هپاتیت، التهاب کبد است. التهاب باعث درد و تورم خواهد شد.عوامل ایجاد کنندهٔ هپاتیت متعدد هستند. هپاتیت عمدتاً توسط یکی از 6 ویروس هپاتیتی ( E,D,C,B,A یا G ) ایجاد میشود. عامل ایجاد کنندۀ هپاتیت هر چه که باشد باعث التهاب کبد خواهد شد و کارکرد آن را مختل خواهد کرد. فقدان خونرسانی به کبد، سم، اختلالات خودایمنی، مصرف افراطی الکل، آسیب به کبد و مصرف بعضی داروهای خاص نیز میتواند باعث هپاتیت شود. با احتمال کمتر، عفونتهای ویروسی مثل منونوکلئوز و سایتومگالویروس نیز میتواند باعث هپاتیت شود.
و به دو شکل اساسی نمایان میشود: هپاتیت حاد (کوتاه مدت) و هپاتیت مزمن (متجاوز از 6 ماه). در هپاتیت حاد، ممکن است کبد، بصورت خیلی ناگهانی ملتهب شود و تهوع، استفراغ، تب و بدن درد عارض شود و یا اینکه هیچ یک از این علائم ظاهر نشود. هپاتیت حاد در طی چند روز تا چند هفته بهبود می یابد . چنانچه التهاب، در طی 6ماه بهبود نیابد، هپاتیت، مزمن خواهد بود.
پنج نوع ویروس هپاتیت:
هپاتیت A:
ناشی از عفونت ویروسی هپاتیت (A (hav است. این نوع از هپاتیت به طور معمول با مصرف غذا یا آب آلوده به مدفوع انسان آلوده به هپاتیت A منتقل می شود.
هپاتیت B:
از طریق تماس با مایعات عفونی بدن مثل خون، ترشحات واژینال، یا منی، که شامل ویروس هپاتیت (B (HBV است، منتقل می شود.
هپاتیت C:
هپاتیت C از طریق تماس مستقیم با مایعات بدن آلوده، به طور معمول از طریق تزریق مواد مخدر و تماس جنسی منتقل می شود.
هپاتیت D:
HDV از طریق تماس مستقیم با خون آلوده منتقل می شود. هپاتیت D شکل نادری از هپاتیت است که تنها در ارتباط با عفونت هپاتیت B رخ می دهد. ویروس هپاتیت D نمی تواند بدون حضور هپاتیت B تکثیر شود.
هپاتیت E:
هپاتیت E عمدتاً در مناطقی با بهداشت ضعیف یافت می شود و نوعاً به دلیل وجود مدفوع در منبع آب است.
علائم و نشانه های رایج هپاتیت:
خستگی
علائم آنفولانزا مانند
ادرار تیره
مدفوع روشن
درد شکمی
از دست دادن اشتها
کاهش وزن غیرقابل توضیح
پوست زرد، که ممکن است نشانه هایی از یرقان باشد
بهترین راه تشخیص هپاتیت
1-سونوگرافی برای هپاتیت
2-نمونه برداری کبد برای تشخیص هپاتیت
علائم و نشانه های هپاتیت A معمولاً تا چند هفته پس از ابتلاء به ویروس ظاهر نمی شود. علائم و نشانه های ویروس هپاتیت A عبارت است از:
• خستگی
• تهوع و استفراغ
• درد و ناراحتی های شکمی، به ویژه در ناحیه کبد در سمت راست، زیر دنده های آخر
• کاهش اشتها
• تب خفیف
• ادرار تیره
• درد عضلانی
• زردی پوست و چشم ها (یرقان)
درمان هپاتیت A:واکسن هپاتیت A
درمان هپاتیت B: با داروهای ضد ویروسی درمان می شود. این نوع درمان می تواند پرهزینه باشد.
درمان هپاتیت C: معمولاً با ترکیبی از داروهای ضد ویروسی درمان می شوند.
