رزینی می باشد. این گیاه در فصل گرما و در خاک های مرطوب و غنی از مواد آلی مانند کود برگ به خوبی رشد می کند. پونه کوهی نوع دیگری از این گیاه است. مرغوبترین نوع پونه وحشی در کنار چشمه ها و آب ذوب شده برف ها می روید. بهترین زمان برای چیدن این نوع پونه اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت است. طعم پونه در ابتدا گرم. گس و تلخ است. اما پس از مدتی در دهان حس خنکی ایجاد می کند . همچنین دارای بوی مطبوع و قابل تشخیصی است که فضای خانه را مطبوع و حشرات موذی را دور می کند. این گیاه را می توان در گلدان کاشته و در بالکن قرار داد. پونه را می توان از طریق ریشه تکثیر کرد. پونه به طور سنتی برای مقابله با سرماخوردگی، مشکلات تنفسی. نفخ شکم و درد معده مورد استفاده قرار گرفته است. در این بخش از سلامت نمناک ، برخی از مزایای سلامتی محبوب استفاده از پونه به تفصیل ارائه شده است