درمان هپاتیت D:دارویی بنام اینترفرون برای درمان هپاتیت D استفاده می شود، اما این بیماری در حدود 25 تا 30 درصد در افراد پیشرفت می کند.
هپاتیت D را می توان با دریافت واکسن هپاتیت B پیش گیری کرد، زیرا عفونت با هپاتیت B برای توسعه هپاتیت D ضروری است.
درمان هپاتیت E: در حال حاضر، هیچ درمان پزشکی خاصی برای درمان هپاتیت E در دسترس نیست. از آنجا که این عفونت معمولاً حاد نیست، به طور معمول خودش حل می شود.
بررسیهای اولیه آزمایش هپاتیت B عبارتنداز:
(HBsAG) آنتی ژنهای سطحی هپاتیت B یا همان پروتئینهای موجود در سطح ویروس را تشخیص میدهد.
(anti-HBs) آنتی بادیهای سطحی هپاتیت که این آنتی بادیهای تولید شده در پاسخ به آنتی ژنهای سطحی هپاتیت میباشند را مورد تشخیص قرار میدهد.
(B anti-HBc, IgM , IgG) آنتی بادیهای بر ضد تمام ویروس هپاتیت را شناسایی میکند.
(anti-HBc, IgM) آنتی بادیهای بر ضد هسته ویروس هپاتیت B را شناسایی میکند.
آزمایشگاه پاتوبیولوژی فرداد یکی از مجهزترین آزمایشگاه های پزشکی کشور و با بیش از 10 سال سابقه در زمینه آزمایشگاهی درحال فعالیت است.
هپاتیت بارداری
خانم های باردار باید به عنوان بخشی از آزمایش های دوره بارداری از نظر هپاتیت B، مورد غربالگری قرار بگیرند و در افرادی که همچنان در معرض خطر ابتلا هستند، این ارزیابی باید تا پایان دوره بارداری و هنگام زایمان تکرار شود.
شیرخوارانی که مادرشان به عفونت هپاتیت B آلوده هستند، باید طی 12 ساعت اول تولد، ایمونو گلوبین (ایمونوگلوبین دارویی است که به عنوان درمان جایگزین در بیماران دچار کمبود یا نقص ایمنی به منظور جلوگیری از عفونت ها توصیه می شود) و واکسن هپاتیت B را دریافت کنند.
انواع هپاتیت بارداری:
بیماری هپاتیت نوع A در بارداری
بیماری هپاتیت B در بارداری
بیماری هپاتیت C در بارداری
واکسن هپاتیت آ برای تمام کودکان بین یک تا دو ساله با دو دوز در فاصلهی شش ماه توصیه میشود. همچنین این واکسن برای کودکان بزرگتر و بزرگسالان که بیشتر در خطر این ویروس هستند، توصیه میشود. واکسن ویروس هپاتیت b هم به کودکان و هم به بزرگسالان به عنوان بخشی از ایمنسازی معمول داده میشود. متاسفانه هیچ واکسنی برای هپاتیت c وجود ندارد.
آزمایشگاه پاتوبیولوژی فرداد یکی از مجهزترین آزمایشگاه های پزشکی کشور و با بیش از 10 سال سابقه در زمینه آزمایشگاهی درحال فعالیت است.
موسسات و انجمن بیمه های تکمیلی و طرف قرارداد آزمایشگاه پاتوبیولوژی فرداد :
سازمان تامین اجتماعی- سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح- سازمان بیمه خدمات درمانی- بیمه دانا- بانک صادرات- بیمه ملت - شهرسالم بیمه شهرداری-آتیه سازان حافظ- بیمه ایران- بیمه البرز- بیمه ما- بیمه میهن- بیمه نوین-بیمه آسیا
آدرس: خ آزادی- روبرو ایستگاه BRT - ساختمان پزشکان تمجیدی - ط3
تماس با آزمایشگاه پاتوبیولوژی فرداد
02166570041-43
نام : آزمایشگاه پاتوبیولوژی فرداد
ایمیل:fardadlabb@gmail.com